Válka na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
HONZIK11
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3893
Registrován: 16/11/2014, 19:51

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od HONZIK11 »

Cernozem je zradna. Nicmene v takovem prostredi , kde se aplikovalo ulozeni milionu min asi nic jineho nezbyva , nez jezdit tam , kde projel pluh a nevybuchl.
mikojan29
nadporučík
nadporučík
Příspěvky: 903
Registrován: 27/1/2019, 22:51

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od mikojan29 »

Čerstvá info, Zuzany už sú na UA:

"PÝTALI STE SA, AKO TO VYZERÁ S DODÁVKOU HÚFNIC ZUZANA 2. ODPOVEĎ JE JASNÁ, PRVÉ ŠTYRI SÚ UŽ NA UKRAJINE ✅ 😎😉
Štyri kusy samohybných kanónových húfnic Zuzana 2 boli bezpečne dodané na Ukrajinu. Ďalšie štyri poputujú na Ukrajinu čoskoro. Pre ozbrojené sily Ukrajiny ide o jeden z kľúčových prvkov bojovej podpory, preto som nesmierne rád, že toto dodanie bolo od uzavretia kontraktu realizované v expresnom čase.
Je naším primárnym cieľom prispieť k záchrane čo najväčšieho počtu životov a pomôcť našim ukrajinským priateľom zastaviť toto bezdôvodné a bezbrehé krviprelievanie. Preto budeme naďalej makať a využijeme na to všetok potenciál, ktorý ako krajina máme.
🤝V júni tohto roku sme uzavreli prostredníctvom štátnej spoločnosti KONŠTRUKTA-Defence kontrakt na túto dodávku, ďakujem všetkým, ktorí sa podieľali na rokovaniach a finalizácii procesov.
#slavaukraini Oleksii Reznikov"

https://www.facebook.com/JaroNadPublic
"Alea iacta est"
Uživatelský avatar
Arthur
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2249
Registrován: 26/9/2017, 21:52

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Arthur »

Zaujímavá vývojová improvizácia

Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
oliver99
četař
četař
Příspěvky: 63
Registrován: 28/2/2022, 16:53

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od oliver99 »


Ukrajinský vojak ukazuje, ako sa používa 3D tlačiareň na stavbu stabilizátora VOG-17
Uživatelský avatar
Daver
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1573
Registrován: 5/10/2004, 21:11
Bydliště: Plzeň

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Daver »

phpBB [video]
"Nemůžeš-li střílet, staň se bunkrem, nemůžeš-li se hýbat, staň se zbraní, nemůžeš-li vyhrát, staň se hrdinou."
Uživatelský avatar
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 12970
Registrován: 11/2/2010, 16:02
Bydliště: Prostějov

Re: Ruská vojenská reforma

Příspěvek od Rase »

34873-wagner-pmc-ua-585_329.jpg

Romanovová o vězních bojujících na Ukrajině: Jsou první, kdo je vržen do bitvy.
Příbuzní ruských vězňů si stěžují na mizivé platby a smrt příbuzných, kteří souhlasili s bojem na Ukrajině. Jak jsou vězni rekrutováni a placeni - v rozhovoru s DW s Olgou Romanovovou.

https://www.dw.com/ru/olga-romanova-zak ... a-62793841

Na straně Ruska se války s Ukrajinou účastní celé jednotky složené z vězňů, říkají lidskoprávní aktivisté. Podle jejich údajů a zpráv médií soukromá vojenská společnost spojená s Jevgenijem Prigožinem rekrutuje pro válku brutální zabijáky a další nebezpečné zločince, kterým jsou po šesti měsících služby slíbeny statisíce rublů měsíčního platu a milost. Jenže ve skutečnosti jsou vězni při vyplácení platů podváděni, mnozí se prvních výplat vůbec nedožijí – právě vězni jsou jako první vrženi do boje. S takovými stížnostmi se vězni a jejich příbuzní obracejí na fond "Rus Sitting". Jeho šéfka Olga Romanovová řekla DW o tom, kolik takoví bojovníci ve skutečnosti dostávají, a také o svých pokusech přivést jejich příbuzné zpět z televizní reality.

