Hotové modely letadel a další létající techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Re: Hotové modely letadel a další létající techniky

Příspěvek od velitel »

A kterápak? Stačí kódové číslo.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

velitel píše:A kterápak? Stačí kódové číslo.
366496
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

spider74 píše:
366496
No jo, Moduni. Ti si to přečíslovávají. Pak je problém to hledat, protože všichni používají normální výrobní čísla a jak je tam jiné číslo, tak to vyhledávače nenajdou.
Ale pozor, to není klasické Corgi, ale série Predators. Těch bylo nasekáno mnoho tisíc, takže budoucí hodnota nižší.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

:rotuj: ..........
Obrázek
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Nojo, na ten obchod jsem taky narazil. Některé ceny jsou slušné. Mají tam i Tonym opěvovaný skobčácký podvalník :) Ale mají drahé poštovné - vyplatilo by se, kdyby toho člověk bral více,... Nevýhoda skladů mimo velká města.
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Příspěvek od TonyHazard »

zved píše:Nojo, na ten obchod jsem taky narazil. Některé ceny jsou slušné. Mají tam i Tonym opěvovaný skobčácký podvalník :) Ale mají drahé poštovné - vyplatilo by se, kdyby toho člověk bral více,... Nevýhoda skladů mimo velká města.
Tonym opěvovaný skobčácký podvalník mají i zdejší kluci (velitel a fowly), ale na rozdíl od "Moduni" vyšli s cenama kolekce IXO/Altaya pod 300,- (249, - a 269,-), na Moduni je měli (a část mají) za 524,- aby následně blahoskloně snížili cenu na 262,- Na to jim může naletět jen blbec. Ceny ostatních modelů (např. letadla) jsem neprojížděl a samozřejmě, jak u každého shopu, najdou se tam i nižší ceny (na něco musí zákazníky nalákat, ne?).
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

TonyHazard píše:
zved píše:Nojo, na ten obchod jsem taky narazil. Některé ceny jsou slušné. Mají tam i Tonym opěvovaný skobčácký podvalník :) Ale mají drahé poštovné - vyplatilo by se, kdyby toho člověk bral více,... Nevýhoda skladů mimo velká města.
Tonym opěvovaný skobčácký podvalník mají i zdejší kluci (velitel a fowly), ale na rozdíl od "Moduni" vyšli s cenama kolekce IXO/Altaya pod 300,- (249, - a 269,-), na Moduni je měli (a část mají) za 524,- aby následně blahoskloně snížili cenu na 262,- Na to jim může naletět jen blbec. Ceny ostatních modelů (např. letadla) jsem neprojížděl a samozřejmě, jak u každého shopu, najdou se tam i nižší ceny (na něco musí zákazníky nalákat, ne?).
No, Tony to napsal poněkud "tvrději" než bych si mohl dovolit já :D jakožto konkurence, ale on může.
Prvoplánově bych je nepodezíral z klasické prasárny, že vystřelím nesmyslnou cenu a pak ji jakoby zlevním a klasický čecháček, který vidí poznámlku 50% SLEVA na to skočí.
Ono je to s Moduni tak, tedy pokud mám naprosto správné informace. Ten jejich web je de facto jen prodejní kanál jednoho německého velkobchodu, který tady koučují dva pánové nebo kluci, věk neznám. Kdysi jsem se díval na propojení firem na rejstříku, ale už jsem to pozapomněl a nechce se mi to znovu hledat. Ovšem pro merito věci to není důležité.
Z tohoto důvodu mají nabídku v řádu desítek tisíc položek, ale odhaduji, že minimum věcí je skutečně na skladě zde v ČR a objednávky odtud teprve objednávají v Německu. Tomu odpovídají i ceny, který jsou otrocky přepočtené kursem Eura na koruny a hlavně názvy, které jsou převzaté z němčiny.
Když se podíváte na jejich hodnocení na Heurece, tak dodací doba ( necelých 6 dní ) odpovídá domněnce, že se to vozí z Německa ažna základě zdejších objednávek. Ceny na některé zboží jsou právě díky kursu EUR/Kč výrazně vyšší než tady v ČR, tedy u nových věcí. Výprodeje a slevy jsou naopak velice zajímavé. Jde jen o to, kolik a co se do toho výprodeje dostane. Někdy by se ani člověk nemusel dočkat.
Dle již zmíněné Heureky se mi nezdá, že by jim to nějak extra šlapalo, protože mají zhruba 130 hodnocení za více než půl roku a to mi přijde málo vzhledem k šíři sortimentu. Ale to jen můj dohad.
Co ale vím bezpečně, tak řadě zdejších distributorů, zejména v autech a kitech leží v žaludku, protože svojí činností absolutně pošlapávají všechny psané i nepsané distributorské "zákony" ( tedy oni ne přímo, ale spíše to dělají němci ), protože takovýto prodej všichni slušní výrobci zakazují, protože tím chrání svoje distributory na daném teritoriu.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Také si myslím, že v těch slevách prostě dávají zrovna to, čeho se ta německá firma potřebuje z nějakého důvod zbavit. To že jsou napojeji na "mateřskou firmu" ostatně sami na webu uvádějí. A co se týká "distributorských zákonů" - ty od dob eBaye a jiných aukčních portálů až tak moc nefungují. Bohužel neviditelná ruka trhu funguje dokonale. Pro zákazníky to může být občas fajn, ale je to dvojsečné. V každém případě trh funguje svým životem, který se mění a nejde nikdy perfektně pochopit. Běžný člověk si nedává práci s hledáním, kde by zrovna 1 konkrétní věc našel nejlevněji (čas je pro ně cennější, nebo to nepotřebuje řešit) a už vůbec neřeší nějaké "etické souvislosti". Jsou i šílenci prodejci, kteří vydělávají pouze na poštovném (prodávají pouze za nákupní cenu, aby mohli konkurovat velkým kamenným firmám).

