cover72 píše:Shania píše:nejdřív 2020
Ačkoli jsem jasně napsal a doložil, že F-22 s Aim-9X ve skutečnosti již létá operačně nasazená u 3. stíhacího křídla od března 2016:
http://nationalinterest.org/blog/the-bu ... ever-15434
Tzn. tvé přesvědčení o tom, co "musí být pravda" je tak silné, že se v tom nenecháš zmást ani objektivní, empirickou, fyzicky manifestovanou skutečností. Gratuluji.
Špatně sis to přečet, Increment 3.3 v 2020 a je to asi nejbližší, bod kdy dostanou HMDS pokud se něco nezmění. 3.2 jsme psal 17/18, a přiznávám, že tím jsem myslel i Aim-9X, ale očividně se v tomhle bodě pletu. Jeden z důvodů proč to u F-22 tak tvá je, že to prostě ze všech těch strojů potřebuje nejmíň a HMDS a AIM-9X je priorita pro 4 gen stroje protože bez HOBS jsou ve VWR mrtvy, takhle sebou vezmou aspon protivníka.
Pilot co proti F-22 lítal na Red flagu přímo napsal: F-22 vzdy přesně ví kde kdo je, vždycky a perfektní SA a nikdy jsme nevěděli odkud to přišlo... I v dogfigtu má F-22 enormní výhodu překvapení a SA, proto HMDS a AIM-9X nejsou priorita.
Jak vidíš, já nemám žádnou averzi vuči F-22, ty ji ale máš z nějakého důvodu proti F-35. Co se týká softwaru a hardwaru, většina toho vychází z F-22 a je jen otázka jestli za tu dobu technologicky pokrok umožnil mít v F-35 lepší a levnější avioniku, nebo zda F-22 ji měla natolik přepálenou a drahou, že se k tomu F-35 dodnes nedostane... Já bych řek že z hlediska softwaru a fuze je na tom líp, ve věcech okolo co muže dělat podstatně líp, jestli je AN/ASQ-239 “Barracuda lepsí jak AN/ALR-94, těžko říct, má stat třetinu, má být 2x spolehlivější, má ale místo 30 anten 10... na druhou stranu dokázala detekovat radar F-22 a rušit ho s pomoci AESA/APG-81.
http://aviationweek.com/awin/china-s-st ... d-defenses
Každopádně oba stroje mají to nejlepší co existuje.
Co tu máme dál? Všichni, kdo říkají něco co se ti nelíbí jsou blbci (navzdory tomu, jak významnou historickou roli mají ve svých specializacích; třeba šmahem zvedat nos na Spreye, který byl objektivně historicky jedním z nejvýznamnějších lidí stojících za tím, že A-10A kdy vzlétala a vypadala jak vypadala je vskutku arogance hodná googleexperta) a s podstatou jejich argumentů se tak vůbec nemusíš zabývat. Výborně.
Sprey je důvod proč jsme se začal o F-35 vůbec zajímat a každý kdo aspoň něco ví o letadlech musí být jasný, že kecá... Sprey byl jen na správném místě ve správnou dobu a jediná jeho role u F-16 a A-10 byla, že se podílel na požadavcích na tyto stroje. To že od té doby parazituje na Boydovi a nechá se s oblibou uvádět jako konstruktér F-16, A-10 (a pokud jsou v té TV obzvlášť blbý tak i F-15...) a podobně, nechá si za ty keci platit i od RT, nejhorší asi je, že to nedělá jen pro peníze, ale je o tom naspíš i přesvědčen.
Boydova/Speyova F-16 je levný lehky dogfighter bez s minimem avioniky a 2x Aim-9, tohle není to co nakonec vyjelo z výrobní linky a už vůbec ne to co lítá dnes, Harrier je příšerný stroj, F-15 je podle nich předražený krám co tahá přiliš mnoho drahé avioniky, z F-22 by je kleplo a o F-35 víme jaký na to má názor...
Sweetmna se taky z genialního novináře co kdysi býval změnil na něco naprosto jiného, naštěstí jeho kariera novinaře už skončila a teď dělá u Norhopa...
A pokud by ti to nestačilo, tak Bogdan nedavno řek: že je úsměvné, když si někdo myslí, že pozná podle oka(tím myslí i počíačové simulace co z hoho pozorování mužeme odvodit) jak moc je letadlo stealth. Vzhledem k tomu že i JPO/LM odhad o rcs byl uplně špatně, tak na tom něco bude...
cover72 píše:
Na historické práce, fyziku a univerzity u tebe defekuje canis lupus, namísto toho argumentuješ odhady z fóra, které nezohledňují ani takové faktory, jako že rychlost okamžitého zatáčení je funkcí rychlosti, zatížení a aerodynamické konfigurace a namísto toho je berou jako konstantu, nebo které tvář do tváří aerodynamice tvrdí, že "čím větší je šířka krát výška krát délka letounu, tím vyšší má aerodynamický odpor", aniž by brala v potaz NACA profil křídla, které je u A-10 s "velkým" obdélníkem vysoká... Protože má A-10 kluzákové křídlo kvůli menší spotřebě.
Lepší porovnání těchto strojů nenajdeš... vzhledme k tomu že u starších strojů jsou ty data přímo z manuálu jako NATOPS, tka josu poměrně dost přesná. Vzhledem k tomu že je to práce leteckého inženýra a desítky stíhacích pilotů (co s těmi strojí lítají) o tom řekli skvělá prace a i když některí měli menší poznámky, které si v tom vlákně můžeš přečíst.... Tak by ses neměl klanět mě... protože moje prace byla jen to najít, přečist si to a ukazat vám to... a vubec netvrdim že se v aerodinamice vyznam, ale soudím to podle lidí co ano... ale nebýt arogantní a hned to neodsoudit, jen proto že se ti to nehodí do krámu....
Možná jsme stejně arogantní, když předem zahodím tvuj výzkum o historii F-35 a znova si ho důkladně pročtu, ale udělal jsme to roto, že nejsi první kdo ho dělal a tihle téma je už hodně starý a hodně probraný + jsem tu viděl spoustu nepřesností co jsi tvrdil... a na rovinu, na prvních 20 stránkách tohohle vlákna jsme si říkal, jestli jsi stejný C72 co psal pak dál... A možná se hádáme uplně zbytečně a nakonec by jsme se i shodli.. Někdy mi to připomína o tom jak si myslí že F-35 má to trysku z JAKU. Takže aspoň za tohle se ti zpětně omlouvám....