- DW: Napsala jste, že došlo k „noční vlně“ stížností příbuzných vězňů. Proč je jich právě teď tolik?
- Olga Romanovová: Ze dvou důvodů. Možná nejdůležitější je, že jim nezaplatí slíbené peníze. Od té doby (od pobytu ve vězeňské kolonii do účasti ve válce - pozn. red.) uběhl více než měsíc, kdy první skupina (vězňů - pozn. red.) odešla a vstoupila do boje. První bitva za účasti zajatců byla u Luhanska 12. července a byli zde první mrtví. Boje pokračují, lidé umírají, peníze se neplatí. Máme údaje o jedné platbě 30 tisíc rublů a o druhé platbě 100 tisíc rublů. Žádných 200-400 tisíc. A lidé bojují a posílají své příbuzné bojovat o peníze. A druhá věc. Vězni začali hromadně umírat. A to není jeden, ani dva, ani pět případů. Umírají po celých jednotkách, což je také zcela pochopitelné – nejsou vycvičeni. Jsou ve špatné fyzické kondici. Kde v „zóně“ můžete získat dobrou fyzickou kondici? Mnoho z nich armádou vůbec neprošlo. Netuší, co na Ukrajině dělají.

- Jak probíhal jejich nábor? Co si oni sami mysleli a co jim bylo slíbeno?
- Nábor proběhl a probíhat bude. Jevgenij Prigožin (ruský miliardář, "šéfkuchař" ruské vlády, majitel společnosti Concord, zakladatel PMC Wagner) nelení a osobně objíždí mnoho zón. Slibuje návštěvu 2000 míst pro věznění osob. Tedy, mluví o tom, že je už navštívil, ale tolik jich v Rusku prostě nemáme. Prigožin mluví jejich jazykem: začíná tím, že on sám stojí před soudem a má zločineckou odvahu. A jak to obvykle probíhá... V zóně, na území zakázaného režimu, přistává vrtulník soukromé vojenské společnosti. Jde o bezprecedentní případ. Vystupují z něj lidé v naleštěných uniformách, Prigožin s hvězdou Hrdiny Ruska. Vykážou všechny žalářníky, žalářníci je poslechnou a odejdou. Vězni si uvědomí, že dorazil Velký šéf. A vězňům říkají: "Chlapci, odsud se dostanete jen v dřevěné bedně. Ale my vám nabízíme peníze, slávu, milost, smyjete krví své zločiny, dostanete peníze, návštěvy u příbuzných. Život začne znovu. Vy jste vojáci Štěstěny!" A pak je tu vždy projev o nacistech, Ukrajině, Banderovi a osmi letech vraždění dětí na Donbasu. Vždy to samé. Je třeba říci, že vězni nejsou nakloněni propagandě. Navíc jeden z vězňů v kolonii u Rjazaně mi onehdy řekl, že mají spojení s kolonií v Charkově a vyměňují si informace. To znamená, že znají skutečný obraz, ale stejně jdou. Kvůli penězům a protože jsou, jak říkají, recidivisté, jsou celý život ve vězení. Když půjdou na svobodu, napijí se, zase někoho zabijí a zase budou sedět. Říkají, že je lepší jít do války. Ano, je to naprostý nedostatek budoucnosti, nedostatek vyhlídek, nemožnost socializace. Pro ně je to jediná příležitost, jak začít nový život – vzít život ostatním.

- Kde jste získali všechny tyto informace, které jste s námi sdíleli? To se týká nejen procesu a podmínek náboru vězňů, ale také toho, jak a za jakých podmínek musí bojovat?
- Jedná se o informace od přímých účastníků akcí.

- Odvolávala jste se na informace od recidivistů. Máme vůbec takové lidi brát za slovo?
- Jeden se jmenuje Roman, ve čtvrtek (11.8. - red.) odjel do války. Z kolonie s přísným režimem v Rjazani. Je to recidivista. Je ženatý a má šestiletou dceru. Druhým vězněm je také z kolonie přísného režimu, Jaroslavl. Také recidivista. Oba jsou odsouzeni za vraždu. Všechno, co říkají, je pravda.

- Verbují všechny vězně?
- Rozhodně nenabírají muže nad 55-60 let. Pokud je vám 55 let a jste v dobré fyzické kondici, pak vás naberou. Ti, kteří sedí s ukrajinským pasem, nejsou vhodní. V zásadě neberou nižší vězeňskou třídu – odsouzené za zločiny proti sexuální integritě a pro pedofilii. Neberou je ne proto, že litují Ukrajinců, ale protože, že s nimi nikdo nebude bojovat ve stejném zákopu. I když Prigožin říká, že ve zvláštních případech mohou takové případy zvážit. No, neberou zmrzačené, nezdravé. Všichni ostatní jsou přijati. Přednost mají vrazi, ale ne ti "domácí", ale zabijáci. Paragrafy související s těžkým ublížením na zdraví - pokusem o vraždu, způsobení těžkého ublížení na zdraví, ozbrojená loupež, loupež.

