Vietnamská armádo kam kráčíš?

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 12966
Registrován: 11/2/2010, 16:02
Bydliště: Prostějov

Vietnamská armádo kam kráčíš?

Příspěvek od Rase »

Vietnam chce nahradit ruské zbraně českými

Vietnam, jehož 80% zbraní je sovětského a ruského původu, chce diverzifikovat svůj arzenál. A proto se obrátil na bývalého partnera v socialistickém táboře, který je nyní členem NATO. Hanoj jedná s Českou republikou o vojenských dodávkách, včetně letadel, radarů, ručních zbraní, stejně jako o modernizaci stávajícího vojenského vybavení, řekl zdroj v české vládě agentuře Reuters. Téma bezpečnosti bylo podle něj jedním z hlavních tématem během třídenní návštěvy premiéra Petra Fialy ve Vietnamu minulý týden. Z 15 obchodních lídrů, kteří ho doprovázeli, čtyři zastupovali vojensko-průmyslové podniky. Konkrétně z 15 společností zastoupených v obchodní delegaci byly čtyři bezpečnostní firmy, uvedla agentura. Šlo podle ní o Czechoslovak Group, Colt CZ Group, Omnipol a STV GROUP. Společnosti na žádost Reuters o komentář neodpověděly a skupina Colt CZ komentář odmítla. Česká republika je považována za zemi, která má dobré předpoklady pro uspokojení některých rostoucích bezpečnostních potřeb Vietnamu. České vojenské firmy vynikají v modernizaci ruské techniky a často vyrábějí nové vybavení, které je kompatibilní se sovětskými zbraněmi – což je podle Reuters dovednost, která je ve Vietnamu, kde z Ruska podle odhadů pochází 80 procent místního arzenálu, obzvláště ceněna. Po setkání Fialy s premiérem Pham Minh Tinhem vietnamská vláda uvedla, že "oba vůdci se dohodli na zintenzivnění spolupráce v oblasti bezpečnosti a obrany".

https://denikn.cz/minuta/1131505/
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_vajo

Výstřižertttek.JPG
1624271-1580954068-1580954087-8905-1580954687.jpg
Obrázek

"Účelem života není být šťastný. Účelem života je být užitečný, čestný a soucitný"
bheid
praporčík
praporčík
Příspěvky: 331
Registrován: 7/12/2008, 19:26

Re: Vietnamská armádo kam kráčíš?

Příspěvek od bheid »

Vypadá to na nějaká prohloubení USA-Vietnam vztahů. Jednání o možném dodání F-16:

https://www.armadninoviny.cz/komunismus ... etnam.html
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11488
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Vietnamská armádo kam kráčíš?

Příspěvek od Dzin »

USA tím docela dost začíná vysílat signál, že je jedno, co bylo v minulosti. Každému nabízí svoje spojenectví či alespoň podporu. To je celkově dost zajímavé, protože naopak Čína dost silně vysílá opačný signál, tedy že na minulosti velmi záleží a je určující pro současné vztahy.

Ještě si jen tak říkám, jestli toto není i trochu namířeno směrem k Íránu a naznačování možnosti zlepšení vzájemných vztahů.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“