Česko-Slovenské "Techtlemechtle"
Re: OSSR, kampak kráčíte?
Je to agent. Již dávno mne napadlo, že to že drží basu s cárkem není samo sebou, a že cárek spíš naopak drží Filca za ocas. Což? Asi by se nějaká malá rusácká dotace, finanční podpora SMERU dala někde vyškrábnout. Když jsou rusáci schopni finančně založit Muska, tak proč ne Filca, že.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"
Ono s tymi historickymi reminiscenciami - preco nikdy nespomeniete, ze uzemie napr Lousiany - USA by sa malo vratit pod FR, ze tam patrilo x rokov pred y storociami. Ale vzdy si vyberiete Slovensko, ako niekoho, kto historicky nemal kralovstvo a podobne.
Na margo Forrovej fikcie - normalne to vyzera tak, ako bh si pripravoval scenare na prevrat a konflikt na juznom slovensku, sam ho organizoval a potom, v buducnosti by vravel - vidite, ja som vam to hovoril, pisal.
Ci tam nebude nejaka rodinna prislusnost s predsedom madarskej aliancie, Kristianom Forrom.
Na margo Forrovej fikcie - normalne to vyzera tak, ako bh si pripravoval scenare na prevrat a konflikt na juznom slovensku, sam ho organizoval a potom, v buducnosti by vravel - vidite, ja som vam to hovoril, pisal.
Ci tam nebude nejaka rodinna prislusnost s predsedom madarskej aliancie, Kristianom Forrom.
Jestli to nebude tím, že se bavíme o rozdílech Slovensko vs ČeskoAle vzdy si vyberiete Slovensko, ako niekoho, kto historicky nemal kralovstvo a podobne.

Tak to potom mozes pisat o PL narokoch na CZ uzemia. Kauza důl Turow nech je mementom. Z toho by som mal vacsi strach nez z par romantizujucich madarov.
Když se bavíme o rozdílech Slovensko vs Česko, navíc ve vlákně Česko-Slovenské Techtlemechtle. Tak asi těžko se můžeme bavit o nějakých PL nárocích, Floridě v USA apod. Jestli se o tom chceš bavit, založ si o tom vlastní vlákno a snad nějakého mamlasa do diskuze najdeš.

V poriadku, len pri tvojej logike, neviem ako do tohto ramca spada Madarsko.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Zemaku, je mi úplne jedno, co sa píše na českej wiki, to nie je v tomto žiaden zdroj.
Felvidék je vrchovina.
Felföld je horna zem. (Podobne je aj Alföld - Dolná zem.)
Tieto dve označenia sa používali pre väčšinu územia dnešného Slovenska, Felső-Magyarország je rozsahom oveľa väčšie ako dnešné Slovensko. (Tak ako sa píše v tebou kopírovanom madarskom texte)
Takže ak nechce Slovensko anektovať podkarpatskú Rus, Hajduszag a celkovo východné Maďarsko , tak označenie Horné Uhorsko je typicky české nechapanie Uhorských dejin.
Lynx, prosim ťa.
Za prvé, co zas tam tlacis emócie.
Za druhe, Slovensko malo kráľovstvo. Bolo ním Uhorsko. Bolo rovnako naše ako kohokoľvek ineho národa v nom. Asi by kral Matej nepísal Trnavským mestanostom list po slovensky, kebyže nás vnímal ako cuzdorodi element.
To ze československá historiografia splnila politickú objednávku a rozhodla sa túto pamäť vymazať (zo zjavnych a vtedy potrebných dovodov) neznamená, že na základe dnešného poznania a pramenov, by sme nemali otočiť. Co sa uz chvalabohu deje.
Neposudzujme tisícročne kráľovstvo na základe posledných problematických 40 rokov.
Felvidék je vrchovina.
Felföld je horna zem. (Podobne je aj Alföld - Dolná zem.)
Tieto dve označenia sa používali pre väčšinu územia dnešného Slovenska, Felső-Magyarország je rozsahom oveľa väčšie ako dnešné Slovensko. (Tak ako sa píše v tebou kopírovanom madarskom texte)
Takže ak nechce Slovensko anektovať podkarpatskú Rus, Hajduszag a celkovo východné Maďarsko , tak označenie Horné Uhorsko je typicky české nechapanie Uhorských dejin.
Lynx, prosim ťa.

