REDAKČNÍ PLÁN
Moderátor: jarl
Ano - to je ono jamo - dost fascinuje.
Tento letoun byl - měl být - změna.
Byl to přechod z vyloženě pozemní - zahltím - k postupně začnu vyvažovat obranu (v SSSR se rozvinuly programy elektronické, raketové obrany) a zkvalitním ji a zahltím budoucího protivnika po zemi - včetně atomového útoku na velkou vzdálenost....
Sateliti ( NDR, ČSSR a spol. ) o tomhle M-4, jako tehdy i o Mig 25 ( 1968 a o Mig 25 běžně ještě ani 1974,5 a i 6 - technicko- vojenské časopisy) vůbec nic nevěděli.
Redboy ( o generaci mladší skvělý odborník) mě kdysi odpověděl otázkou - proč by měli?
Nevím jestli jsem odpověděl tehdy.
Dnes říkám - při profesionálním vzdělávání ( profesionální vzdělání důstojníka musí být širší i při zachování VT - vojenského tajemství) to bylo "unfér" - odpovídám nejen za velitele tehdy tankového pluku, pozdějšího velitele jedné z deseti td ČSLA. Odpovídám i za sebe a mnoho dalších
Tento letoun byl - měl být - změna.
Byl to přechod z vyloženě pozemní - zahltím - k postupně začnu vyvažovat obranu (v SSSR se rozvinuly programy elektronické, raketové obrany) a zkvalitním ji a zahltím budoucího protivnika po zemi - včetně atomového útoku na velkou vzdálenost....
Sateliti ( NDR, ČSSR a spol. ) o tomhle M-4, jako tehdy i o Mig 25 ( 1968 a o Mig 25 běžně ještě ani 1974,5 a i 6 - technicko- vojenské časopisy) vůbec nic nevěděli.
Redboy ( o generaci mladší skvělý odborník) mě kdysi odpověděl otázkou - proč by měli?
Nevím jestli jsem odpověděl tehdy.
Dnes říkám - při profesionálním vzdělávání ( profesionální vzdělání důstojníka musí být širší i při zachování VT - vojenského tajemství) to bylo "unfér" - odpovídám nejen za velitele tehdy tankového pluku, pozdějšího velitele jedné z deseti td ČSLA. Odpovídám i za sebe a mnoho dalších
Naposledy upravil(a) michan dne 2/8/2009, 17:39, celkem upraveno 4 x.

Nejsem schopen posoudit míru utajení různých letadel VVS, ale kamarád, ktarý studoval vojenskou školu od poloviny 70. let 20. stol., mne ujistil, že se o těchto strojích učil a některé konstrukční postupy byly již zobecněny. T. zn., že s nimi musel být pedagogický sbor obeznámen mnohem dříve, než s těmito stroji seznámil studenty ( Mja-4, Mig-25, Tu-22/22M a Su-24).
- kacermiroslav
- 5. Plukovník
- Kontaktovat uživatele:
- sa58
- 1. Armádní generál
- Kontaktovat uživatele:
Na Bronětraktory si musíš najít něco v pdf, bude to určitě v ruštině.
http://rkkaww2.armchairgeneral.com/gall ... actors.htm
http://rkkaww2.armchairgeneral.com/gall ... actors.htm

"Nachystejte květináče, na vánoce sem zpátky!"
Děku:-).Už jsem si aji něco našel.Tak vše využiji. Snad se mě to povede to popsat,jinak téma to neni špatný.sa58 píše:Na Bronětraktory si musíš najít něco v pdf, bude to určitě v ruštině.
http://rkkaww2.armchairgeneral.com/galleries
/Armored_Tractors.htm
Nestřílejte vždyt' tu jsou lidi
- kacermiroslav
- 5. Plukovník
- Kontaktovat uživatele:
Právě jsem dodělal blok o ČSLA v obraně. Napadlo mě, že bych se pokusil zpracovat i nějaké zajímavostia historické ojedinělosti. Myslím tím sakum pikum:
tarasnicové družstvo
kulometné družstvo
Nemáte to někdo v merku? Nebude to hned ale chtěl bych to.
tarasnicové družstvo
kulometné družstvo
Nemáte to někdo v merku? Nebude to hned ale chtěl bych to.

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:
JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
Nechtěl bys taky udělat Aufklärungspanzer 38(t)? Já bych tedy rád, ale ten Mjasivčev mě teď na dost dlouho pěkně vytíží...hydrostar píše:Rád bych si do bližší budoucnosti zabral československo švédský tank Praga TNH-Sv. Snad to Sa58 nebude vadit.

Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
- Destroyman
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
- kacermiroslav
- 5. Plukovník
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsi mi to zrovna vzal Destroymane:-) zatím jsem to do Redakčního plánu nedával, ale někde pod článkem jsem se o tom zmiňoval. Nicméně, u Tebe to bude v dobrých rukou, takže vzhůru do toho.Destroyman píše:Koukám, že ač tady v posledních měsících docela frčí WW1, tak mi tu nějak chybí podrobnosti o posledním výletu Lusitanie. Tož vzhledem k tomu, že na tohle téma nedávno v ČT 1 běžela jakási malá televizní komedie, tak si to časem vezmu na starost a snad pár věcí uvedu na pravou míru.

- Destroyman
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
- kacermiroslav
- 5. Plukovník
- Kontaktovat uživatele:
Ale jdi ty:-) jen o tom napiš. Já jsem za prvé neviděl bohužel ten dokument co ted běžel v TV takže mi nějaké informace určo chybí. Ale nápad napsat o Lusitánii mě napadl před pár týdny na dovče u moře, když jsem tam tak viděl ty lodě a četl První světovou válku od Gilberta. Určo bude zajímavé nastínit, že zatímco se furt a všude říká, že potopení Lusitánie mělo za následdek vstup USA do války, je pravdě ve skutečnosti někde jinde a Lusitánie nebyla zdaleka první ani poslední případ. Takže kolego....jdi na to:-)Destroyman píše:Ajajajaj, to jsem netušil! Ale jestli bych měl tadydělat neplechu, tak nic psát nemusím...
Naposledy upravil(a) kacermiroslav dne 13/8/2009, 10:32, celkem upraveno 1 x.