PAK FA (Su-57)
Moderátor: Julesak
Re: PAK FA (Su-57)
Chichi. No ja tvrdim ,cim mensi vodivost tim mensi emitace. Tzn,po dopadu radaroveho papsku nedostanes zpetnou vazbu k prijimaci radaru to jde jenom pouze u vodice ne izolantu. Proste ,ze sucheho dreva elektron nevybiijes,neb do nej nic nenaindukujes.
Tzn. Izolantem paprsek prostoupi. Vodicem ne . Ten energii pohlti a vyemituje zpet k prijimaci radaru sve nadbytecne elektony. Izolantu to je jedno.
Tedy celodreveny,ci sklolaminatovy letoun je neviditelny.
Ale nesmi zmoknout ci proletet smogovym prostredim.
A tak se tady preme.
Tzn. Izolantem paprsek prostoupi. Vodicem ne . Ten energii pohlti a vyemituje zpet k prijimaci radaru sve nadbytecne elektony. Izolantu to je jedno.
Tedy celodreveny,ci sklolaminatovy letoun je neviditelny.
Ale nesmi zmoknout ci proletet smogovym prostredim.
A tak se tady preme.
Dost si nedovedu představit celodřevěný letoun.... kluzák to jo.
PS: to celodřevěný myslím absolutně.
PS: to celodřevěný myslím absolutně.
Putin budiž proklet.
Jen připomínám, že ta diskuse začala tímhle...HONZIK11 píše: ↑4/11/2024, 16:08 ...
A jeste jen dodatek. Rusove opravdu hojne pouzivaji coby stineni nemagneticky titan.
Napr. na cele povrchy motoru zespod. To jsou ty hnedomodre povrchy .
Tento typ nemagnetického titanu je ideálním materiálem, který lze použít v některých aplikacích, které vyžadují antimagnetické nebo nemagnetické materiály v letectvi.
A ano. Paklize z neho maji udelany i srouby a nyty tak ty neodrazi zadne spektrum radaroveho paprsku.Jako by byly ze dreva. Neni treba je stinit a paplat radar pohlcujicim tmelem.
Ale nepochybuju o tom,ze se mnozi budou rehtat Rusakum ale na SR71 si nevzpomenou. U nej ten duvod,pouziti titanovych slitin byl stejny a casem i jasny..
Vsak jo. Vubec najit lozisko rutilove rudy ci ilmenitove rudy je kunst a jedna se i dnes o velkou nahodu.
Ne ze by na svete nebyly ,ale tim,ze je Titan imunni vuci magneticke rezonanci je problem lozisko vubec najit .A hledaji se spise pomoci chemickych metod v nalezeni loziska.
Ne ze by na svete nebyly ,ale tim,ze je Titan imunni vuci magneticke rezonanci je problem lozisko vubec najit .A hledaji se spise pomoci chemickych metod v nalezeni loziska.
A jak skutečnost, že titan je nemagnetický ovlivňuje významně jeho schopnost býti pro radar neviditelný? Pokud na tom tučně psaném tvrzení trváš (a zdá se, že ano) tak, nějaké fyzikální zdůvodnění by bylo?

Vždyť většina letadel je z nemagnetického duralu, ne?
SR-71 byla titanová a rozhodně nebyla "neviditelná". Snížený radarový obraz dosahovala speciálními nátěry. Materiál konstrukce letadla je pouze jednou ze šesti vlastností letadla , která určuje - RCS - Radar Cross Section. Podle tvé teorie by se to muselo jmenovat radar Interference Section.
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
No podle mě tomu Honzík fyzikálně nerozumí (jak radar funguje a proč) a z toho mu pak plynou tyhle podivné závěry o vlivu "nemagnetismu", o "neviditelném" dřevě apod. Nicméně má prostor si to tvrzení obhájit a příjemně nás překvapit svými znalostmi.

Pripomína mi to tých dvoch plochozemcov, ktorí debatovali s Remkom. Trepali blbosti, ale veľmi presvedčivo a rýchlo, takže bolo ťažké na to niečo z toho rozumne reagovať.
Jean znas:,,A rekl mi,ze jsem ignorant.Nevedel jsem co to je. Tak jsem mu pro jistotu jednu vrazil. 

Nová zkušební 2D tryska na Su-57.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Ona nebude az tak ucelna co se tahu tyka ,ale ,,neviditelna,,asi jo.
To je pekné a na leteckých prehliadkach hodné obdivu, ale čo z nich v praxi ? Príliš rýchlo sa stráca rýchlosť a energia.
Toto bylo široce diskutované a je to logické, americké stíhačky jsou už od F-16 konstruované vědomě na "energetickou bilanci" (John Boyd a Edward S. Rutovski) - předtím nevědomky na základě zkušeností a požadavků pilotů. Ale jedno z vysvětlení ruských manévrů je, že když udělá "kobru" a ztrácí rychlost až skoro na nulu, tak zmate naváděcí radary a čidla střel vzduch - vzduch. Jak jsem koupil, tak prodávám

Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Když má Amíka na šesté, zatáhne za ručku, udělá hada. Ami ho přelétne, a ejhle. Rusák na šesté. Viděl jsem na to i omalovánky 

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Než sníží rychlost kterou se běžně stíhači pohybují při soubojích (někde mezi 0,8 - 1,6M) na vstupní rychlost pro provedení onoho manévru kobra, tak ho ta raketa dohoní a spláchne.
Mi to připomíná tu "genialitu" v používání elektronek místo tranzistorů kvůli jadernému výbuchu...
Mi to připomíná tu "genialitu" v používání elektronek místo tranzistorů kvůli jadernému výbuchu...

Suchoj Su-57 a F-35 na Aero India 2025.
Naposledy upravil(a) Rase dne 9/2/2025, 10:55, celkem upraveno 1 x.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček