Farky píše:S tím tvým sjednocením metodik děláš Skeptiku velmi nehezký úkrok stranou. Jak postupují historici Seidov a Zampini jsem ti už popsal. A není to moje domněnka, oni sami takto svoje metody popisují. Položím ti řečnickou otázku - přijde ti ta jejich metodika v pořádku? Pokud si na tohle odpovíš ano, něco není v pořádku.
Farky, mrzí mne, že jsi to pochopil jako "
úkrok stranou". Nebylo to tak myšleno.
K té metodice Seidova, Zampiniho atd.. Nevím zda končí tím, že "naleznou" přiznanou ztrátu a dál se nestarají. Nic takového jsem od nich nečetl - ale nerozporuji to. Nevím. Na druhou stranu v některých případech zjistili, že ztráta byla do oficielního hlášení zapsána se zpožděním tj. dohledali ne jiný typ, ale dokonce i v jiný den (Což může být - pokud se zápisy dělají zpětně, což bývá obvyklé.)
Na druhou stranu, pokud by to dělali jak píšeš Ty, tak ověří téměř JAKÝKOLI nárok pilota VVS za Korejské války. Ztráty letadel OSN byly tak velké, že by vždy "
něco našli"

Nemám dost volného času, abych mohl per partes posuzovat ztráty OSN a nároky VVS ... tak to ponechám tak, že prostě existují dva pohledy na věc.

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire