Boje na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Mirek58
7. Major
7. Major

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

santos:
Nechápu jenom jedno :
proč byl použitý výnos Presidia Nejvyššího Sovětu SSSR o válečném stavu od 22.6.1941 ?
Takový výnos podle mne neexistuje.
Docela dost mi to zavání.
ObrázekObrázek
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

kolja píše:
Lord píše:Vidím dost často, že si opolčenci omotávají pažbu pušky hadry, co si o tom myslíte, asi už mají nějaké zkušenosti ?
Myslím, že to je omotanej nosnej řemen. Alespoň to tak na některejch fotkách vypadá...
To ne, maj to třeba růžový nebo červený, je to nějakej měkký materiál, nebo molitan, asi jim to tak vyhovuje, netlačí, apod.

Informace o situaci se rozcházejí, podle některých zdrojů rebelové letiště opustili, podle jiných mají naopak areál pod kontrolou a armáda přerušila nálety. Během dne se rozhořely střety i na jiných místech města, včetně hlavního nádraží, odkud jsou hlášeni dva mrtví. Podle agentury Interfax útok na letiště začal nad ránem, kdy do areálu dorazilo několik desítek ozbrojenců. Jménem povstalecké Doněcké lidové republiky vyzvali ukrajinské vojáky, aby letiště opustili. Následoval útok na letiště, při němž povstalci použili velkorážné kulomety, minomety a granátomety. Podle očitých svědků se intenzivně bojovalo i v době, kdy nad přistávací plochou kroužila civilní letadla.
Ukrajinská armáda odpověděla nasazením stíhacích a bombardovacích letounů a bojových vrtulníků. Podle místních novinářů se povstalcům jeden vrtulník podařilo sestřelit. Nebe nad Doněckem křižovaly mimo jiné stíhací letouny Su-27.
Nicméně vedení vzbouřenců podle agentury Interfax na Twitteru později oznámilo, že "lidová armáda Doněcké lidové republiky" obnovila kontrolu nad letištěm a že letecké údery vládních sil jsou zatím přerušeny.

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/r ... 08143.html
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Lord: hele nehledej v tom nic velkýho, nedokážu si moc představit k čemu by to pomohlo při střelbě. Já bych typoval, že tam mají nějakou kpz, obvazy a podobně...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
new.imperial

Příspěvek od new.imperial »

Omotaná pažba na samonabíjecí pušce je dobrá při pudové střelbě, kdy neni čas na dobré přilícení a následkem toho zuby celkem dostávají zabrat, alespoň já to tak mám na sklopce i na pádle...
Inter pedes puelarum magnum beneficium puerorum est!
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

new.imperial píše:Omotaná pažba na samonabíjecí pušce je dobrá při pudové střelbě, kdy neni čas na dobré přilícení a následkem toho zuby celkem dostávají zabrat, alespoň já to tak mám na sklopce i na pádle...
Jo, to bude zřejmě kvůli tomu, dík. Borci si museli projít trošku výcvikem a uzpůsobit si to, jak jim to vyhovuje.
palo satko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od palo satko »

možno len pažba "cinga" o nejaku čast vystroje a znervoznuje ich to.
Obrázek
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Lord píše:
new.imperial píše:Omotaná pažba na samonabíjecí pušce je dobrá při pudové střelbě, kdy neni čas na dobré přilícení a následkem toho zuby celkem dostávají zabrat, alespoň já to tak mám na sklopce i na pádle...
Jo, to bude zřejmě kvůli tomu, dík. Borci si museli projít trošku výcvikem a uzpůsobit si to, jak jim to vyhovuje.
Lorde to neni o výcviku, to by to takhle nosili borci všude, já střílim dost a nevěřim v nějakej objektivní význam, spíš si myslim, že mě osobně by to překáželo...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Někomu to může vadit, jinému vyhovovat :)

mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

Část rebelů je na letišti pořád, část se přesunula k vlakovému nádraží a do přilehlých obytných oblastí.
K tomu, že je část rebelů na letišti se kloním i já, protože ŘLP Ukrajiny omezilo přílety/odlety dnes do 18h, ale pak to prodloužilo do zítřejšího rána na 8h > http://www.wing.com.ua/content/view/13231/37/
Obrázek
Mauler
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od Mauler »

CAT píše:
Lord píše:
Lorde to neni o výcviku, to by to takhle nosili borci všude, já střílim dost a nevěřim v nějakej objektivní význam, spíš si myslim, že mě osobně by to překáželo...

Tak třeba ty co to nemají mají zas pažbu od FAB Defense s lícnicí a proto to nepotřebují :lol: Podle mého to spíš bude opravdu kvůli tomu aby je to tolik nemlátilo když začnou střílet při náhlém kontaktu kdy není čas na stabilní ůchop zbraně.
Lepší je tragický konec než tragédie bez konce
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

Boje se v Doněcku přesunují pomalu k jihu.
Za nádražím je totiž muniční továrna.

