Krajinotvorba - ekologie

Co nejde zařadit do témat, odborné dotazy a příspěvky.

Moderátor: Pátrač

Odpovědět
Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán

Re: Krajinotvorba - ekologie

Příspěvek od Juraj Tichý »

Znižovanie emisií Slovensku sa od roku 1990 podarilo znížiť množstvo skleníkových plynov o polovicu

https://www.postoj.sk/172061/slovensku- ... -opolovicu
Alfik
7. Major
7. Major

Re: Vtipy

Příspěvek od Alfik »

Dzin píše: 15/4/2025, 17:43
Dano10 píše: 15/4/2025, 13:01
Já si vždy říkám, že aby se někdo takhle napil, tak to musí být vyloženě blbec. :D

Když trochu odbočím od vtipů, mě osobně třeba těmihle víčky strašně moc potěšili, protože konečně se mi neztrácejí a mohu používat jednu láhev daleko déle.
Taky nevím co s tím všichni mají. Na většině lahví je umístěn tak, že se dá ta flaška otočit aby víčko nevadilo (ostatně lžičku v hrnku na kafe si taky dáme jinam, ne? :) ), no a na těch ostatních stačí kroutit tak, aby se jedna z těch paciček utrhla a pak dát víčko kam třeba - a přitom zůstane na láhvi...
Je ale pravda že by si mohli najít užitečnější práci než celé roky vymýšlet takové chujoviny!
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Dzin
7. Major
7. Major

Příspěvek od Dzin »

Alfik píše: 16/4/2025, 09:57ostatně lžičku v hrnku na kafe si taky dáme jinam, ne? :)
Přesně! :up: A kdyby sis na tohle stěžoval, tak tě každý má za blbce, než aby si říkal, jak jsou ti výrobci lžiček a hrnků hrozný. :D
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

No chujoviny, vzhledem k tomu, že ta moje co špacír tahá v závěru plnou igelitku s kdejakým plastovým bordelem a tedy pak i já, mi tohle jako chujovina moc nepřijde. Už aby bylo to zálohování.

Prasata sobě hadr. Tím myslím kritiky.
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Alfik
7. Major
7. Major

Příspěvek od Alfik »

Zemakt píše: 16/4/2025, 10:16 No chujoviny, vzhledem k tomu, že ta moje co špacír tahá v závěru plnou igelitku s kdejakým plastovým bordelem a tedy pak i já, mi tohle jako chujovina moc nepřijde. Už aby bylo to zálohování.

Myslím že tzv. zálohování nevyřeší nic. Naopak výkup plastů na kila by to řešil lépe (kdejaká socka by čistila vše od lesů až po oceán). Myslím si to na zákl. svých dost dlouhých životních zkušeností už od doby kdy se vykupovalo kde co :)
Ale to je na debatu v jiném vlákně :)

PS: současný systém (separovaný odpad) je taky na prd. Je to podfuck a to říkám především proto, že jsem byl u toho když to ty firmy prosazovaly :)
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Vyřeší to jen částečně, ale i malý pokrok je pokrok. Pořád lepší, než na to rezignovat. A ano ten výkup je velmi dobrý nápad. Právě na socky spoléhám nejvíce, iluze o dobytku si nedělám. Dobytek zůstane dobytkem. Je to systémová záležitost, školkou a školou by měla začít změna.
PS: současný systém (separovaný odpad) je taky na prd. Je to podfuck a to říkám především proto, že jsem byl u toho když to ty firmy prosazovaly :)
Šaškárna.
ObrázekObrázek

pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Alfik píše: 16/4/2025, 11:00
Zemakt píše: 16/4/2025, 10:16 No chujoviny, vzhledem k tomu, že ta moje co špacír tahá v závěru plnou igelitku s kdejakým plastovým bordelem a tedy pak i já, mi tohle jako chujovina moc nepřijde. Už aby bylo to zálohování.

Myslím že tzv. zálohování nevyřeší nic. Naopak výkup plastů na kila by to řešil lépe (kdejaká socka by čistila vše od lesů až po oceán). Myslím si to na zákl. svých dost dlouhých životních zkušeností už od doby kdy se vykupovalo kde co :)
Ale to je na debatu v jiném vlákně :)

U nás vyriešilo , pretože naša chudoba pôvodom z Indie ale aj bieli salámisti, ktorí mali vo zvyku rozhadzovať flašky kade tade vyzbierali, čo sa dalo speňažiť.
Zbytok vyzbierajú postupne rôzni milovníci prírody a aktívni ľudia.
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

V ty Indy apod. spoluobčany pevně doufám pjaro.
ObrázekObrázek

jean
poručík
poručík

Příspěvek od jean »

Zalohovanie mi sice extremne leze na nervy, ale pomohlo to. Petku som vyhodenu odvtedy asi nevidel. A mam prihodu z Oravy. Napumpu prisiel panko na starsom mercedese, postal pri smetiaku a zacal hladat zalohovane obaly. Potom otvoril kufor a mal ho plny pet flias :D. Celkom ma to pobavilo.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“