Budoucnost tanků OSSR
- Pressburger
- Kapitán
Re: Budoucnost tanků OSSR
Tento konštrukt je len vo Vašej hlave. Treba čítať s porozumením tj. nič také ja a ani článok, že kúpime ďalšie tanky T-72 netvrdím.
Ale aby som Vám to preložil - tanky T-72M1 nepredame a zrejme tanky Leopard 2A4 dokupime ďalšie.
Takže je to ďalší matroš pre tunajšie vlákna o racionálnych modernizáciach Tankov Leopard 2A4 a T-72M1
Polemika: Racionálna modernizácia tanku Leopard 2A4 (Pz 87)
Polemika-Racionální modernizace tanku T-72
Ale aby som Vám to preložil - tanky T-72M1 nepredame a zrejme tanky Leopard 2A4 dokupime ďalšie.
Takže je to ďalší matroš pre tunajšie vlákna o racionálnych modernizáciach Tankov Leopard 2A4 a T-72M1
Polemika: Racionálna modernizácia tanku Leopard 2A4 (Pz 87)
Polemika-Racionální modernizace tanku T-72
Arthur Pressburger
Ok, už som sa bál.
Asi takto by to malo byť po správnosti.Pressburger píše: ↑14/7/2024, 09:57 Tento konštrukt je len v mojej hlave.
Takže je to ďalší matroš pre tunajšie vlákno o iracionálnych modernizáciach tankov T-72M1

"Alea iacta est"
- Pressburger
- Kapitán
Paradoxne tá správa Rádia Slovensko RTVS dosti zanikla a nenašiel som takmer nikoho kto by to ďalej rešeršoval avšak jedných som našiel a vidno, že zrejme nielen vývoj tankových síl teda patrične monitorujú...
Slovenské tanky T-72M1 zostávajú, minister však chce viac starších Leoardov 2A4, ktoré predtým s Ficom v opozícii kritizovali
link: https://ujszo.com/kozelet/maradnak-a-sz ... at-is-akar
Arthur Pressburger
- Pressburger
- Kapitán
Či Abrams alebo Leopard alebo K2 - Ukrajinci sa poučili do tankom svojpomocne zvyšujú balistickú ochranu nielen voči dronom
UA M1 Abrams, model 2024 ERA Kontakt-1
Niečomu podobnému sa venujeme aj vo vlákne Racionálna modernizácia tanku Leopard 2A4 (Pz 87).
UA M1 Abrams, model 2024 ERA Kontakt-1
Niečomu podobnému sa venujeme aj vo vlákne Racionálna modernizácia tanku Leopard 2A4 (Pz 87).
Arthur Pressburger
- Pikujuci brizolit
- poručík
Slovensko má podľa Roberta Kaliňáka možnosť pripojiť sa k nemeckému nákupu tankov
Slovenská armáda má aktuálne 30 tankov T-72 a 15 tankov Leopard 2 vo verzii A4.
Slovensko má možnosť pripojiť sa k nemeckému nákupu tankov Leopard 2A8. Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) o tom informoval vo videu na sociálnej sieti. Hovorca ministerstva obrany (MO) Tomáš Kostelník pre TASR povedal, že zaobstaranie tankov Leopard by bol logický krok. Rezort podľa neho však preveruje všetky možnosti.
„Rezort obrany v tejto súvislosti preveruje všetky dostupné možnosti v snahe nájsť čo najekonomickejšie a najhospodárnejšie riešenie, ktoré zároveň bude plne kompatibilné so súčasnými zbraňovými systémami,“ povedal Kostelník
[url]https://www.aktuality.sk/clanok/xmQ37uJ ... pu-tankov/[/url
.
Slovenská armáda má aktuálne 30 tankov T-72 a 15 tankov Leopard 2 vo verzii A4.
Slovensko má možnosť pripojiť sa k nemeckému nákupu tankov Leopard 2A8. Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) o tom informoval vo videu na sociálnej sieti. Hovorca ministerstva obrany (MO) Tomáš Kostelník pre TASR povedal, že zaobstaranie tankov Leopard by bol logický krok. Rezort podľa neho však preveruje všetky možnosti.
„Rezort obrany v tejto súvislosti preveruje všetky dostupné možnosti v snahe nájsť čo najekonomickejšie a najhospodárnejšie riešenie, ktoré zároveň bude plne kompatibilné so súčasnými zbraňovými systémami,“ povedal Kostelník
[url]https://www.aktuality.sk/clanok/xmQ37uJ ... pu-tankov/[/url
.
“War is a matter not so much of arms as of money.”― Thucydides, History of the Peloponnesian War
- Pressburger
- Kapitán
Autor: Cope klietky majú relatívne krátku, ale bohatú históriu. To, čo najprv začalo ako relatívne neúspešný pokus o ochranu tankov, sa vyvinulo do niečoho oveľa väčšieho a veľa ľudí, vrátane mňa, urobilo veľa nesprávnych predpokladov o týchto klietkach, takže dnes uvidíme, prečo sa v nich všetci mýlili
Arthur Pressburger
- Pressburger
- Kapitán
Bolo by zaujímavé vidieť faktúru za dopravu, pohonné hmoty samotných tankov, ubytovanie, diéty atď. atď.
Arthur Pressburger
Leo2A4 cez víkend pri Brezovej pod Bradlom s multispektrálou sieťou...
"Alea iacta est"
- Pressburger
- Kapitán
- Pressburger
- Kapitán
MO plánuje nakúpiť 104 kusov moderných nemeckých tankov Leopard 2A8 za približne jeden a pol miliardy eur
zdroj: https://spravy.rtvs.sk/2024/12/rezort-o ... kritizuje/
zdroj: https://spravy.rtvs.sk/2024/12/rezort-o ... kritizuje/
Arthur Pressburger
- RezortineR
- rotmistr
Písal som to už v inom vlákne - neviem, odkiaľ má RTVS túto info. Ja disponujem info o 56 kusoch, pričom kúpa by mala (ak pôjde podľa plánu) prebehnúť až 2025/26
- Pressburger
- Kapitán
- RezortineR
- rotmistr
Na aktuálnej TB minister potvrdil, že sú dve varianty kúpy nových MBT:
1, Leo 2A8
2, ďalšie 2A4 + CV90120, ktoré by boli vyrábané na Slovensku.
Komentáre nechám na Vás, minister povedal, že kvôli finančnej situácii nie je vylúčená práve druhá možnosť
1, Leo 2A8
2, ďalšie 2A4 + CV90120, ktoré by boli vyrábané na Slovensku.
Komentáre nechám na Vás, minister povedal, že kvôli finančnej situácii nie je vylúčená práve druhá možnosť
Nu, chtěl bych fakt někde reálně vidět v provozu ty CV90120. Taky jaká je reálná cena v porovnání s novým MBT.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Tak to je asi jasná ta druhá varianta, pokud se CV90120 budou vyrábět na Slovensku a i ty 2A4 se výhledově dají racionálně modernizovat slovenským průmyslem či v kooperaci s Němci.
Jsou nějaké veřejné počty u té druhé varianty?

Jsou nějaké veřejné počty u té druhé varianty?
- RezortineR
- rotmistr
Cena vyhlásená ešte nebola, bude však zrejme výraznejšie nižšia (keďže pri 2A4 by šlo samozrejme o ojazdenky, pri CV90120 by nám Švédi zrejme dali zľavu (+ samozrejme lokálna výroba), keďže my by sme boli ich prví (a podľa mňa asi aj jediní), kto by ich používal).
Počty neviem. Ešte na prelome leto / jeseň sa hovorilo o 56 kusoch, minister ale rozhodol takto.
Počty neviem. Ešte na prelome leto / jeseň sa hovorilo o 56 kusoch, minister ale rozhodol takto.
Co som sa raz davno pradavno bavil na veltrhu s predajcom CV90, tak ten spominal cenu ~10-15mil eur za cv90120. Co je na tom pravdy dnes netusim, no iste je to menej ako 25-30 mil eur za L2A8....
Prečo má to len neprekvapuje :/ ...