Jo že budete provozovat souběžně Leopardy a T-72? Jistě to není ideální, ale doufám pouze dočasné.
Budoucnost tanků OSSR
Re: Budoucnost tanků OSSR
Pro nás to nic neřeší. Třicet kusů je málo. Naše ambice je vybudovat tankový prapor s 58 moderními tanky.Arthur píše: ↑23/8/2022, 19:38 Ja to logistické peklo vyriešimlebo napadla mi taká kacírska myšlienka a možno by bolo namieste osloviť pani ministrini či by následne nespravila bárter 33ks T-72M4CZ po technickom zhodnotení za našich 15ks Leopard 2A4 po GO čím by ste si mohli Vy budovať tankové vojsko na Leopardoch a My na modernizovaných T-72 v počte 63ks.
![]()
Však 15ks + 15ks 2A4 => 30ks 2ACZ a zvyšok 28ks 2A7+Scotty87 píše: ↑23/8/2022, 20:14Pro nás to nic neřeší. Třicet kusů je málo. Naše ambice je vybudovat tankový prapor s 58 moderními tanky.Arthur píše: ↑23/8/2022, 19:38 Ja to logistické peklo vyriešimlebo napadla mi taká kacírska myšlienka a možno by bolo namieste osloviť pani ministrini či by následne nespravila bárter 33ks T-72M4CZ po technickom zhodnotení za našich 15ks Leopard 2A4 po GO čím by ste si mohli Vy budovať tankové vojsko na Leopardoch a My na modernizovaných T-72 v počte 63ks.
![]()

A my 63ks T-72M6SK

Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
Ne, Scotty tím myslí 58 A7. Není tak přízemní Arthure a uvažuje se znalostí a logikou 

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Tu je tá tlačovka, kto nevidel, tak si tam možno nájde odpovede na prípadné otázky:
Oki chcel som len pomôcť s tým logistickým peklom zo začiatku tj. 15ks 2A4 a 33ks T-72M4CZ a našim 15ks 2A4 a 30ks T-72M1.
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
Inak ma prekvapilo, ze T-72 s 570 kW motorom ma spotrebu 4,5 litra na kilometer, zatial co Leopard 2 pri 1100 kW motore ma spotrebu 3,4 litra na kilometer. S tymi motormi je to asi rovnaky technologicky skok ako pri stihackach. : 

Dobrý bárter, no v budúcnosti dúfam v inú značku aj výrobcu.
"Alea iacta est"
Tank T-72M1 po generálnej oprave @ SIAF 2022
V prvom rade ďakujem pánom z tankového práporu Trebišov.
Tanky prechádzajú do GO od najstarších resp. ako to nejaký predpis určuje a na SIAF bol podľa slov obsluhy zgenerálkovaný tank r.v. 1989 a malo by byť po GO už cca 5 tankov.
Žiaľ vypadá to tak, že celý tank je v podstate nanovo vyrobený (zrejme ohlodaný na korbu ako BVP-M) avšak nemodernizovaný a len komplet repasovaný i keď oni radi hovorili o ňom, že je nový od motoru až po vnútrajšok.
Suma sumárum: údajne žiadne nové ani len pozorovacie prístroje ako napr. TPN-1-49-23 M či reaktívny pancier ERA či zvýšenie výkonu motora na cca 620kW či nový SRP, stabilizátor až po modernizovaný kanón, ale čisto len generálna oprava čo je brutálny fail i keď páni boli aspoň nadčení, že prostredie tanku je ako nové a nič sa nezasekáva a pod. ...
P.S. zostáva len dúdať, že nové vedenie MO sa v ďalšej fáze inšpiruje členom NATO Bulharskom, ktoré tiež najprv len vykonalo GO na 13ks a až následne ich štátny podnik TEREM dostal zelenú od MO a Vlády na modernizáciu kde za subdodávateľa bol vybraný izraelský Elbit Systems a ich modernizácia tanku T-72. Pri tejto préležitosti dávam do pozornosti aspoň čiastočnú modernizáciu tanku T-72M1-SK, ktorou disponuje VTSÚ Záhorie, nehovoriac o modernizáciu z pred vyše 20-tich rokov v podobe tanku T-72M2 Moderna a zároveň najnovšej modenizácii tankového kanónu GTS-125 od ZŤS Špecial.
V prvom rade ďakujem pánom z tankového práporu Trebišov.
Tanky prechádzajú do GO od najstarších resp. ako to nejaký predpis určuje a na SIAF bol podľa slov obsluhy zgenerálkovaný tank r.v. 1989 a malo by byť po GO už cca 5 tankov.
Žiaľ vypadá to tak, že celý tank je v podstate nanovo vyrobený (zrejme ohlodaný na korbu ako BVP-M) avšak nemodernizovaný a len komplet repasovaný i keď oni radi hovorili o ňom, že je nový od motoru až po vnútrajšok.
Suma sumárum: údajne žiadne nové ani len pozorovacie prístroje ako napr. TPN-1-49-23 M či reaktívny pancier ERA či zvýšenie výkonu motora na cca 620kW či nový SRP, stabilizátor až po modernizovaný kanón, ale čisto len generálna oprava čo je brutálny fail i keď páni boli aspoň nadčení, že prostredie tanku je ako nové a nič sa nezasekáva a pod. ...
P.S. zostáva len dúdať, že nové vedenie MO sa v ďalšej fáze inšpiruje členom NATO Bulharskom, ktoré tiež najprv len vykonalo GO na 13ks a až následne ich štátny podnik TEREM dostal zelenú od MO a Vlády na modernizáciu kde za subdodávateľa bol vybraný izraelský Elbit Systems a ich modernizácia tanku T-72. Pri tejto préležitosti dávam do pozornosti aspoň čiastočnú modernizáciu tanku T-72M1-SK, ktorou disponuje VTSÚ Záhorie, nehovoriac o modernizáciu z pred vyše 20-tich rokov v podobe tanku T-72M2 Moderna a zároveň najnovšej modenizácii tankového kanónu GTS-125 od ZŤS Špecial.
A to mame akože tlieskať, že opravili starý šrot? Vieš, to ze je technika funkčná, to je (to by mal byť) normálny stav, nie niečo akože super. To si zapamätaj a opakuj si to kým sa ti to nedostane pod kožu.
Máte pocit, že ja z toho tlieskam?
Ako som písal vyššie Bulhari boli natom po GO rovnako a nezostalo im nič iné len modernizovať.
Ako som písal vyššie Bulhari boli natom po GO rovnako a nezostalo im nič iné len modernizovať.
Naposledy upravil(a) Arthur dne 28/8/2022, 23:44, celkem upraveno 1 x.
Ty/Vy mozno ani nie, ale Naď vydáva aj zlyhanie ako úspech a to je už na "považenou". Nebyť toho, že Glváč kúpil Uh60m, tak by sa ani nemal čím chváliť.
Presne tak pričom stačí si napr. aj spomenúť aj na jeho niekdajším reakciám k Vydrám či Zuzanám 2...
Pokiaľ pôjdeme do modernizácie 15ks Leopardov 2A4 na nejaký štandard nazvime ho 2ASK (prípadne ČR 2ACZ) treba sa poučiť s modenizácie poľskej 2APL.
Tak naše ministerstvo už naznačilo že se bude modernizovat na standard 2A7+. To je možné provést pouze u výrobce.
Zatiaľ sa o žiadnej modernizácii nehovorí a ani sa neplánuje.
Edit
A títo blogeri by si mali kúpiť na kameru aspoň tienidlo.
"Alea iacta est"
Tak to sme asi za posledný mesiac sledovali rôzne tlačovky...