Kryptoválky, Kryptoměny, Kryptokriminalita
Moderátor: jarl
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Re: Kryptoválky, Kryptoměny, Kryptokriminalita
A co tedy zřídit Bitcoin Palba strategický fond? Za peníze od dárců koupit Bitcoin a ten na 4 roky uložit. A pokud predikce nelžou, tak bude vystaráno na provoz na léta dopředu
Sice jsem už frfník poslal (at se dari), ale na tenhle experiment bych přispěl znovu.

To se mělo koupit tenkrát, já něco koupil, ale blbec prodal
Ale něco jsem vydělal.
Jinak dneska tomu už moc nevěřím, tehdy to byla tulipánová mánie, ale možný je že se to bude opakovat.
Ty cykly to mělo různý. Ale chápej, že tenkrát o tom vědělo jen pár nadšenců. Dneska to zná každý.
Jako minule jsem zřizoval i veřejnou peněženku, ale nikdo tam nic neposlal, třeba dnes by byla situace jiná

Jinak dneska tomu už moc nevěřím, tehdy to byla tulipánová mánie, ale možný je že se to bude opakovat.
Ty cykly to mělo různý. Ale chápej, že tenkrát o tom vědělo jen pár nadšenců. Dneska to zná každý.
Jako minule jsem zřizoval i veřejnou peněženku, ale nikdo tam nic neposlal, třeba dnes by byla situace jiná

- jarl
- 3. Generálmajor
Jestli si dobře vzpomínám, tak pár set dogecoinů do té palbácké kryptopeněženky tenkrát přišlo. Možná by opravdu nebylo od věci to zkusit ještě jednou.

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Většina lidí z těch časů to prodala...
No já to myslel tak, než se s těma "strategickýma" fondama roztrhne pytel, tak prostě jen "uložit" peníze takto vybrané do Bitcoinu a ten nechat skutečně 4 roky ladem. Některé chytré hlavy tvrdí, že i to je budoucí bojiště (ekonomické), tak by to bylo i poučné. Mít někde stránku a tam ukazovat kolik ve fondu je a kolik je to reálně korun. Samozřejmě nevím kolik duší to může zajímat a jestli by skutečně přispělo víc lidí, ale mladší generace to dnes vnímá pozitivně.
Uvedu obrácený příklad. Německý úřední osel prodal loni Bitcoiny a někdo udělal stránku https://germanysbitcoinregretmeter.carrd.co/ o kolik aktuálně přišli.
No já to myslel tak, než se s těma "strategickýma" fondama roztrhne pytel, tak prostě jen "uložit" peníze takto vybrané do Bitcoinu a ten nechat skutečně 4 roky ladem. Některé chytré hlavy tvrdí, že i to je budoucí bojiště (ekonomické), tak by to bylo i poučné. Mít někde stránku a tam ukazovat kolik ve fondu je a kolik je to reálně korun. Samozřejmě nevím kolik duší to může zajímat a jestli by skutečně přispělo víc lidí, ale mladší generace to dnes vnímá pozitivně.
Uvedu obrácený příklad. Německý úřední osel prodal loni Bitcoiny a někdo udělal stránku https://germanysbitcoinregretmeter.carrd.co/ o kolik aktuálně přišli.

Herná legenda z doby 8bitov František Fuka pomaly zbieral bitcoiny, v podstate len z nadšenia, keď ich cena bola pakateľ.
A dnes je veľmi vysmiaty.
https://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/ ... -fuka.html
A dnes je veľmi vysmiaty.
https://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/ ... -fuka.html
Bylo to tenkrát dost o hubu, protože krachovaly a byly hacknutý burzy.
Takže jsem tam taky něco měl jako e-btc, a nejznámější Mt.Gox, která dělala vypořádání ještě nedávno.
A Německo je zabavilo asi taky přes nějaký výměny. Byl to divoký západ.
Jarle, tady kdysi zřízené peněženky jsou.
viewtopic.php?p=350697#p350697
Máš pravdu, něco tam stále je 200 DOGE, o tom ani nevím, nebo jsem to zapomněl
Na zbohatnutí to ale není.
https://sochain.com/address/DOGE/DS9Twc ... 58kdDYdhhg
Zatím tam nic neposílejte, protože ani nevím, kde mám od toho klíče.
Bate, klidně můžu zřídit nějakou už jen BTC peněženku, možná ethereum?
Jako klidně za 10 let se to může kure*sky zhodnotit, ale fakt by se na to nesmělo šahat.
Což může být trošku problém, když musíš platit webhosting a další věci.
Prostě dát a zapomenout, ale ne úplně
Takže jsem tam taky něco měl jako e-btc, a nejznámější Mt.Gox, která dělala vypořádání ještě nedávno.
A Německo je zabavilo asi taky přes nějaký výměny. Byl to divoký západ.
Jarle, tady kdysi zřízené peněženky jsou.
viewtopic.php?p=350697#p350697
Máš pravdu, něco tam stále je 200 DOGE, o tom ani nevím, nebo jsem to zapomněl

Na zbohatnutí to ale není.
https://sochain.com/address/DOGE/DS9Twc ... 58kdDYdhhg
Zatím tam nic neposílejte, protože ani nevím, kde mám od toho klíče.
Bate, klidně můžu zřídit nějakou už jen BTC peněženku, možná ethereum?
Jako klidně za 10 let se to může kure*sky zhodnotit, ale fakt by se na to nesmělo šahat.
Což může být trošku problém, když musíš platit webhosting a další věci.
Prostě dát a zapomenout, ale ne úplně