Nemam problem sa bavit na urovni, kym je uroven udrziavana aj zo strany spoludiskutujucich. Pokial debata ale sklza k propagande, pripadne sireniu nezmyslov, tak sa samozrejme viem postavit aj k tomu.
Česko-Slovenské "Techtlemechtle"
Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"
Poznam. Tiez mame takych v rodine.pjaro77 píše: ↑13/11/2024, 12:34 Možno ak žiješ v Bratislave či Piešťanoch, tak chápem. Ja som z východu, bývalých boľševikov a dnes rusofilov a smerákov mám niekoľko v rodine. A jednu ultra konšpirátorku.
Predpokladám, že o Kotlárovi, Machalovi, ministerke v TV slovan a kvákaniu politikov u Danyho Kollára tiež nevieš.
Ona - takmer 80 rocna dochodkyna. Ockovanie covidu sluzi len na to, aby nas pozabijali a pobrali majetky.
Ze ona so synmi byva v rodicovskom dome, kde za cely zivot nedokazala vyplatit sestru, to nevadi. Isli pobrat majetky.
Najstarsi syn - invalida, zbaveny svojpravnosti - berie nanho opatrovatelsky.
Prostredny syn - ten normalne maka.
Najmladsi syn - vyse 50 rocny chlap a v ked v 50 ziadal o invalidny dochodok, tak nedokazal vydokladovat 15 odrobenych rokov, aby mu z coho mali vypocitat invalidny dochodok, takze zije zo socialnej davky.
Najsledovanejsim programom u nich je TV-Slovan a Marek Soun.
Ja sa obklopujem ľuďmi, ktorí sa venujú úplne iným veciam ako politike , konšpiráciám alebo armáde.Juraj Tichý píše: ↑13/11/2024, 13:07 Pjaro: Áno som Bratislavčan, aktuálne žijem 50km od nej.
Skôr by som rozmýšľal ako z toho slušne von. Každý môže spraviť svoj diel z práce. Ja som ho spravil s mojou mamou, ktorá prvýkrát volila KDH a nie SMER či jeho pohrobka. A ak občas má tendenciu ich znovu obhajovať, tak znovu jej len podávam pravdu a argumenty. Ale nie vymyslené, nie búrky v pohári vody, na ktorých vôbec nezáleží a ktoré sú tu spúštané len na odvedenie pozornosti - viď Šimkovičová mení hymnu.
Ale ak chceš aby niekto počúval tvoje argumenty, tak ho nemôžeš najprv dourážať a potom dúfať, že ho presvedčíš.
Preto napríklad nepovažujem Naďa za dobrého zástupcu Slovenska, ktoré si ja želám. Minister nemá čo občanovi nadávať do opíc, za to že využívajú svoje ľudské a občianske práva. Minister je služobník národa. Osobnostne sa zaradil do jedného zástupu s Ficom a podobnými.
Avšak sledujem vplyvové zahraničné operácie, pretože neviem,čo sa u nás môže vyvrbiť. A ono sa aj vyvrbilo a nielen u nás. Sledoval som kedysi aj rôzne sekty a ufo spolky, takže viem približne ako sa ľudstvo od tohto cez reťazové maily a sociálne siete dopracovalo ku konšpiračnému mysleniu. Začala ma v tej dobe zaujímať oblasť psychologie, čo by som predtým o sebe nepovedal. Aj vojenské záležitosti ma zaujímajú primárne z hľadiska technologií.
Čo sa týka Naďa, súhlasím s tebou. Nebol márny minister, ktorý len ohrieval stoličku ale ten trashtalk si mohol odpustiť. Ja však netrpím žiadnym chronickým obdivom k politikom. Takže ho voliť nebudem. Beriem ho tak, že chvíľu tam bol a príde niekto iný. Je to len zamestnanec.
To je myslím sakramenský rozdiel proti tomu, čo pozorujem na mnohých ľuďoch. Popravde desí ma ich prístup k politkom. Infantilita na úrovni futbalového fanúšika a niektorí na úrovni fanatizmu. Upnú sa na nejakého papaláša, ktorého berú ako nejakého otca národa či spasiteľa. Ver mi, že som oči otváral, čo som v diskusiách videl za slová nekrytického obdivu k Ficovi. Výrazy ako pán štátnik ... blabla , jediný čo to myslí s národom dobre ... . Dôchodkyniam poraduje karafiát a ony z neho zvlhnú.

