Jo může to být i desítka.
The Naval Aircraft Factory PN byla řada amerických létajících člunů s otevřeným kokpitem z 20. a 30. let 20. století. Jednalo se o vývoj létajícího člunu Felixstowe F5L z první světové války, varianty PN stavěly pro americké námořnictvo firmy Douglas, Keystone Aircraft a Martin. .
V roce 1925 vyrobila Naval Aircraft Factory verzi s novými křídly s průřezem křídla o větším maximálním součiniteli vztlaku. Byl poháněn experimentálními pístovými motory Wright T-2 o výkonu 525 koní a byl označen jako PN-7. Přestože se nové křídlo osvědčilo, motory byly nespolehlivé a dřevěný trup zděděný po F.5 vyžadoval náročnou údržbu, proto byly postaveny dva letouny s kovovou konstrukcí trupu a poháněné motory Packard o výkonu 475 k jakoPN-8. Dále byly postaveny podobné letouny jako PN-9 a PN-10, ale vodou chlazené motory Packard V-12 zklamaly a byly nahrazeny radiálními motory, takže vznikl PN-12. Tato kombinace upravených křídel zavedených u PN-7 s kovovým trupem a radiálními motory splňovala požadavky námořnictva, a proto se PN-12 stal základem rozsáhlejší výroby pro přezbrojení jeho hlídkových letek. Protože výrobní kapacita továrny Naval Aircraft Factory byla omezená, byla výroba zadána několika leteckým společnostem, přičemž verze stavěly firmy Douglas (PD-1), Keystone Aircraft (PK-1) a Martin (PM-1 a PM-2) Model PN-11 měl upravený trup který odstranil sponsony. Používal také dvojité svislé ocasní plochy.
Raritní a zajímavé fotografie - námořnictví
Moderátor: jarl
Re: Raritní a zajímavé fotografie - námořnictví

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Tak se ještě podíváme na zoubky jedněch nejhnusnějších lodí Archimédova zákona zneužívajících. Tedy copak to ty ohyzdnosti mají vepředu za zoubky?
Cerkev je blízko, ale je ledovice. Krčma je daleko, ale půjdem opatrně.
Hele nehaň mi mé po válce Xkrát přestavěné třídy Midway a Essex

To protože je letadlovka nenažraná a jedno sousto musí přežvejkat vícekráte.

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming
Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Ne že by to byly nějak šeredné lodě, ale Essexy se mi líbí víc v té jejich podobě z WWII 

雷電
Hm, proti vkusu...no ale...
Mě se prostě letadlovky nelíbí, jsou celý šejdrem, nakřivo a tedy ošklivý. A některý i nenažraný k tomu.
Mě se prostě letadlovky nelíbí, jsou celý šejdrem, nakřivo a tedy ošklivý. A některý i nenažraný k tomu.
Mne se líbí také zcela něco jiného, takže copak se skrývá za touto fasádou? Nápověda, ty loďky v sobě nesou jedno nej.

Na první pohled tuze moc pěkná loď, neznám jí, kouknu tedy tedy do gůgllensu a málem sem nedoběh.
Nelíbí se mi ani trochu, je hnusná, hnusnější než všechny letadlovky světa!
Nelíbí se mi ani trochu, je hnusná, hnusnější než všechny letadlovky světa!
Však píši že to má v sobě jedno nej 

Ale copak, vrata od stodoly položená na vanu (jak letadlovkám říkali v US Navy mezi válkami admirálové od bitevních lodí) se ti opravdu nelíbí... takové elegantní lodě

雷電
Mě se nelíbí ani lodě bitevní.
Na druhou stranu, když teď koukám na tu Zemaktovo loďku, musím uznat, že v tomhle případě měla denacifikace smysl a i se povedla a z ohyzdy je teď fakt celkem pěkná loď.
A co ty zuby?
Na druhou stranu, když teď koukám na tu Zemaktovo loďku, musím uznat, že v tomhle případě měla denacifikace smysl a i se povedla a z ohyzdy je teď fakt celkem pěkná loď.
A co ty zuby?
Teprve po WWII, kdy se začínají uzavírat přídě, boky atd., mizí tuny hnízd a věží s protilodní a protileteckou výzbrojí, můstky začínají být propracovanější, paluba už nevypadá, že ji tam jen někdo z rozmaru přikurtoval pár traverzami nad trup a samotná paluba už nevypadá jen jak obyčejnej obdélník, tak to začíná mít nějakou kulturu a dá se říct, že ty lodě někam esteticky míří 
A do pr..., už jsou tu zase jachty

A do pr..., už jsou tu zase jachty

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
Mě se právě ty WWII letadlové lodě líbíPolarfox píše: ↑16/12/2024, 14:01 Teprve po WWII, kdy se začínají uzavírat přídě, boky atd., mizí tuny hnízd a věží s protilodní a protileteckou výzbrojí, můstky začínají být propracovanější, paluba už nevypadá, že ji tam jen někdo z rozmaru přikurtoval pár traverzami nad trup a samotná paluba už nevypadá jen jak obyčejnej obdélník, tak to začíná mít nějakou kulturu a dá se říct, že ty lodě někam esteticky míří![]()

Jj, to jde zcela mimo mě

雷電
Tak pořád tady máte ty zuby na těch letadlovkách, že jo?
A abyste furt nefrňali na jachty, přidám jednu tajnou zbraň užívanou v několika ač nevyhlášených, přec přeukrutných válkách - tedy copak to drží ten čičmunda?
No, evidentně to je součást konstrukce těch parních katapultů, ale přesný účel těch zubů neznám.
雷電
Prodloužení katapultu.
No to fakt nikdo nepozná ultraničivou zbraň odplaty Vergeltungswaffe KFK?
viewtopic.php?p=242045#p242045
No to fakt nikdo nepozná ultraničivou zbraň odplaty Vergeltungswaffe KFK?
viewtopic.php?p=242045#p242045

Jsem psal, že ta letadlovka je nenažraná a chce žvejkat znova a znova stejné sousto
Ty zuby/výstupky jen sbírají ty bazmeky, co při katapultáži drží letadlo na katapultu (v dřívějších dobách).

Ano, přesně, Bridle catchers/Van Velm Bridle Arresters sloužili k zachytávání katapultážních lan, dnes již pozbyly smyslu a proto byly postupně odstraňovány:
https://theaviationgeekclub.com/the-sto ... sappeared/
https://www.twz.com/7099/__trashed-9
Ovšem vzhledem k tomu, že každé lano mělo svojí pevně danou životnost, občas i tak pěkně postaru letělo do moře, zuby nezuby:
https://pbs.twimg.com/media/EaiZabsX0AIPT2t.jpg