Za prvé, co zas tam tlacis emócie.
Za druhe, Slovensko malo kráľovstvo. Bolo ním Uhorsko. Bolo rovnako naše ako kohokoľvek ineho národa v nom. Asi by kral Matej nepísal Trnavským mestanostom list po slovensky, kebyže nás vnímal ako cuzdorodi element.
To ze československá historiografia splnila politickú objednávku a rozhodla sa túto pamäť vymazať (zo zjavnych a vtedy potrebných dovodov) neznamená, že na základe dnešného poznania a pramenov, by sme nemali otočiť. Co sa uz chvalabohu deje.
Neposudzujme tisícročne kráľovstvo na základe posledných problematických 40 rokov.
Ked uz tak Slovaci mali kralovastvo, nie Slovensko. Ano, v r1918 sa citili byt sucastou Uhorska a mali tuzbu v nom pokracovat, no uz bolo neskoro.
Dnes uz je to minulost a uhorsko si uzurpovali madari ako svoj narodny produkt, presne podla politiky konca 19.stor.
To je ale ta stara pesnicka padlych kolonialnych mocnosti, ktore so slzou v oku spominaju, aj toto bolo nase.
Dnes uz je to minulost a uhorsko si uzurpovali madari ako svoj narodny produkt, presne podla politiky konca 19.stor.
To je ale ta stara pesnicka padlych kolonialnych mocnosti, ktore so slzou v oku spominaju, aj toto bolo nase.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Fico, ze by bol odkázaný na ruské peniaze? 
Asi ako Kellnerova.
Asi ako Kellnerova.
A maďarská wiki tě nebere?Zemaku, je mi úplne jedno, co sa píše na českej wiki, to nie je v tomto žiaden zdroj.
Ano, v r1918 sa citili byt sucastou Uhorska a mali tuzbu v nom pokracovat

Kellnerová? No a proč ne? Padni komu padni.

Protože Lousiana byla řádně prodána, kdežto vy jste vzbouřenecká provincie.Lynx píše: ↑4/9/2024, 08:02 Ono s tymi historickymi reminiscenciami - preco nikdy nespomeniete, ze uzemie napr Lousiany - USA by sa malo vratit pod FR, ze tam patrilo x rokov pred y storociami. Ale vzdy si vyberiete Slovensko, ako niekoho, kto historicky nemal kralovstvo a podobne.
Russké peniaze by ficovi neuškodili. Jeho voliči sú absolútne inerntní k hocičomu negatívnemu. Za to môžu tí predtým. Ja si myslím, že nemôže inak, aby si udržal SNS. Bez nich sa mu to zosype a on potrebuje zabetonovať prokuratúru, súdy a eurofondy.
Vzburenecka provincia - voci komu? V trianonskej zmluve nastal rozpad - rozdelenie Uhorska medzi nastupnicke staty.
Mimochodom, az do atentatu na Heydricha nebola CS exilova vlada v Londyne uznavana. Az tento cin sposobil uznanie Benesa aj zapadnymi mocnostami s tym, ze po vyhratej vojne bude uznane CSR.
Btw som zvedavy ci budete mat buduci rok podobne oslavy Prazskeho povstania, ako sme mali my SNP, alebo to skonci tak ako vzdy. Vam bolo za Protektoratu dobre, ludia mali pracu a istoty a radsej sa navzajom udavali, aby si zachovali svoju relativnu prosperitu.
Mimochodom, az do atentatu na Heydricha nebola CS exilova vlada v Londyne uznavana. Az tento cin sposobil uznanie Benesa aj zapadnymi mocnostami s tym, ze po vyhratej vojne bude uznane CSR.
Btw som zvedavy ci budete mat buduci rok podobne oslavy Prazskeho povstania, ako sme mali my SNP, alebo to skonci tak ako vzdy. Vam bolo za Protektoratu dobre, ludia mali pracu a istoty a radsej sa navzajom udavali, aby si zachovali svoju relativnu prosperitu.
Lynx, neviem, co hulis, ale chcem aj ja 

Tak zrovna my Šlonzáci máme k Němcům extra blízko. Většina obyvatel Č. Slezska, Opavska a Těšínska umí nemálo slov, a dalším rozumí v němčině, i když bývají zparchantělá.
Hlady bychom tam nezdechli, o chleba s máslem a mlíkem nebo kafem/čajem bychom si říct uměli od mala.
Každý z nás zná někoho kdo by německy uměl snad i lépe než česky. Jistě, vymírají, ale... od r. 90 sem jezdí mraky "bývalých spolubydlících" na různé akce a do vsí kde bydleli jejich předkové.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Tak moj predok sa narodil v Ostrave r1912. A vtedy nebolo ziadne CSR ani Polsko, ale bola to hranica medzi Rakuskom a Nemeckom, vsakze. A hovoril tam po nemecky.
- palo satko
- Kapitán
Smer ma vlastnu agenturu, ktora je podnikatelskym subjektom pozrite si jej ekonomiku a prirataje štatny prispevok za voličske hlasy a až potom mudrujte nad peniazmi od Putina https://www.finstat.sk/35775726

Tie drobné? 

Admin: toto sem akoze patri???