Obrněný transportér PANDUR II 8x8 pro AČR

Odpovědět
Lynx
Kapitán
Kapitán

Re: Obrněný transportér PANDUR II 8x8 pro AČR

Příspěvek od Lynx »

Som zvedavy ako sa rozhodne narod - jedna cast bude proti zbrojeniu a druha bude chciet budovat svoje narodne citenie cez zbrojenie..
Nesher
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Nesher »

Lynx píše: 24/2/2025, 18:51 Som zvedavy ako sa rozhodne narod - jedna cast bude proti zbrojeniu a druha bude chciet budovat svoje narodne citenie cez zbrojenie..
Opět špatně, tady jde o to co kdo chce. Jestli větší věnec buřty a pivo nebo svobodu. O národní cítění vůbec nejde. To je už nějakých160 let vyřešené.
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Nesher píše: 24/2/2025, 18:44
skelet píše: 24/2/2025, 18:40 Cena za Evo je neznámá..
A děngy budou, protože ho k tomu donutí okolností. Po volbách si s předvolebními kecama vytře..
To nemůže, protože to je důvod, aby ho lidé volili. Jinak si prostý lid najde jiného mesiáše. Takže důchody porostou, to samé platy ve veřejném sektoru atd. Jemu je nějaká ČR totálně ukradená, po prvním výstřelu mizí do Karibiku. Teď jde o to udržet moc a vydojit co půjde.
jasně, že to udělá.. tyhle kecy jsou tam jen aby se dostal k moci, pak to hodí na Fialu a důchody začne řešit až před volbama. Do té doby pojede tak, aby nenasral EU a USA.
ObrázekObrázekObrázek
Nesher
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Nesher »

skelet píše: 24/2/2025, 18:55
Nesher píše: 24/2/2025, 18:44
skelet píše: 24/2/2025, 18:40 Cena za Evo je neznámá..
A děngy budou, protože ho k tomu donutí okolností. Po volbách si s předvolebními kecama vytře..
To nemůže, protože to je důvod, aby ho lidé volili. Jinak si prostý lid najde jiného mesiáše. Takže důchody porostou, to samé platy ve veřejném sektoru atd. Jemu je nějaká ČR totálně ukradená, po prvním výstřelu mizí do Karibiku. Teď jde o to udržet moc a vydojit co půjde.
jasně, že to udělá.. tyhle kecy jsou tam jen aby se dostal k moci, pak to hodí na Fialu a důchody začne řešit až před volbama. Do té doby pojede tak, aby nenasral EU a USA.
Uvidíme, Bureš vz 2026 a Bureš vz 2016 jsou podle mě dva rozdílní lidé. Ten nový se bude chtít pomstít. Možná udržíme ty 2%, víc ani korunu.
stirling
praporčík
praporčík

Příspěvek od stirling »

Bureš se bude mstít, je to vidět na těch kecech co vede jak spd tohle nikdy neříkal. Lidé hodně říkají, že on takový není a nebude, ale podle mě si jen obhajují jeho volbu a pak řeknou no to jsem nečekal, že je fakt jak fico či orbán. Já to čekám, ale doufám, že se to nestane. Určitě už letos jde nastavit a podepsat i sml s výhledem na třeba 2,3 příští rok a 2,4 na 27 viz třeba ty tanky kde se furt řeší kde na ně vzít a i když se nestihne 8x8 je podle mě spousta věcí co se ještě stihnout dá s tím, že když se budou rušit sml tak nás to bude bolet.
Nesher
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Nesher »

stirling píše: 24/2/2025, 19:35 Bureš se bude mstít, je to vidět na těch kecech co vede jak spd tohle nikdy neříkal. Lidé hodně říkají, že on takový není a nebude, ale podle mě si jen obhajují jeho volbu a pak řeknou no to jsem nečekal, že je fakt jak fico či orbán. Já to čekám, ale doufám, že se to nestane. Určitě už letos jde nastavit a podepsat i sml s výhledem na třeba 2,3 příští rok a 2,4 na 27 viz třeba ty tanky kde se furt řeší kde na ně vzít a i když se nestihne 8x8 je podle mě spousta věcí co se ještě stihnout dá s tím, že když se budou rušit sml tak nás to bude bolet.
Pokus není zajištěné financování, tak se to podepsat nemůže, tak praví zákon.
Naposledy upravil(a) Nesher dne 24/2/2025, 20:46, celkem upraveno 1 x.
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Jako, za co se má mstít?
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Nesher
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Nesher »

Zemakt píše: 24/2/2025, 20:15 Jako, za co se má mstít?
Za dvě porážky ve volbách, odstřizeni od dotačního cecíku. On to bere jako ponížení.
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Tak nedá se předpokádat že se bude mstít zrovna Strnadovi s Pandurem. Ovšem peníze spíš než na obranu bude potřebovat peníze na sociální transfery pro své voliče a jiné transfery pro sebe...
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Ech, no nevím tedy. Myslím si o něm hodně, ale že by byl takto přízemní? Uvidíme.
ObrázekObrázek

Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Plán jak vydrbat s ČT už v hrubých obrysech představil.
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Na ČT mám svůj názor. Ale jo, tohle je už hrana.
ObrázekObrázek

skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

A teď už zase zpět k tématu..
ObrázekObrázekObrázek
stirling
praporčík
praporčík

Příspěvek od stirling »

Omluva za politickou vložku, každý ať si volí koho chce samozřejmě . Já osobně jen čím dál více narážím na lidi, kteří si svojí volbu obhajují tím, že vlastně ten dotyčný to co říká tak nemyslí (a zároveň u ostatních ti předhazují každé slůvko jako zákon)... a pak budou jako "překvapení".
To přísloví s tou kachnou která tak vypadá atd. přesně sedí a zatím tu máme bohužel jeden příklad i za velkou louží.:(

Jinak jsem se přišel primárně vložit toto:
Obrana má připravené projekty za zvažovaná až 2,3 procenta HDP v příštím roce, v dalších by pak měl nárůst pokračovat rok od roku, řekla ministryně obrany Jana Černochová.

Já doufám, že aspoň ta studie vypluje napovrch, aby další vláda ať bude jakákoliv měla daleko složitější odůvodnit nákup horšího a dražšího řešení.
Můj odhad je že i Strnad jako velice schopný obchodník vidí, že s pandurem se nikde neprosadí a tak se pokouší o poslední obchod do AČR a pokud chce 8x8 prodávat i do budoucna bude si muset najít jinou platformu, kterou lze prodávat i na základě technických parametrů.
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Rase »

Strnad má nějaké dohody s GDELS, tak mu je myslím dost jedno, zda bude CSG lobovat u AČR za Pandur nebo Piranhu. Patria je otázkou, ale myslím že v tomto směru to pro něj není problém. Boxer si můžeme tradičně škrtnout (MO si už nějaký důvod najde), stejně tak bych nepočítal s ničím exotickým. Už u tendru na nové BVP byli prakticky okamžitě vykopnuti uchazeči z Turecka, což je za mě dost škoda. Přeci jen taková Arma 8x8 by mohla být zajímavá i pro nás. Ku příkladu, tak Estonsko momentálně zavádí obrněná vozidla Arma 6x6. Ty se líbí i mě a raději bych jim dal přednost před další obrovskou 8x8. AČR/MO si ale beztak zase vymyslí nějakou blbost jako plavbyschopnost nebo věž s kanónem ráže 120 mm... zkrátka taková ta naše klasika.
Obrázek

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

netřeba fabulovat kraviny.. GŠ AČR už jasně označilo typy, o které má zájem - Pandur 2 EVO, Boxer a Patria.
ObrázekObrázekObrázek
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Rase »

To jsem nevěděl, díky. Dost se divím že je tam Boxer a chybí Piranha. Jsem zvědavý co se vykoume.
Obrázek

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
segal7
praporčík
praporčík

Příspěvek od segal7 »

Rase píše: 25/2/2025, 11:55 Strnad má nějaké dohody s GDELS, tak mu je myslím dost jedno, zda bude CSG lobovat u AČR za Pandur nebo Piranhu. Patria je otázkou, ale myslím že v tomto směru to pro něj není problém. Boxer si můžeme tradičně škrtnout (MO si už nějaký důvod najde), stejně tak bych nepočítal s ničím exotickým. Už u tendru na nové BVP byli prakticky okamžitě vykopnuti uchazeči z Turecka, což je za mě dost škoda. Přeci jen taková Arma 8x8 by mohla být zajímavá i pro nás. Ku příkladu, tak Estonsko momentálně zavádí obrněná vozidla Arma 6x6. Ty se líbí i mě a raději bych jim dal přednost před další obrovskou 8x8. AČR/MO si ale beztak zase vymyslí nějakou blbost jako plavbyschopnost nebo věž s kanónem ráže 120 mm... zkrátka taková ta naše klasika.
Za mě je škoda Nexteru s VBCI 2
Nejhorší je nebýt...
Nesher
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Nesher »

skelet píše: 25/2/2025, 12:03 netřeba fabulovat kraviny.. GŠ AČR už jasně označilo typy, o které má zájem - Pandur 2 EVO, Boxer a Patria.

Zájem mít může, ale to co vyhraje v případném tendru, pokud nějaký bude, moc neovlivní. Zatím je to pořád jen přání nikoliv realita.
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

to byla reakce na Rase a jeho "tušení" co bude chtít armáda.
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Obrněná technika a dělostřelectvo“