Další noční boj byl zahájený v Mauriopolu, útok na štáb DLR.
Útočí "muži v černém s obl. maskami".
http://rusvesna.su/news/1401128814
ObrázekObrázek
tood1

Příspěvek od tood1 »

Lord: Ve většině případů tam mají obvaz. Cpali si to do sklopek ve většině konfliktech.
praxus

Příspěvek od praxus »

Kolik dostal ve volbach hlasu hejsek Jaroš?Nikde jsem to neviděl zajimavy.....
Нa Киев !!!!!!
danny1691
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od danny1691 »

a Darth Vader? Jak to nakonec s ním dopadlo?
Naposledy upravil(a) danny1691 dne 26/5/2014, 21:48, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

Mirek58 píše:Boje se v Doněcku přesunují pomalu k jihu.
Za nádražím je totiž muniční továrna.
Která byla již odpoledne terčem leteckého útoku, vyrábět by se tam měla munice do tanků a minometná munice.

-----
Su-25 útočící na cíl pomocí neřízených raket S-8 na Doněckém letišti.

jiný záběr > https://www.youtube.com/watch?v=X7JuKV2-BGA
Obrázek
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

Budto se chystají docela velké posily opolčencům, nebo se jenom "mlží".
Ůdajně se pohybují v blízkosti přechodu Dimirivka ( Doněcká obl.)
http://www.unn.com.ua/ru/news/1347527-v ... osiyi-dpsu
http://www.unn.com.ua/ru/news/1347503-b ... rdonnogo-p
40 Kamazů, to by znamenalo 1 000 až 1 600 chlapů
ObrázekObrázek
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Mirku jasně že ty síly už musí být větší než 1000 opolčenců :) Posilujou, a zatím se zdá, že úspěšněji než druhá strana, což jsem myslel, že ty závody nakonec prohrajou, ale jsou doma a to je znát!
Vědí, kde co a jak. Braní domovy a další svojí budoucnost. Vyhnali úkáčka z doněckého letiště, ve Slavjansku dostali taky na triko. Třeba se to časem otočí, ale zatím to je takhle, chystají další akce, jak vyhnat fašouni.
tarava
svobodník
svobodník

Příspěvek od tarava »

praxus píše:Kolik dostal ve volbach hlasu hejsek Jaroš?Nikde jsem to neviděl zajimavy.....
Ruská státní televize omylem vyhlásila v noci na dnešek vítězem ukrajinských prezidentských voleb ultrapravicového radikála Dmytra Jaroše. Nejsledovanější Pervyj kanal oznámil, že šéf Pravého sektoru získal ve volbách 37,1 procenta hlasů a probojoval se do druhého kola. Jaroš přitom propadl, jeho zisk je menší než jedno procento.
zdroj iDnes.cz
:lej:

Ve skutečnosti dostal sotva 1%
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

Mě se tenhle přesun nějak nezdá.
/ Oznámil to jako první Timčuk
/A já mám za to, že ty NA jen "kašírovali" připravenost k přechodu aby stáhli pohraničníky do oblasti, kde je potřebují mít ( ostatní oblasti zůstanou jen obsazeny slabými hlídkami) a potřebné převezou jinudy.
/Dnes v noci opolčenci posily opravdu potřebují, hlavně zásoby a munici ( intenzivně se bojuje už třetí den).
ObrázekObrázek
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

Je to fake na 99.99%, takovéhle velké přesuny co oznamují jako první UA místa, slouží to jen k vytváření mediálních spojek a zkratek "bojuje se na letišti v Doněcku" a hle tu se divák/čtenář dozví "dalších 40 kamazů jede z Ruska", normální taktika jak přenášet podvědomě obyvatelstvu "problém na JV" za hranici (což je do jisté míry pravda, ale není to hlavní podstata problémů) a vytváření vnějšího nepřítele.
Kdyby Ukrajinci věděli, že se hranici chystá přejet 40 Kamazu (museli by to vědět ze zpravodaj. informací) a tedy nebyl by problém sledovat pravděpodobný pohyb, tak by je prostě rozstříleli za hranicí ze vzduchu.
A hlavně by takovou informaci nezveřejňovali!

----
Drastické +18 video s rozstřílenými civilisty v autech v Novoaidaru

----
Sebeobrana Doněcka hlásí 35 mrtvých a 15 raněných u letiště v Doněcku po zásahu nákladního auta RPG vezoucí zraněné z bojů, vůz byl prý označen jako ambulance.
http://rt.com/news/161592-donetsk-truck-grenade-killed/
===
druhá varianta prostě jim sejmuli jeden náklaďák plný domobrany, popřípadě je to jen mediální kamufláž se zahrnutými ztrátami z dnešních bojů.
Naposledy upravil(a) mepu dne 26/5/2014, 22:37, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“