Mojich rodičov nepresvedčí nič, hádal a bavil som sa s nimi X krát. Mama je nadobro stratená v konšpiračnom videní sveta so spasiteľom Putinom bojujúcim proti západnej hydre.

Otec, pomerne inteligentný človek má desiatky rokov ustavične pocit, že nám všetci susedia v zahraničí ubližujú a chcú sa zmocniť slovenských majektov a území. A tak sa kedysi upol na Mečiara a potom na Fica, lebo len oni ochránia ľud pred západnými chamtivými paprčami. Nikdy mu nedôjde, že tito dvaja spôsobili úpadok republiky do skanzenu a miesto západných krmili slovenské chamtivé paprče.
Ja k nim chodím len na občasné návštevy. Rád si s otcom zahrám hru, pozriem film alebo mu na záhrade pomôžem ale jeho názory na svet sú mi cudzie. A kedže sú starí ,nečakám od neho žiadnu zmenu.
Koukám si koledujete o SVO ze strany Maďarska https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/sv ... ona-355269
Pravda, no nemenej zaujimava sprava je, ze Orban sa prvy krat za veeeeelmi dlhe obdobie ocitol na druhom mieste za tou opozicnou stranou Magyara.
Šimkovičová tápe v kultúre a ešte viac v historii.
Vracíme se zpět a máme blíž k 50. letům než k roku 1989, řekl na VŠE Klaus
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/expr ... domaci_kop
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/expr ... domaci_kop
On je pre mňa dôkaz, že politik nemá robiť politika príliš dlho. Lebo mu z toho v kombinácii s postupujúcou demenciou začne drbať v hlave a drísta nezmysly.
- jarl
- 3. Generálmajor
Tohle mě dnes v knihkupectví vážně pobavilo:

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
To je kto ? Dvojník Dolpha Lundgrena ?
- jarl
- 3. Generálmajor
Ne. Je to dnes možná nejznámější český europoslanec, který pilně sbírá předměty s nacistickou symbolikou a údajně ani to hajlování mu není cizí. No ale pro nezanedbatelnou část hlavně mladých voličů je to už vážně skoro legenda, která zařídí, abychom mohli jezdit v autech se spalovacími motory a zbaví nás diktátu Bruselu.

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
prý jenom mával....
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Pekne zeny, rychle auta,drahe hodinky, uspesny muz...nuz aj na tom sa da stavat politicky marketing a myslim si, ze prave v tychto casoch, cim dalej tym viac
Zlaté časy porevolučných turbopodnikateľov s účesom vpredu biznis, vzadu party a retiazkami, hodinkami, drahými autami, jachtami. Obklopení stádom slepíc, ktoré kolujú od jedného úspešného podnikateľa k druhému ako v požičovni. Celý náš Kollár.
Chýba len farebný oblek.
Českú politiku sledujem, ale nikdy som nepochopil, kde sa ten exot nabral. Iba ho zrazu pozývali snáď do každej možnej relácie na YT.
Čo je to vlastne zač? Teda okrem toho, že to má byť odborník na všetko.
Čo je to vlastne zač? Teda okrem toho, že to má byť odborník na všetko.
Zlí jazykové prý praví, že jeho pravé jméno je Filip Turko a pochází z Košic
.
Flader, já ho objevil až když už měl fakt nakročeno do toho parlamentu, jinak jsem ani netušil že existuje.

Flader, já ho objevil až když už měl fakt nakročeno do toho parlamentu, jinak jsem ani netušil že existuje.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
on byl celkem známá postavička.. ze začátku kvůli jeho působení u F1 týmu McLaren, pak kvůli jeho youtube kecům.