Och to ja nie. Farár, učiteľ, starosta a notár su tam ďaleko najvzdelenejší ľudia. Chvalabohu že to tam tak funguje.

Máš asi moc dôvery v ľudí a z toho pramení tvoja frustrácia.
Och to ja nie. Farár, učiteľ, starosta a notár su tam ďaleko najvzdelenejší ľudia. Chvalabohu že to tam tak funguje.
Volebné právo majú aj nevzdelaní, pretože aj tí tvoria časť obyvateľstva štátu. A keďže voľby sú hodnotením myslenia všetkých občanov (t.j. aj nevzdelaných), právo sa im nedá uprieťjean píše: ↑4/9/2024, 12:16 Lenže volebné právo majú aj tí nevzdelaní. Nechápem prečo. Ja by som dovolil voliť len tomu, čo by prešiel malým testom, á la čo je funkcia premiéra, základné právomoci premiéra, čo je vláda, čo je minister, čo je hrubá mzda, čo je cena práce a pod. Inak sa to tu nikdy nemôže zmeniť k lepšiemu. A úplne prvú by som dal otázku, či vedia, čo je štátny rozpočet a čo ho vytvára. A ludom na socihálke alebo v base by som volebné právo nedal. Ked neprispievajú na chod spoločnosti, tak o nej nemajú čo rozhodovať.
To su hrozne fašistické názory toto.jean píše: ↑4/9/2024, 12:16 Lenže volebné právo majú aj tí nevzdelaní. Nechápem prečo. Ja by som dovolil voliť len tomu, čo by prešiel malým testom, á la čo je funkcia premiéra, základné právomoci premiéra, čo je vláda, čo je minister, čo je hrubá mzda, čo je cena práce a pod. Inak sa to tu nikdy nemôže zmeniť k lepšiemu. A úplne prvú by som dal otázku, či vedia, čo je štátny rozpočet a čo ho vytvára. A ludom na socihálke alebo v base by som volebné právo nedal. Ked neprispievajú na chod spoločnosti, tak o nej nemajú čo rozhodovať.
Horali boli všade na svete svojstojní a sčasti uzavretí pred svetom. Taktiež v prípade nevybavených účtov sa nebabrali s nejakými prekáračkami cez tretie osoby ale vybavovali si veci bez servítok ručne. Postoj k centrálnej vláde často v štýle - dajte nám pokoj a hlavne od nás nič nechcite.
V ktorých krajinách? Konkretizuj
To s horalama potvrzuju. Od jižních úbočí španělské Sierra Nevady (Alpujarra) až po Prokletije v Albánii stejní lidi.pjaro77 píše: ↑4/9/2024, 13:28Horali boli všade na svete svojstojní a sčasti uzavretí pred svetom. Taktiež v prípade nevybavených účtov sa nebabrali s nejakými prekáračkami cez tretie osoby ale vybavovali si veci bez servítok ručne. Postoj k centrálnej vláde často v štýle - dajte nám pokoj a hlavne od nás nič nechcite.
Môžeš mi konkretizovať, kto je v GER a ITA? O nejakých špeciálnych obmedzeniach neviem.jean píše: ↑4/9/2024, 18:21 Z hlavy napr. v Taliansku a Nemecku. A podla Ticheho su asi fasisti v Nemecku, Rakusku aj vo Francuzsku, ked si tam veriaci platia cirkev zo svojho. Uhorsko asi nebola liberalna demokracia, ale vymyslene to bolo dobre, volit mohli majetni ALEBO studovani. Co sa ti na tom nezda?
Xaxaxa.
Bernartice jsou v rámci regionu opravdu staré, moc pěkný kostel s raně gotickým jádrem, i když ten v Javorníku-vsi se mi líbí ještě víc, dobře, že ho opravili. A také je pěkně opravená Tančírna v Račím údolí. A už někdo zjistil, jak se doopravdy jmenoval hrad Rychleby?
Mně je to více méně jedno, já to sem postnul jako ukázku řekněme kulturních rozdílů, přesně v duchu názvu vlákna.