Raritní a zajímavé fotografie - letectví
Moderátor: jarl
Re: Raritní a zajímavé fotografie - letectví
Diky 

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
-
- desátník
Také děkuji

Cerkev je blízko, ale je ledovice. Krčma je daleko, ale půjdem opatrně.
Nevím. Užs čet ten V drátech sténá vítr?
Já to mám doma ale beru to sebou za týden na Atlantik, jedem rajtovat wave na Fue. Víc jak dva týdny, času bude dost.

To bude bolet. A taky studit.
Jo aha. Já teď přečet první kapitolu a zatím je to tuze moc dobrý.
Spíš se těším na toho Fokkera, byl hodně upřímný. Už to mám vykoumané jak to pojmout. I Udeta tam nějak vmáčknu.
CMB musí počkat.
PS depa studit, bolet jo.
CMB musí počkat.
PS depa studit, bolet jo.

Tak v tom případě, copak je to za aparát, na kterým Duncan začínal:
Longhorn. Farman.

-
- desátník
Tak přidám lepší foto a malou nápovědu
JOA
V dubnu 1916 v přímém souboji na svém DH-2 těžce pocuchal Maxe Immelmanna na Eindeckeru. Po první válce létal-bojoval na straně Bílých v Rusku, zakončil u RAF 1945 v hodnosti Air vice-marshal

V dubnu 1916 v přímém souboji na svém DH-2 těžce pocuchal Maxe Immelmanna na Eindeckeru. Po první válce létal-bojoval na straně Bílých v Rusku, zakončil u RAF 1945 v hodnosti Air vice-marshal
-
- desátník
Malá nápověda zabrala. Na fotce je poručík John Oliver Andrews. Zde:
https://en.wikipedia.org/wiki/John_Oliver_Andrews
Dva dny po Velikonocích podstoupil Immelmann boj s dvojicí nových tlačných dvouplošníků Airco D.H.2 z 24. squadrony, první plně stíhací jednotky RFC. Začal s výškovou převahou, ale rychle zjisti, že je pod velkým tlakem. "Ti dva v průběhu boje skvěle spolupracovali a zasáhli mne jedenácti střelami. Zásah utržila benzínová nádrž, vzpěry na trupu, podvozek a i vrtule. Mohl jsem se zachránit pouze střemhlavým letem do výšky 1 000 metrů. Pak mne konečně ti dva nechali na pokoji. Nebyla to příjemná záležitost"
https://www.donhollway.com/immelmann/
Zřejmě dobrý oddíl
I to Rusko zajímavá záležitost.
https://en.wikipedia.org/wiki/John_Oliver_Andrews
Dva dny po Velikonocích podstoupil Immelmann boj s dvojicí nových tlačných dvouplošníků Airco D.H.2 z 24. squadrony, první plně stíhací jednotky RFC. Začal s výškovou převahou, ale rychle zjisti, že je pod velkým tlakem. "Ti dva v průběhu boje skvěle spolupracovali a zasáhli mne jedenácti střelami. Zásah utržila benzínová nádrž, vzpěry na trupu, podvozek a i vrtule. Mohl jsem se zachránit pouze střemhlavým letem do výšky 1 000 metrů. Pak mne konečně ti dva nechali na pokoji. Nebyla to příjemná záležitost"
https://www.donhollway.com/immelmann/
Zřejmě dobrý oddíl

?

-
- desátník
Myslím že vím, po válce u nás létaly čtyři nebo pět kousků. Ale ještě počkám, ať to taky zkusí někdo jiný
. Akorát valím oči na ten "vytahaný" potah trupu a tu kořistní (francouzskou?) camo.

Jestli bych si mohl tipnout, tak právě ty barvy se na tom stavu plátna podepsaly. Pro modeláře docela výzva co 
Francouzská?
Edit, tak ne. Barvou to nebylo

Francouzská?
Edit, tak ne. Barvou to nebylo

-
- desátník
Myslím, že je to Phönix C.I. Na to jak vypadal, byl posádkami oblíbený, pro snadnou pilotáž. Na té fotce mi ta camo nepřijde jako zelená-písková, jak se používalo v R-U. U nás v té camo po válce sloužily.
Francouzská camo - já si zkusil tu fotku okolorovat a přišlo mi to jako camo, jak dávali Francouzi na Ni-28, ale samozřejmě je to věštění z kávové sedliny
.
Po válce je v licenci vyrábělo Švédsko pod názvem Dront s motory Benz a Hispano-Suiza. Původní Phönix C.I používal motory Hiero.
Na to vytahaný plátno pro model v měřítku 1/48 bych použil tenký alobal od čokolády a pěkně pomačkal a nebo extra tenkou hliníkovou lepící pásku
Francouzská camo - já si zkusil tu fotku okolorovat a přišlo mi to jako camo, jak dávali Francouzi na Ni-28, ale samozřejmě je to věštění z kávové sedliny

Po válce je v licenci vyrábělo Švédsko pod názvem Dront s motory Benz a Hispano-Suiza. Původní Phönix C.I používal motory Hiero.
Na to vytahaný plátno pro model v měřítku 1/48 bych použil tenký alobal od čokolády a pěkně pomačkal a nebo extra tenkou hliníkovou lepící pásku

Více, zde https://www.avrosys.nu/aircraft/Flygkom ... 9Dront.htmPo válce je v licenci vyrábělo Švédsko pod názvem Dront s motory Benz a Hispano-Suiza. Původní Phönix C.I používal motory Hiero.
Je tam i na třetí stránce popis kokard.

Jo jo. A protože sem gůglil, tak dodám, že na Phönixu C.I letící pozorovatel Arnold Barwig, původem z Vizovic, sestřelil Francesca Baraccu (kdo byl pilot sem nevygůglil).