Jedna perlička na závěr (i když s tématem modelů moc nesouvisí :)). Přestože marže v oblasti prodeje počítačů jsou nízké, výsledná cena se může lišit značně. Nedávno jsem potřeboval 2,5" disk s vyšší kapacitou (výsledná cena něco nad 3000 Kč). Automaticky jsem se koukal na web velkého prodejce, který měl po dlouhá léta téměř vše znatelně levnější, než všichni ostatní. Pro jistotu jsem ale zapátral hlouběji a zjistil jsem, že stejný disk má asi o 600 Kč levnější jiný internetový (i kamenný) obchod, který býval zase nejlevnější po velmi dlouhou dobu hodně let dozadu. Pro zajímavost - ani jeden obchod není Alza :D (která topí v reklamě asi úplně nejvíc v tom oboru).
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Uvidíme.....kupoval jsem na Vojenskemodely.cz - bez problému. Pak Modelyletadel.cz - bez problému. Až mi přijde objednávka z Moduni tak poreferuji. Mám u nich objednané 3 kousky

Corgi - Junkers Ju87G-1 Stuka, Deutsche Luftwaffe - Kód:366496 - cena 419,-Kč
HobbyMaster - Douglas SBD-3 Dauntless - VS-5, USS Yorktown, 1942 - Kód:399314 - cena 524,-Kč
HobbyMaster - Fairchild-Republic A-10A Thunderbolt - Kód:366437 - cena 682,-Kč

Obrázek Obrázek
Inu uvidíme......Douglas SBD-3 Dauntless - VS-5, USS Yorktown, 1942 ->

(příspěvek upraven a spojen s následným) *T*
Naposledy upravil(a) spider74 dne 10/1/2013, 23:30, celkem upraveno 2 x.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

to zved - ty "distributorský zákony" jsem myslel trošku jinak. Slušný firmy chrání svoje distributory tím, že vysloveně zakazují prodej a klidně pod sankcí odebrání zastoupení, obchodníkům do jiných zemí. Tady to není sice přímý prodej, ale prostřednictvím a jsem přesvědčený, že kdyby se do toho někdo opřel, tak by to dokázal rozvířit a minimálně trošku znepříjemnit život. Já s tím, vzhledem k jejich cenám problém nemám, ale bezpečně vím, že by se stačilo u HM jen zmínit.
Nejsem tak naivní a starej jsem taky dost, :D , abych věděl, že v době internetu si člověk může koupit kdekoliv cokoliv pokud to vyjde zajímavě. To není jen věcí e baye. Na druhou stranu prodávat s nulovou marží je cesta do pekla. Vím, že zákazníci jsou nadšení, ale co chudák obchodník. :cry:

to spider74 - zajímavé je, že prodávají některé věci ve výprodeji, které by někde platili zlatem. Ale to je jejich věc.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Jak povídám uvidíme , osobní zkušenost je nejlepší :wink: ....
Jinak zítra mi z Modelyletadel.cz přijdou tyhle dva kousky In timem ( a tím jsem na nějaký čas vyčerpal své možnosti, aby mě manželka nezabila :lol: )
HobbyMaster - SB2C-5 Helldiver, 3F.3 of Esc 3F, Aeronavale, Arromanches, Indoc -Kód: HA2204 - cena - 604,-Kč
Corgi - Me-262A-1A, Maj. R. Sinner, Luftwaffe, 1945 -Kód: US35705 - cena -599,-Kč

Obrázek Obrázek

Dopl. zprávy 11/1/2013 :Tak už je to doma. Oby dva kousky jsou z limitované edice (Corgi je Archive Aviation serie). Za ty prachy dobrý kauf :up:

(příspěvky spojeny a upraveny) *T*
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

velitel píše:to spider74 - zajímavé je, že prodávají některé věci ve výprodeji, které by někde platili zlatem. Ale to je jejich věc.
Jsem teď tak trochu v nezáviděníhodné finanční situaci, kdy i 400,- Kč + poštovný jsou pro mě výdaj, se kterým se musí počítat, takže se zeptám naprosto otevřeně a na férovku. Patří britská Airacobra (HM-HA1703) k těm "placeným zlatem" a mám si s nákupem navzdory rodinnému rozpočtu pospíšit, nebo je jich na trhu dost a seženu jí za takový peníz (419,- Kč) i později? Díky.

A ještě jedna otázka pro zdejší obchodníky. Dostane se k vám na pulty někdy i zboží, které nemáte v e-shopech? Nejde o žádný raritky, ale o starší kusy od Easy Model. Měl bych zájem o jedno z britských Buffal (EM-36383 nebo EM-36384), ale ve všech , i zahraničních, shopech jsou beznadějně vyprodaný.

A věc poslední, včera jsem instruoval kamaráda, ať mi koupí v pražské Amercomácké prodejně Me-163. A i když ho na internetu pořád nabízejí, prý jich dostali z Polska jen 200ks a jsou vyprodané.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

p3tris píše:
velitel píše:to spider74 - zajímavé je, že prodávají některé věci ve výprodeji, které by někde platili zlatem. