Yup, too big to fail už jsme tady ostatně párkrát měli.
Proto jsem zmínil ten Služebnický džihád.Jenže to se nevylučuje s tím, že džina už zpátky do lahve nedáš a nějakým způsobem to půjde dopředu...a od určitého momentu samospádem.
Pochopitelně.Není. Ev. musíš mít nějakou berličku v reálném světě, kde budeš mít jakous takous jistotu, že ti to nepadne. Prostě, když to zjednoduším, tak když ti vybouchne kreativní tvorba, tak aspoň se budeš věnovat pěstování a křížení vokurek nebo tak![]()
Jinak stran vývoje AI, tak jsem dlouho říkal, že tohle stále ještě není nějaký Neuromancer nebo Wintermute, ale čím dál více mi přijde, že se tomu bodu blížíme. Nicméně, on ten nějaký super-AI model může z vlastní vůle zmizet do nějakého zapomenutého koutu kyberprostoru jako právě Neuromancer. Ostatní, méně výkonné modely ale stejně budou pokračovat v ničení internetu tak, jak ho známe, takže v konečném důsledku je to v této věci v zásadě jedno.
Stran nějakého návratu do offline prostoru a obratu ke klasickým komunitám mi to připomíná starý trend ohledně sociálních sítí: tohle je přece také šílený systém, který by neměl fungovat a na papíře by to lidé měli odmítat. Leč, neděje se to a podobné je to s AI. Na vedlejší katedře studuje/studovala dívčina, která si s ChatGPT udělala svého druhu partnera ve vztahu na dálku a nezdálo se, že by jí něco chybělo.
Ale to je z mé strany už možná příliš optimismu a asi mi nezbývá moc jiných možností než to shrnout klasickým nějak bylo, nějak bude.