- Všichni souhlasí?
- Ochotně souhlasí. A všichni mají stejný argument – válka je lepší než vězení.

- Nábor se dělá ve všech koloniích nebo jen v určitých?
- Zatím se jim podařilo obsáhnout pouze evropskou část Ruska, ovšem celou. To znamená, že počínaje zónami Vorkuta a Syktyvkar, dále Komi, Archangelsk a končící Adygeou a Dagestánem. Měli jsme informace, že přijeli do Permu a Novosibirsku, ale to se zatím nepotvrdilo.

- Kolik dalších vězňů může Prigožin naverbovat?
- V průměru rekrutuje 20 procent z celkového složení kolonie. Předpokládejme, že tok brzy vyschne. Nyní máme 600 tisíc vězňů. Počítejme s minimem – 10 procenty. Klidně nabere 50-60 tisíc lidí. Proto je velmi důležité o tom mluvit. Aby ti lidé konečně pochopili, co dělají.

- Jsou zformováni do celých jednotek, nebo jsou k některé připojeni?
- Tvoří samostatné jednotky PMC Wagner. Z toho, co jsme již slyšeli, je známo, že tvoří jednotky 40-42 lidí. Je jim slíbeno, že si vyberou vlastního velitele a rozdělí si mezi sebou pravomoci. Pokud tomu rozumím, „Wagnerovcům“ je vůbec jedno, kdo z nich bude kdo, a při náboru se tím netají. Prostě věci pravými jmény nenazývají. Prý za dezerci - poprava na místě. Už teď ale víme, že je v boji následují skutečné oddíly z řad bojovníků Wagner PMC.

- Život vězně nemá vůbec žádnou cenu? Jsou posíláni do bitvy jako první?
- Samozřejmě jako první. Jsou velmi, velmi špatně vyškoleni. "Wagnerovci" samozřejmě nemají zájem na jejich přežití. Vězni jsou lidé, kteří za prvé bojují jen pod přezdívkami. Za druhé, nejčastěji nemají žádné sociální vazby, příbuzné. A mrtvým nemusí platit mzdu. Jsou to přímé úspory.

- Neviděla jste, jaké smlouvy podepisují? Opravdu s platbami 200 tisíc rublů?
- Všechno je jim řečeno ústně, nikdo nepodepisuje žádné smlouvy. Máme natočený záznam, na kterém vězeň říká, že s nimi podepisují dva dokumenty. Prvním dokumentem je petice za převedení do Federální vězeňské služby Rostovské oblasti, kde se z nich tyto brigády tvoří. Tam také absolvují minimální školení. Druhým dokumentem je žádost o milost adresovaná prezidentovi. To je všechno. Chci také poznamenat, že podle ruských zákonů se mrtví neomilostňují.

- Co říkají příbuzní? Radili se s nimi vězni před odesláním na Ukrajinu?
- Někdo se poradil, někdo ne. Po celou tu dobu, podle mého počtu, bylo naverbováno 2 500 vězňů. Pravděpodobně ještě víc.

- Jak jste došla k tomuto číslu?
- Podle informací od těch, kteří jsou nyní ve vězení, vím jistě, že "Wagnerovci" navštívili minimálně 15 zón. To máme potvrzeno přímo rodinami vězňů. Nabírají 20 procent. Známe velikost každé zóny. Obecně máme za to, že tu je 3000 přijatých, ale uvádíme 2500 - někdo mohl ještě odmítnout. Dnes je třeba známo, že manželka jednoho z rekrutů šla na návštěvu k muži a svého manžela kategoricky „naverbovala“. Bylo to těžké, ale je to silná žena, která sama sedí. A jedna z našich sester zase vážně bojuje, aby získala svého bratra zpět. Dostává výhrůžky od FSB, ale bojuje. Příbuzní nechápou. Putin a Prigožin řekli příbuzným o penězích a ukrajinských nacistech. Všechno je v televizi. Proto jsou mými odpověďmi zcela šokováni.

