Balistické vesty
Re: Balistické vesty
Historicky měli projekty nějaké "krycí" označení a rokem se to označilo až při zavedení. Teď to rovnou dostane finální název. Ano, pak tu máme třeba Tlumok 2016, který se ještě nedostal do armády, což působý trošku divně.
Tohle je VOBU2017 od Argunu, nikoliv VOBU2018. VOBU2018 jsou ty moje fotky co jsi sem házel dříve.Rase píše: ↑9/2/2025, 15:31 No jo, na stránkách STV Group jsem našel jen ten nosič, ale na stránce AČR mají tohle (což asi bude přesnější).
https://doarmady.mo.gov.cz/o-armade/arm ... oj/vobu-18
vobu-1200x675-001.jpg
vobu-1200x675-002.jpg
Teď stále 95. MAD21 bude dle všeho 2027/8Rase píše: ↑14/2/2025, 10:11 "AČR již vydává útvarům nové zimní čepice a 3 druhy rukavic. Koncem roku 2025 dostanou vojáci nové balistické vesty, batohy, nové polní uniformy, zateplovací doplňky a goretexové bundy. AČR prý aktivně spolupracuje s dodavateli na zrychlení celého procesu."
Takže na balistické vesty si vojáci přeci jen ještě budou muset počkat. Pokud jde o ony polní uniformy, tak podle mě jde stále o vz.95, ale již s novým střihem (MAD21 se pořád odkládá a MO všechno neskutečně trvá, tak ty budou až tak ve 30. letech). Pokud jde o ty další věci, tak k nákupu outdoorového batohu od Pinguinu nebo podvlíkaček člověk fakt nepotřebuje X let čekat a stačí si zajít do "Decathlonu"... třeba ale překvapí a bude to něco kvalitnějšího - spíš ale čekám akorát něco levného a naprd. Hlavně ale že to bude mít přesnou barvu.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček