OSSR, kampak kráčíte?

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Re: OSSR, kampak kráčíte?

Příspěvek od Scotty87 »

Rozhodně ne. Jen ilustruji kam kráčí OSSR.
Slovensko vytvoří četnický sbor jako ozbrojenou složku na podporu policie, která nemá naplněné své stavy. Schválil to parlament. Zřízení četnictva kritizovala opozice.
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Rozhodně ano, sám píšeš o policii a dáš to do OSSR.
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Vzhledem k tomu že "žandári" se mají rekrutovat z příslušníků OSSR a obrana to má platit, tak to tu celkem sedí.
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Jakože voják po službě půjde na melouch?
ObrázekObrázek

Amiz
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Amiz »

Putin budiž proklet.
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Jo a ne jen voják. Na vedelejšák k žandárům by mohl chodit i policajt pokud vstoupí do armádních záloh.
rastob
rotný
rotný

Příspěvek od rastob »

Zemakt > Ano, taka je predstava Kalinaka, ktory si zandarov vymyslel.

https://www.ta3.com/clanok/981821/podvy ... tisice-eur

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... cere-zmeny

https://dennikn.sk/minuta/4661374/

A o zandaroch sa tu uz na palbe niekde bavilo.
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Uprimne mi zandari vobec nevadia. Ak si nejaky profesionalny vojak niekde v regione, na dedine bude chciet privyrobit tym, ze 20 hodin do mesiaca bude vo svojom osobnom volne pomahat Policajnemu zboru, nevidim na tom nic zle.
jean
poručík
poručík

Příspěvek od jean »

Je to zas len dalsi sposob, ako nabalit "nasich" ludi. Uz avizovali, ze zandarstvo dostane vlastne auta a uniformy. To zas bude transparentne vyberko za miliony. Iny dovod to nema. A zacvaka sa to z armadnehi rozpoctu.
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Mne by to tedy Niko vadilo. Já v tom spatřuji snahu o vytvoření právního rámce pro "Lidovou milici model 2025SK", ten tunel je také reálný. Normální mi to tedy vůbec nepřijde. Voják by měl po službě regenerovat a připravovat se na další službu. A jeho plat by měl být odpovídající, nikoliv zavdávající důvodu melouchaření.

Nu což.
ObrázekObrázek

pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Je niekde oficiálny výpočet, koľko to žandárovanie bude stáť ?
Flader
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Flader »

V prvom rade, je to vec, ktorá sa má riešiť až miliónta v poradí. Nie sú doriešené o veľa dôležitejšie veci pre armádu. Keď chce kupovať uniformy, nech sa konečne naplnia vystrojne sklady. Keď chce autá, čo tak sa konečne zbaviť posledných V3S. Zbrane je myslím kapitola sama o sebe...
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Zajímalo by mě taky jak to bude probíhat prakticky. Budou ti vojáci chodit na nějaký policejní kurz? Budou skládat zkoušky z toho že ovládají policejní předpisy a zákony? Budou sloužit se zbraní?
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Zemakt píše: 28/5/2025, 07:34 Mne by to tedy Niko vadilo. Já v tom spatřuji snahu o vytvoření právního rámce pro "Lidovou milici model 2025SK", ten tunel je také reálný. Normální mi to tedy vůbec nepřijde. Voják by měl po službě regenerovat a připravovat se na další službu. A jeho plat by měl být odpovídající, nikoliv zavdávající důvodu melouchaření.

Nu což.
Zemakt vies ako dneska na Slovensku prezyvaju MO ? Ministerstvo vystavby nemocnic. MO proste vo velkom supluje civilne veci. A toto je presne zalezitost z tohoto sudka. Chyba 5000 policajtov, tak budu zaskakovat vojaci vo volnom case.
Kazdopadne je to dobrovolna zalezitost a predpokladam, ze oslovi tak 100 vojakov. Vadit by mi mohli jedine tie vyhodene financne prostriedky, ale zase na rovinu. Ved aj tu na fore mame skupinu diskuterov, ktori chvalia vystavbu civilnych nemocnic za 1,85 miliardy €, alebo opravu mostov. Oproti tymto miliardam je zandarstvo uplne zanedbatelne.
P.S. Za 1,85 miliardy sme mohli mat dalsiu letku F-16 Block 70
jean
poručík
poručík

Příspěvek od jean »

Policajtov je dost. Len ich treba presunut z ciest do ulic. Mne je k hovnu taky policajt, co si vyvaza prdel v novej X3 a meria na 4 prudovej vypadovke. Nech sa prechadza s obuskom v centre, tam mame neprisposobivych tri prdele. Ale to by potom ti policajti mohli byt uzitocni a to sa nestane.
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“