Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
palo satko
Kapitán
Kapitán

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od palo satko »

je niekolko fotiek havarovaneho pracoviska pilotov. ak chce niekto vidiet ako vyzera nerozbite http://www.airteamimages.com/boeing-777 ... large.html
Obrázek
knedlo

Příspěvek od knedlo »

Santos píše:fake?
Asi je to fake. Meteoritne satelity sú geostacionárne (zem by sa nemala hýbať keďže je satelit vo výske 22,300 míl). Navyše meteosatelity sú od Ukrajiny príliš ďaleko.
http://en.allmetsat.com/satellite-meteosat.php
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

skelet:
znova kopíruji článek:
Ministr vnitra Avakov pak zkusil dokázat pravost videa, na němž prý rebelové rychle „uklízejí“ Buk na tahači do Ruska, a to tím, že uvedl koordináty místa, kde mělo být video natočeno: „48.545760°, 39.264622°“.
Vy jste o cca 12min na jih a 11 min na západ.
ObrázekObrázek
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

Lord píše:
Mirek58 píše:A ted k souřadnicím Avakova na těchto koordinátech se opravdu ráčil vynacházet PL systém BUK a funkční!
Jenomže byl ve vlastnictví ctěné UA armády!
Tam ho zjistili u Luhanska Rusové, to by sedělo.
Však v Luhansku je UA posádka s BUKy (vojenská jednotka A-0194) a to se sídlem zde > http://wikimapia.org/#lang=cs&lat=48.60 ... =b&tag=516
Naposledy upravil(a) mepu dne 24/7/2014, 21:35, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Mirek58: zkopírováno a furt stejná křižovatka
ObrázekObrázekObrázek
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

mepu:
Už asi přes měsíc, nepatří UA.
Jestli si vzpomeneš, tak proběhla zpráva, že důstojníci se zabarikádovali v bunkru a ten rozsekalo UA letectvo.

Skelet :
mě se ukázalo, že jste na 48 32 43 89 a máte být na 48 54 57 60 a jste na 39 15 46 66 a máte být na 39 26 42 22 ( Google Earth)
Naposledy upravil(a) Mirek58 dne 24/7/2014, 21:40, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek
Bax
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od Bax »

CAT píše:
Jo o té "expertýze" kterou nepotvrdil nikdo nezávislý, jo to bude na 100% pravda... Jistě Baxi...

Ty seš vtipnej, že nečteš co píšu, já jí nebránim, já neřikám, že je pravdivá, já říkám, že ještě nebyla vyvrácena ani potvrzena a není to teď už, já tvrdím pořád to samé :) . Bavíme se snad o BUKu? Já vím, že fotka v Torezu je pravá, nebo si to o ní alespoŇ myslím, nic víc netvrdím...

A když RF celou dobu tvrdí, že z jjí strany nejde technika a lidi, tak jim teď máme věřit že je "expertýza" pravdivá? :rotuj: . Netočí se ti z toho hlava? Mě trošku jo :rotuj: . Ne, opravdu po tobě nechci abys věřil tomu, že je ta nahrávka na 100% pravá, chci po tobě abys o její pravdivosti pochyboval, ale zároveň po tobě chci něco co nechápeš a to je, abys stejně pochyboval i o tom, s čím přišlo RF...

Ty odkazy na "experty" kteří potvrdili pravost nahrávky jsou v tomto, nebo v jiném vlákně zde na Palbě...
Ale už jsem ti dodal link, že ta nahrávka vyvrácena byla a nejen já plus YT link je tu 3 dny.

Pokud se tu ruskou analýzu oficiálně nikdo nepokusil ani jednou zpochybnit, můžeme UA nahrávku považovat za FAKE. Já jsem taky nějaký čas čekal a nijak se nevyjadřoval k nahrávce, až potom, co to rozebrali. A rozebralo to víc lidí a ukázka je i na YT asi 15 minut ve zvukovém programu, kde dopodrobna ukazují, co je kde špatně. A nejsou tam špatně 2-3 věci, je toho tam tolik, že se toho nikdo oficiálně nezastal.

Já mluvím o nahrávce a BUKu už od prvního příspěvku, proč?

Ty tady zatím vaříš z vody a na podporu svýho tvrzení jsi nedodal nic. Dodej je a můžu zapochybovat.
Santos

Příspěvek od Santos »

Je to ze sociálních sítí, zdroj není uveden, zřejmě fake.
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

Mirek58 píše:mepu:
Už asi přes měsíc, nepatří UA.
Jestli si vzpomeneš, tak proběhla zpráva, že důstojníci se zabarikádovali v bunkru a ten rozsekalo UA letectvo.
Taky pravda, bylo to 30.6. videa > zde Pak je tedy otázka, proč ji mají rusové zanesenou jako aktivní UA baterii.
Naposledy upravil(a) mepu dne 24/7/2014, 21:54, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Mirek58: ale ty souřadnice jsou 48.545760°, 39.264622°, nikoliv 48°54′57.60″N 39°26′46.22″E. Tedy nejsou zadány ve stupních, minutách a sekundách, ale v desetinných souřadnicích.
edit: oprava souřadnic
ObrázekObrázekObrázek
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

Skelet:
To je možný, já jsem naučenej na st, min, sek a pak teprve na destiny.
Ale, když se vrátím ke zmíněné křižovatce, tak podle satelitu přicházejí do úvahy pouze výjezdy z ulic Nečuja-Levinského a Děkabristů na Pavlivskou ( podle stromů na obou stranách).
Ale hned naproti je veliký (patrový ) autosalon VAZ, který na videu chybí. Nemluvě o tramvajové trati.
ObrázekObrázek
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Ta tramvajová trolej může být jen optický klam.
jinak plán města je zde
http://ymtram.mashke.org/ukraine/lugansk/
ObrázekObrázekObrázek
pitomec

