Aha. Jasné.redboy píše:Alchyku POZOR!!!!
...

Celkom šikovný chlapci (tj. šikovnejší ako ja), najlepšie by asi vyšiel druhý obrázok, ale postavy si tam mohol autor radšej odpustiť, sú to dosť zrejmé umelotiny.
Moj preklep, sorac.redboy píše:Nejedná se o RK AN/APQ-180 (ten je mám dojem na C-130), ale o RL AN/APQ-181, ten má projít modernizací a v průběhu následujíícch let má být modernizován novou anténou AESA.
No obavam sa, ze sa to moze stat, dnes je v USAF moda lacne, univerzalne a lahko udrziavatelne, co heslo lakave aj pre volicov, no horsia je jeho aplikacia v realite prudkeho zbrojenia v Juhovychodnej aziredboy píše:Nemyslím si, že by se USAF letounů B-2 zbavoval, jsou dál součástí strategie a i když přišel o svou kdysi hlavní výzbroj (SRAM), podařilo se velmi efektivně stroje přizpůsobit novým potřebám a ještě asi dost dlouho bude ve výzbroji.
Tym myslis F-22?Altaj píše:No obavam sa, ze sa to moze stat, dnes je v USAF moda lacne, univerzalne a lahko udrziavatelne, co heslo lakave aj pre volicov, no horsia je jeho aplikacia v realite prudkeho zbrojenia v Juhovychodnej azi
Trefa do cierneho, narazal som na F-22, to vsak do tohto topicu nepatri, len taka moja vseobecna staznost. Inak redboy ma pravdu tazko najdeme taky stroj, ktory by zodpovedal jeho poziadavkam, zvlast to bezpecne prenikanie PVO... to nenajdeme ani v Rusku/ZSSR.Sturmovik píše:Tym myslis F-22?Altaj píše:No obavam sa, ze sa to moze stat, dnes je v USAF moda lacne, univerzalne a lahko udrziavatelne, co heslo lakave aj pre volicov, no horsia je jeho aplikacia v realite prudkeho zbrojenia v Juhovychodnej azi![]()
No a k teme. B2 su sice dost drahe,ale nemaju za ne nahradu. Takze si este cosi odsluzia. Aj ked ja myslim ze ich nepotreboju a su to len zbytocne vyhodene peniaze.
Cital som ze pred par rokmi stala ich udrzba 8 miliard USD a len 12 statov na svete malo vacsi rozpocet na zbrojenie ako tych 8 miliard.
Počkej, tady nejde o vývoj nového radiolokátoru, ale o modernizaci AN/APQ-181. Původní elekronku s postupnou vlnou a pasivní antému s elektronikým vychylováním nahradí nová nová aktivní anténa (AESA). To´t vše ne?rabo píše:B-2: tá cena za nový radar s AESA anténou sa mi nezdá tak vysoká / celý projekt od 600-900 mil. USD /, lebo dôjde nie len k výrobe, ale aj vývoju úplne nového typu AESA radaru, ktorý bude pracovať na vln. dĺžke K / u ostatných je to X / a bude prioritne a výhradne určený na proti zemnú činnosť, mapovanie, let atď. V jeho prípade sa bude musieť začať pracovať aj na nových T/R moduloch, nakoľko výkon doterajších AESA antén nebude dostatočný na kvalitnú protizemnú činnosť. / samozrejme s prihliadnutím na dobu sériového zavedenia tak cca 3- 5 rokov /
Jaj jaj Ty detailista, chybička sa vlúdila. Jedno malé "u" / "under" K frekvenciou / a už sme niekde inde. Išlo len o preklep nie o zmenu pásma.Nic se nezmění ani na frekvenci. AN/APQ-181 od přírody chodí v pásmu Ku, tj 12-18 GHz a tady se nic nezmění, nebo ano? Kdes došel až na pásmo K, to končí na 26GHz a to by bylo celkem unikum.
To si napísal v dosť zjednodušenej forme. Ono skôr je otázka čo zostane z pôvodného radaru s PESA, ktorý je zhruba z konca 80. rokov. Som presvedčený, že dôjde k výmene aj zdrojovej jednotky / to je spojené s novým typom výkonnejších T/R modulov, ktoré ale zároveň nie sú také energeticky náročné /, procesorovej jednotky / modernejšia, ktorá bude schopná pracovať s výrazne väčším množstvom operácií, /, zmení sa kontrolná jednotka antény, vypadne magnetron, klystron, TWT nakoľko sa odstráni jeden centrálny rádiofrekvenčný zdroj a iné zmeny.Počkej, tady nejde o vývoj nového radiolokátoru, ale o modernizaci AN/APQ-181. Původní elekronku s postupnou vlnou a pasivní antému s elektronikým vychylováním nahradí nová nová aktivní anténa (AESA). To´t vše ne?