Vidím to podobneVestly píše: ↑30/1/2023, 12:27 Ja s tym mam problem. Rusi modernizuju T-72ky o 106, ukrajinci zobru 24/7 a su radi aj za T-55. Tanky su velmi dolezite a bolo by velmi hlupe sa ich len tak zbavit. Radsej by sa mali modernizovat. A nie len tych 30 kusov, ktore by mali byt v tankovom prapore, ale vsetky, ktore su po ruke. Minimalne na uroven najaktualnejsich T-72B3. Uz davno sa mal prehodnotit plan rozvoja ozbrojenych sil. Nejaky vysadkovy prapor nam je na 2 veci, kedze expedicne akcie sa davno skoncili. Taky prapor ma mat cca 500 ludi, to je dost na 2-3 tankove prapory. Ukrajina nam ukazuje, ze kanonfoder sa vzdy velmi lahko zozenie, ale funkcny tank s termoviziou atd.? K tomu sa pocas vojny len tak nedostanes.
Ak sa k nim potom dokupi 40 K2 tak super, ale armada, ktora ma branit uzemie SR sa nemoze spoliehat len na 40 tankov.

Turecký Leopard 2A4TR vs 9M113 Konkurs
Čo sa týka Patrie 120 a s CV90 120 tak človek mal pocit, že sa tu bavíme o tankoch a nie o "mačko-psoch"

Ale vedel by som si to predstaviť ako bonus k modernizovaným T-72M1-SK nakoľko by (z rozdielu nové mínus modernizované) zostali aj finančné prostriedky na ne. Ale takto naši NATO hujeri nerozmýšľajú...