AČR kampak kráčíš?
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Re: AČR kampak kráčíš?
Komplety RBS 70 stráží české nebe už 20 let https://www.mo.gov.cz/informacni-servis ... t--265750/
Za zcela zbytečnou smrt mladého vojáka po nešťastném zranění při výcviku ve čtvrtek potvrdil brněnský krajský soud podmíněné tresty dvěma vojenským zdravotnicím. Lenka Šmýdová a Simona Burianová si za usmrcení z nedbalosti vyslechly podmíněné tresty. Proces odhalil i fatální chaos při záchraně, kdy vojáci nedokázali na místo přivolat sanitku.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-zdr ... y-40595784
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-zdr ... y-40595784
Mám tomu rozumieť tak, že si to tupec Babiš silou mocou presadit, Zuna stojí len poslušne v kúte a armáda vrtuľníky pre túto činnosť aj tak nebude mať ?Scotty87 píše: ↑27/8/2026, 19:04 Letecká záchranka na kapačkách. Babiš udivil vojsko, rozšlapal řadu let chystaný plán
Letecká záchranka v ohrožení. Armáda nemá vhodné vrtulníky a vládě dochází čas
Na řešení tohle drobného problému jsem opravdu zvědav.
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
no PČR bude dostávat od roku 2027 nové vrtulníky, které nahradí EC135/H135 a Bell 412..

To je polícia ale v článku sa hovorí o vojakoch. Že si hejtman Plzne vydupal , teda jeden Kryštof má zabezpečovať AČR svojou technikou.
Viem na čo narážaš, ale je tu vládny dedek-mikromanažér, ktorý si postavil hlavu . Polícia by mohla prevziať aj kryštof-07.
Ale ako by to vykázal dedek vo výdajoch na obranu, že ?
Ale ako by to vykázal dedek vo výdajoch na obranu, že ?
Já nepsal nic o tom, že policie má přebírat nějaká stanoviště po armádě. Já napsal, že se bude od příštího roku zbavovat vrtulníků.. a armáda hledá jak působit v LZS .. mrk mrk

Že by jim převedli jejich starší H-135? No tak asi lepší než nic. Tím ovšem tak trochu padá argumentace Vildumetzové, která chtěla armádu protože má větší a lepší stroje než soukromníci. Tak to celé dopadne tak že ostatní LZS budou létat s H-145 a Plzeň s KV ve starších a menších H-135.
Karl a Egon jsou největší nepřátelé lidstva.
Ja to chápem po karpatsky. O nič iné nejde len o pomoc straníckemu kamarátovi z Plzne. Všetky ostatné reči od papalášov sú pseudoargumenty.
Tak tohle žádná pomoc není. LZS platí stát ať už to létá policie, armáda nebo soukromník. Kravce Vildumetzové někdo nakukal jak je v tom armáda skvělá a nenahraditelná a ona neváhala běžet s přáním za šéfem. No a dopadne to jak všechno co zařizoval někdo z ANO...
Naposledy upravil(a) Scotty87 dne 3/9/2026, 21:57, celkem upraveno 1 x.
To nikdo pořádně neví, jak to Babiš myslí a Zůna jako poslední. Posledním W-3A Sokol skončila smluvní podpora ze strany výrobce v roce 2025 o nové databáze smluv MO nic neví. Někde jsem viděl, že finální resurs posledního W-3A má končit v roce 2028, tedy v době, kdy má armáda začít přebírat celou LZS. Úžasná koordinace!!!
Pokud tedy A.B. neplánuje, že všech 10 Kryštofů budou zastávat Venomy a Vipery (a má být jedenáctý pro pokrytí Karlovarska a Chebska a stále zůstávají "neoptimálně" kryté Jesenicko a Uherskobrodsko). Každopádně civilum smlouvy v roce 2028 končí. Když si vzpomenu na tu show, co předvedli posledně ti méně bystří poslanci, kteří nevěděli, že u AČR se do ceny letové hodiny nepočítá to hlavní - odpisy a podali trestní oznámení na výběrové řízení - na "předražené" soukromníky, tak se máme na co těšit. Každopádně ministr zdravotnictví, který to má formálně na hrbu zatím mlčí - třeba nečte noviny a neví to?
Nejde ani tak o resursy které by se dali ještě minimálně dvakrát prodloužit. Jde o to že myslím do roku 2028 by se v nich musela modernizovat avionika aby odpovídala novým požadavkům Eurocontrol. Ovšem PZL Mielec (Leonardo) za to chtěl úplně nereálnou částku.Koba píše: ↑3/9/2026, 21:57 To nikdo pořádně neví, jak to Babiš myslí a Zůna jako poslední. Posledním W-3A Sokol skončila smluvní podpora ze strany výrobce v roce 2025 o nové databáze smluv MO nic neví. Někde jsem viděl, že finální resurs posledního W-3A má končit v roce 2028, tedy v době, kdy má armáda začít přebírat celou LZS. Úžasná koordinace!!!
Armáda bude létat Plzeň a KV.Pokud tedy A.B. neplánuje, že všech 10 Kryštofů budou zastávat Venomy a Vipery
Scotty primárně za tím vidím spíš podpůrný argument ve prospěch převodu Olšových Vrat. Aby ta kokotina vypadala pro debily na oko obhajitelně.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
To létá už teď, ale měl být v kraji trvale bázovaný vrtulník, protože to z Líní krutě nestíhá normované časy zásahu. Schválně si někde zjisti, do kdy doletí na Klínovec nebo do Aše. Nežijí všichni v Praze, Na Vinohradech, v dosahu plánované supermeganemocnice.
V tom žiadna logika nie je. By musela armáda držať 2-3 vrtuľníky , na ktoré by musela vycvičiť pilotov a servismanov. Oplatí sa to ? Pochybujem, to je čisté prištípkárske myslenie nedovzdelaných straníckych hujerov. Len aby si dali do výkazov , ako prispeli do NATO s pár desiatkami milionov.
Dnes létají Plzeň a dost značnou část Karlovarska nelétá nikdo. Teď se má na místním letišti postavit nová základna a tu měl původně převzít soukromník. Teď nově to bude armáda.
Policie jich má všeho všudy 8. Takže klidně můžou převzít 4-5 kusů nebo i všechny. Policie je plánuje vyřadit kompletně.pjaro77 píše: ↑3/9/2026, 22:32 V tom žiadna logika nie je. By musela armáda držať 2-3 vrtuľníky , na ktoré by musela vycvičiť pilotov a servismanov. Oplatí sa to ? Pochybujem, to je čisté prištípkárske myslenie nedovzdelaných straníckych hujerov. Len aby si dali do výkazov , ako prispeli do NATO s pár desiatkami milionov.
Kvôli čomu by mala preberať niekoľko vrtuľníkov, ktoré vôbec nepotrebuje ? Len aby 4-5 rokov robila záchranku ?
Aspoň nějak by pokračovala letka která dnes provozuje Sokol.