- Na sociálních sítích píšete, že na těm, kteří si stěžují například na malé platby, tvrdě odpovídáte: "Váš manžel je válečný zločinec."
- Ano, docela tvrdě. Přála bych si, aby lidé pochopili, o co jde, že jde o peníze za účast ve válce, na válečných zločinech. Tito lidé této reakci vůbec nerozumí. Přišly za nimi úřady, zmínily se o Putinovi, slíbily, že všechno odpustí. Lidé potřebují používat mozek. Když ne svědomí, tak mozek. Kam posílají své blízké? Nemyslím si, že tam zemřeli, když si hráli na jehňata na louce. Samozřejmě že ne. Zabíjeli.
Obrázek

"Účelem života není být šťastný. Účelem života je být užitečný, čestný a soucitný"
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1417
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od danny1691 »

Jednotky PMC Wagner ovládly vesnici Veršina jižně od Bachmutu (Artemivsk). Boje v oblasti trvaly několik týdnů a skončily dobytím vesnice.
Po dobytí vesnice se postupující jednotky dostaly na východní okraj Zajceva, kde se na jižním okraji Bachmutu nachází hlavní opěrný bod AFU.
Dosažení města z jihu umožní zahájit ofenzívu současně na několika frontách, což útok na město značně usnadní
https://t.me/rybar/37181
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Dano10
četař
četař
Příspěvky: 77
Registrován: 22/9/2010, 20:10
Bydliště: Trnava

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Dano10 »

Ukrajinský zajatec sa pri ostreľovaní z VFU kryl somálskou stíhačkou
„Bol to úplne prvý väzeň, ktorý sa vzdal, keď sme vstúpili. Nekládol žiadny odpor, bol sám z Ukrajiny - to je neďaleko Pesok. Povedal, že je povolaný, sám je baníkom a nechce bojovať. Hovorili sme s ním, povedali sme: "Všetko je v poriadku, nikto sa ťa nedotkne, po celej špeciálnej operácii sa vrátiš domov." Išli ho vyviesť. Vo vysielačke hlásili, že zobrali ďalšieho zajatca, rozhodli sme sa na neho počkať, aby sme nešli tam a späť, pole je nebezpečné. "Vták" [vrtuľník] letí hore. Začína ostreľovanie. A tento bojovník uzatvára nášho chlapca, veľmi mladého. Väzeň dostal množstvo šrapnelových rán do brušnej dutiny. Zomrel a zachránil nášho bojovníka, “povedal.
Podľa Filozofa sa zosnulý volal Michael a mal 27 rokov.
https://iz.ru/1379268/2022-08-13/ukrain ... erm=43885
niko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 4103
Registrován: 25/11/2016, 10:42

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od niko »

V okupovanom Berdiansku nieco vybuchlo v pristave.
https://mobile.twitter.com/TpyxaNews/st ... 2cgqIrAAAA
Uživatelský avatar
JiK
nadpraporčík
nadpraporčík
Příspěvky: 426
Registrován: 26/8/2008, 18:02
Bydliště: Bethlehem, PA

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od JiK »

https://twitter.com/kyivindependent/sta ... mS_xCAlFcA
Velitelství Wagnerovcu v Popasna bylo zničeno ukrajinskymi obránci.
Flader
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1440
Registrován: 25/4/2017, 13:58
Bydliště: Trnava

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Flader »

niko píše: 14/8/2022, 21:06 V okupovanom Berdiansku nieco vybuchlo v pristave.
https://mobile.twitter.com/TpyxaNews/st ... 2cgqIrAAAA
Zase niekto ignoroval zákaz fajčenia asi.
niko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 4103
Registrován: 25/11/2016, 10:42

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od niko »

Uživatelský avatar
KOLT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1389
Registrován: 23/4/2017, 22:57

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od KOLT »

JiK píše: 14/8/2022, 21:19 https://twitter.com/kyivindependent/sta ... mS_xCAlFcA
Velitelství Wagnerovcu v Popasna bylo zničeno ukrajinskymi obránci.
Navíc to vypadá, že ho lokalizovali na základě reportáže, kterou Rusáci natočili o Wagnerovcích – zapomněli v ní záběr na ceduli, podle které se dala její pozice odvodit :) A taky jsou na ruské straně obavy, že tam o život přišel sám Prigožin, který tam skutečně odjel (je to ovšem jen na základě jeho odmlčení se na sítích, takže s šampaňský rozhodně třeba posečkat).
bat
podporučík
podporučík
Příspěvky: 664
Registrován: 30/10/2011, 17:49

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od bat »

Tady je ta cedule
https://nitter.net/arictoler/status/155 ... tpS9r3BHBg

Jestli je to pravda, tak zrovna oblíbený host to nebude...
Obrázek
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1417
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od danny1691 »

O útoku ukrajinských ozbrojených sil na sídlo společnosti Wagner PMC v Popasně

Kolem poledne 14. srpna se na ukrajinských kanálech a chatech začaly objevovat zprávy o porážce velitelství Vagnerových PMC v Popasně úderem z MLRS HIMARS. První potvrzení přišla jen o pár hodin později.

