Přípravy na rekonstrukci roku 1938
Moderátor: jarl
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Hele Tempe, to je to, co je prostě s UP průser pokud ´k tomu nenapíšeš něco víc zasvěcenýho. Osobně vím, že to dělá problém více klukům, kteří online lítak dost dlouho, včetně mě. Navíc si to nedokážu představit u těch, kteří se s tím setkaj poprvý. Prostě jsem se dnes nemohl na Tvoji udanou adresu připojit a o nějakým update nemám ani ponětí. Takže pokud ten tréning bude pokračovat v tomhle duchu, tak to bude dost těžký.
Olda
Olda
BP_Olde 

- vencour
- štábní praporčík
- Kontaktovat uživatele:
Mohl by každý trenér zmiňovat, co se cvičilo? Hlavně pro ty, co tam nebyli, ať mají co cvičit, pro přehled? Snad to nebude na škodu vzhledem k soupeřům a jejich připravenosti.
Děkuji za případné odpovědi, věřím že je ocením nejen já.
Děkuji za případné odpovědi, věřím že je ocením nejen já.
Naposledy upravil(a) vencour dne 16/8/2010, 11:09, celkem upraveno 1 x.

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny. (Jonathan Archer, Enterprise)
Tady si dovolím lehce nesouhlasit. Veškeré základy se IMHO dají naučit offline, včetně lítání ve formaci. Stačí zvolit nějakou kampaň, nejnižší hodnost (a nejvyšší obtížnost) a lítat opravdu jako velitelova "dvojka". Prostě se nevrhat bezhlavě za prvním letadlem co vidím, ale nechat útočení na vedoucím a jen se starat o jeho krytí. To vás naučí držet formaci a jakž takž si udržovat přehled. Já osobně jsem se to takhle učil, i když budu asi spíš vyjímka z pravidla.
To nic nemění na faktu, že na tréninku s Tempíkem se všechno naučíte rychleji, protože vám ti zkušenější hned řeknou v čem děláte chybu, případně poradí jak na to.
P.S. - s teamspeakem má Tempík naprostou pravdu, jeho správné používání je při takových akcích nutnost a to se v offlinu nenaučíte.
To nic nemění na faktu, že na tréninku s Tempíkem se všechno naučíte rychleji, protože vám ti zkušenější hned řeknou v čem děláte chybu, případně poradí jak na to.
P.S. - s teamspeakem má Tempík naprostou pravdu, jeho správné používání je při takových akcích nutnost a to se v offlinu nenaučíte.
- vencour
- štábní praporčík
- Kontaktovat uživatele:
Dovolím si několik otázek: znam člověka, co chce pedály a joystick. Sám mám Saitek Evo Force Feedback, jeden pedál má, směrovku lze taky ovládat, "rudder" na jedné ze šesti os umí regulovat. Tedy, co byste doporučili za pedály? Vidim na trhu jen dva modely (Saitek Pro Flight Rudder Pedals a Saitek X52 PRO Flight Joystick + Pro Flight Rudder Pedals), což je vlastně jeden typ pouze. Přijde vám, že to stojí za to? Ve vyšší kategorii je ještě Saitek Pro Flight - X-65F.
Další věc: ve vláknech jsou dva zdroje/servery pro Il-2 a jeden pro teamspeak a asi jen jeden kontakt na icq. Lze udržovat seznam aktuální? (To už ho můžu shrnout na titulní straně vlákna)
Přijde mi vhodné po dnešních zkušenostech s instalací Il-2 nabídnout aspoň jednou za měsíc orientační sraz a test schopností pro potvrzení platnosti a funkčnosti tréninku. Lze použít nějakou hernu? Joystick si klidně přinesu na místo ...
Další věc: ve vláknech jsou dva zdroje/servery pro Il-2 a jeden pro teamspeak a asi jen jeden kontakt na icq. Lze udržovat seznam aktuální? (To už ho můžu shrnout na titulní straně vlákna)
Přijde mi vhodné po dnešních zkušenostech s instalací Il-2 nabídnout aspoň jednou za měsíc orientační sraz a test schopností pro potvrzení platnosti a funkčnosti tréninku. Lze použít nějakou hernu? Joystick si klidně přinesu na místo ...

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny. (Jonathan Archer, Enterprise)
- kopapaka
- 6. Podplukovník
Tempíku, nemáš tam chybiíčku?Tempik píše:Čau,
potřeba je mít hru Il2:1946 (žádná jiná verze il2 není kompatibilní). Jestli si ji seženete originál, nebo neoriginál je vaše věc.
Pak je potřeba ji napatchovat těmito patchi
patch 4.08
To co se stahuje rozhodně neupraví Il-2 na verzi 4.08.
Bacha na to...

"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
- Hans S.
- 5. Plukovník
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chce pedály a knipl (a není mu líto peněz), pak nejlepší volbou je Logitech G940. Sice dražší, ale nejlepší volba dneška, se Saitekem X65 si vytírá sedínku 
Saitekovské pedály jsou fajn, na trhu jsou i jiné, ale tyhle rozhodně nejsou nijak špatné. Výborný poměr cena/výkon.
Hernu by sice bylo možné domluvit, ale přijde mi to jako zbytečná organizační zátěž. Není nezbytná.

Saitekovské pedály jsou fajn, na trhu jsou i jiné, ale tyhle rozhodně nejsou nijak špatné. Výborný poměr cena/výkon.
Hernu by sice bylo možné domluvit, ale přijde mi to jako zbytečná organizační zátěž. Není nezbytná.
- vencour
- štábní praporčík
- Kontaktovat uživatele:
Tempíku, jestli máš lepší modem, tak dyndns by to mohlo řešit ... modem svou adresu zná, nastavíš si jméno třeba il2-palba.dyndns.org a ať už máš IP adresu jakoukoliv, tak se přes jméno na Tebe dostanem ... protože modem svou IP adresu aktualizuje při její změně.
(Co s linuxem? Že mi to ve wine padá? Nějakej návod jsem našel, co nahradit, možná ... až se mi to povede, aktualizuju poznámky. Postup, co jsem včera ověřil, aneb Il-2 1946 -> update408.exe -> update409.exe -> UP201client.exe šlapal ... akorát Intel karta byla sakra pomalá ... nebo 2GB RAM je na UP201 málo)
(Co s linuxem? Že mi to ve wine padá? Nějakej návod jsem našel, co nahradit, možná ... až se mi to povede, aktualizuju poznámky. Postup, co jsem včera ověřil, aneb Il-2 1946 -> update408.exe -> update409.exe -> UP201client.exe šlapal ... akorát Intel karta byla sakra pomalá ... nebo 2GB RAM je na UP201 málo)

- vencour
- štábní praporčík
- Kontaktovat uživatele:
Technická: buď jdeš na seznam.cz nebo na 77.75.76.3. Nastavení je věcí DNS. Když máš dyndns, tak si vybereš nějaké jméno, nastavíš to na modemu, což obnáší zadat jméno a heslo k dyndns, a pak se můžeš připojovat právě na to jméno - že seznam.cz občas změní IP adresu asi ví málo lidí. To, že si změníš IP adresu/změní Ti ji poskytovatel, taky může bejt šumák, jedná se o záležitost DNS, tedy síťové služby.
Pro ilustraci ...
94.112.229.129 ... ip-94-112-229-129.net.upcbroadband.cz
147.32.50.52 ... k222-fw1.fsik.cvut.cz
Pro ilustraci ...
94.112.229.129 ... ip-94-112-229-129.net.upcbroadband.cz
147.32.50.52 ... k222-fw1.fsik.cvut.cz