Pákistánská armádo kam kráčíš

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
seabee
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3653
Registrován: 18/7/2013, 18:59

Pákistánská armádo kam kráčíš

Příspěvek od seabee »

Pákistánská vláda schválila 3.8. pokračování obranného paktu se Spojenými státy. Původní smlouva CIS-MOA - Communication Interoperability and Security Memorandum of Agreement byla uzavřená v roce 2005, ale v roce 2020 nebyla prodloužená. Návrat ke smlouvě by měl teoreticky umožnit další nákup amerických zbraní Pákistánem. Obnovení spolupráce je ale pochybné, vzhledem k obnovení styků Pákistánu s Íránem a prohloubení spolupráce s Čínou. Šéf štábu pákistánské armády Asim Munir ve zdravici, přednesené k 96. výročí založení Čínské lidově-osvobozenecké armády označil spolupráci za "Robustní, jedinečnou a pro každé počasí". Odezva z americké strany zatím není známá.
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
seabee
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3653
Registrován: 18/7/2013, 18:59

Re: Pákistánská armádo kam kráčíš

Příspěvek od seabee »

Pákistánská armáda při přehlídce 26.3 předvedla novou výzbroj. Byly to licenční čínské tanky MBT VT-4, čínské protiletecké střely HQ-9/P, střely země-země Fatah 2 s doletem přes 400 km a balistické střely středního doletu Ababel.
RHNFEQUPNNBARC3QGQUMB4KD5Q (1).jpg
PL Systémy HQ-9 na přehlídce v Pekingu. Autor: Greg Baker/AFP via Getty Images.
Jedná se o klony ruských S-300. Pákistánská verze má dolet zkrácený na 120 km, ale pokročilejší naváděcí a řídící systém
WTSAREHCI5FRRM7VOE5GT2WVDQ.jpg
Tanky VT-4 dodané Čínou. Autor: Aamir Qureshi/AFP via Getty Images. Na přehlídce byly předvedené první várky strojů Pákistánské výroby
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Uživatelský avatar
Pressburger
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 583
Registrován: 16/5/2023, 11:30

Re: Pákistánská armádo kam kráčíš

Příspěvek od Pressburger »

V princípe sú to všetko evolučne upgradované sovietske zbrane.
Arthur
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“