Torpédoborec Type 45

Lodě všech typů, ponorky, výzbroj a bojové systémy
Odpovědět
Uživatelský avatar
El Diablo
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1872
Registrován: 21/11/2008, 14:11
Bydliště: Xeenemünde
Kontaktovat uživatele:

Torpédoborec Type 45

Příspěvek od El Diablo »

Nejmodernější britské válečné lodě za miliardy mají problém. Nesnesou teplejší vodu. Největší, nejmodernější a nejničivější raketové torpédoborce třídy Daring Jejího Veličenstva mají Achillovu patu. A to poměrně výraznou. Nemohou do teplé vody. Konstruktéři totiž počítali s jejich nasazením jen v chladných vodách kolem Britských ostrovů a například při nasazení v Perském zálivu proto torpédoborcům selhávají turbínové motory Rolls-Royce. Informoval o tom server Daily Record. http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... -vodu.html
Co se týče operační služby, tak Dauntless byl v nasazen k podpoře operací proti Islámskému státu. V Perském zálivu se připojil k doprovodu letadlové lodě USS Carl Vinson. Třídu Daring dlouhodobě sužují problémy s nedostatečným chlazením turbín, které způsobily několik havárií pohonného systému a ztěžují její nasazení v oblastech s horkým klimatem. Ministerstvo obrany v lednu 2016 potvrdilo, že odstranění tohoto problému si vyžádá nákladnou úpravu pohonu plavidel.

Obrázek

Obrázek
seabee
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3507
Registrován: 18/7/2013, 18:59

Re: Torpédoborec Type 45

Příspěvek od seabee »

HMS Dauntless, první torpédoborec třídy Type 45 Daring prodělal přestavbu pohonného systému v rámci programu PIP - Power Improvement Programme a odplul na zkoušky do teplých vod, konkrétně do Karibiku (taky bych jel... :D ). PIP program spočívá ve výměně původních dieselelektrických jednotek Wärtsilä 12V200 za moderní MTU Series 4000 vyrobené společností Rolls-Royce. Finálním kontraktorem programu za 160 mil. Lstg je BAE Systems s dodavateli BMT Defence Services, loděnicemi Cammell Laird a General Electric Marine Solutions, která zajistí nový "power management" plavidla.
UKs-first-PIP-destroyer-sets-off-to-the-Caribbean-to-test-new-engines-in-warm-waters-640x360.jpg
HMS Dauntless Foto: Royal Navy
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Odpovědět

Zpět na „Námořnictvo“