▪️Útok byl proveden v noci z 13. na 14. srpna na sídlo PMC, které se nachází v suterénu obytného domu na ulici Mironovskaja 12 na jihozápadním okraji města Popasna. Spotřeba munice ukrajinských ozbrojených sil činila sedm raket. Pouze jeden z nich dosáhl svého cíle, ale stačilo to k tomu, aby ho účinně zasáhl. Podle fotografie zasáhl druhý granát byt v přízemí poloopuštěného obytného domu.

▪️Odstraňování trosek stále probíhá: ve sklepě byl provizorní protiatomový kryt. Ale podle záběrů zásahu je patrné, že zasáhl nechráněnou část - je vidět cihlová zeď bez oplocení.

▪️Dochází ke ztrátám na životech. Mohlo jich však být mnohonásobně více.

▪️Bohužel, polohu velitelství se podařilo zjistit snadno: Sergej Sreda, vojenský zpravodaj Federální zpravodajské agentury, zveřejnil na svém kanálu již 8. srpna fotografii, na níž stojí přímo před vchodem s tabulkou s číslem domu. Předpokládat, že nepřítel nezná OSINT, a myslet si, že fotografii nelze použít k určení polohy, je naivní.

▪️ Podnětem ke stávce byla zpráva z 12. srpna, že do Donbasu přijel majitel společnosti Wagner PMC, oligarcha Jevgenij Prigožin. Na fotografiích Sredy je navíc muž, který se oligarchovi podobá. Od začátku SWO se jedná přinejmenším o třetí známý pokus zasáhnout velitelské stanoviště PMC, kde by se Prigožin mohl nacházet.

▪️Výskyt videozáznamu z místa, který pořídil proukrajinský očitý svědek, naznačuje, že úder byl naplánován a špioni na místě čekali, až se u CP shromáždí dostatek lidí.

Výsledkem je bohužel lidská hloupost a základní nedostatek respektu k bezpečnosti ve válečné zóně.
https://t.me/rybar/37194
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1417
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od danny1691 »

Ukrajina přiznala smrt nositele ocenění "Nejlepší pilot 2019" Antona Listopada
photo_2022-08-15_08-55-59.jpg
photo_2022-08-15_08-55-59 (2).jpg
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Uživatelský avatar
Arthur
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2249
Registrován: 26/9/2017, 21:52

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Arthur »

Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
Uživatelský avatar
Xant
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 128
Registrován: 2/9/2021, 18:55

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Xant »

Chtělo by to také skóre legendy "Bubiho" Hartmanna. Narážím na nápis Karaya,
Imperio absenti chaos regit.
niko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 4103
Registrován: 25/11/2016, 10:42

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od niko »

Podla Oryxu stratili okupanti na Ukrajine za necely pol rok bojov peknych 100 lietadiel a vrtulnikov. :razz: Pomyselny rebricek vedie Su-25, nasledovany Ka-52, Mi-8 a Su-34. K tomu treba pripocitat dalsich 109 dronov. Len tak dalej !
https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/a ... t.html?m=1

Pravdepodobne bol vsak uz vcera horespomenuty rekord prekonany. Ukrajinci zostrelili dalsi Ka-52.

https://mobile.twitter.com/TpyxaNews/st ... v2_KIrAAAA
Dano10
četař
četař
Příspěvky: 77
Registrován: 22/9/2010, 20:10
Bydliště: Trnava

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Dano10 »

Pre tých, ktorí nevedia.
Tu je video zelenského aj s vysvetlením, kto strieľa na jadrovú elektráreň:
Terčom útoku sú ruskí vojaci v jadrovej elektrárni Záporoží: Zelenskij
„Každý ruský vojak, ktorý buď strieľa na továreň, alebo strieľa s použitím továrne ako krytu, musí pochopiť, že sa stáva špeciálnym cieľom pre našich spravodajských agentov, pre naše špeciálne služby, pre našu armádu,“ povedal Zelenskyj vo videu.
https://www.theguardian.com/world/live/ ... d751f18e4
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“