Příspěvek od pitomec »

Dalsi americko-ukrajinska lez vyvracena

Ukrajinská vláda trvá na tom, že černé skříňky Malaysian Airlines byly uchváceny (a nejspíš zmanipulovány), tak vyšetřovatelé z Holandské bezpečnostní rady vydali prohlášení potvrzující, že „žádné důkazy naznačující manipulaci záznamníku nebyly nalezeny.“

Tohle říkali před týdnem: UKRAJINSKÝ HROISMAN ŘÍKÁ, ŽE ČERNÉ SKŘÍŇKY BYLY ASI ODVEZENY, UKRAJINSKÁ VLÁDA ČERNÉ SKŘÍŇKY NEMÁ, ŘÍKÁ LYSENKO, UKRAJINA ŘÍKÁ, ŽE ODVEZENÍ ČERNÝCH SKŘÍŇEK ZE ZEMĚ JE ILEGÁLNÍ

http://www.zerohedge.com/news/2014-07-2 ... as-tampere

Letová data ze záznamníku MH17 byla stažena

Po včerejší tiskové zprávě tým mezinárodních vyšetřovatelů vedený Holandskou bezpečnostní radou pokračoval dnes v práci na hlasovém záznamníku z kokpitu a na záznamníku letových dat. Tato práce probíhala ve Farnborough v ústředí britského Resortu vyšetřování leteckých nehod (AAIB). Tým mezinárodních vyšetřovatelů provedl důkladné přezkoumání záznamníku letových dat. Záznamník letových dat byl lehce poškozen, ale paměťový modul byl nedotčený. Dále nebyly zjištěny žádné důkazy či náznaky manipulace se záznamníkem. Data byla po tomto přezkoumání úspěšně stažena a záznamník letových dat obsahoval validní data o letu. Data z obou záznamníků budou dále analyzována a kombinována.

Důkladná analýza získaných informací zabere čas a výsledek bude zahrnut do vyšetřování.

http://www.zerohedge.com/news/2014-07-2 ... an-militar

How The Ukrainian government has settled these problems in the past.
špatně [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=06AahX-gcbI#t=27[/youtube]

dobře :up:

Kód: Vybrat vše

[youtube]06AahX-gcbI[/youtube]
Upravil Lord, pro názornost.

Naposledy upravil(a) pitomec dne 24/7/2014, 22:19, celkem upraveno 5 x.
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

Skelet:
To ne.
Od r. 1976 do 1992 jsem se živil na dolech s kolejovou ( vlakovou) dopravou a posledních 5 let jsem na trolejích dělal pravidelné a výchozí revize.
Tak vím jak vypadá horizontální vypnutí jednoduchého trolej. vodiče
ObrázekObrázek
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Mě přijde, že to sedí.

Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

Lord píše:Mě přijde, že to sedí.
Nechci bejt velkej rejpal ale čučím nato, ano asi to sedí, ale koukněte na ten screenshot z videa, co mě tam mlátí do očí jsou některé holé stromy -větvě :!: čekal bych že už to bude v červenci všechno zelené.
Obrázek
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

Lord:
Bilbordy nesedí.
To, že auto na ploše ze snímku křižovatky jede opačným směrem neberu, vyměnili plakát.
Ale z naznačeného úhlu záběru, by bližší reklamka ( 218 let), zakryla tu s autem v pozadí.
Kdyby autor snímku odstoupil doprava, aby měl půlku záběru s reklamou auta nekrytou bližší plochou, neměl by v záběru sloup se značkou Vnějšího okuhu.
Nehledě na to, že bližší reklamní plocha na videu úplně chybí.
Dále, na videu, za BUKem chybí smrčky co jsou směrem k té světlé ohradě v pozadí a zároven budovy za ohradou.
Naposledy upravil(a) Mirek58 dne 24/7/2014, 22:38, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

mepu píše:
Lord píše:Mě přijde, že to sedí.
Nechci bejt velkej rejpal ale čučím nato, ano asi to sedí, ale koukněte na ten screenshot z videa, co mě tam mlátí do očí jsou některé holé stromy -větvě :!: čekal bych že už to bude v červenci všechno zelené.
Mepu, ano může to být trošku z jiného období. Já si myslím, že by opolčenecký BUK touto trasou při úprku z Torezu do Ruska asi nejel, ale názor jsem na to už psal na předcházejících stránkách.
http://www.palba.cz/viewtopic.php?p=175289#p175289
Lord: Bilbordy nesedí. To, že auto na ploše ze snímku křižovatky jede opačným směrem neberu, vyměnili plakát.
No jasně plakát je jinej, nevím jak ta reklama na auta tam je dlouho, ale údajně tam nyní je.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Namor

Příspěvek od Namor »

Lord píše:Lord: Bilbordy nesedí. To, že auto na ploše ze snímku křižovatky jede opačným směrem neberu, vyměnili plakát.
Billboardy uz sedia, vidno to na 2 tyzdne starom videu z tej istej krizovatky, cca od 40 sekundy

https://www.youtube.com/watch?v=Ez8cZ3nqjCs

Smrcky ani kostol sa do zaberu nevosli, tocene je to pod dost velkym uhlom takze vidno budovy vpravo od nich - a tie vyzorovo sedia
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Záběr kamery z 9.7.2014 (nepotvrzeno)
Obrázek
http://www.interpretermag.com/russia-th ... nt-add-up/
ObrázekObrázekObrázek
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“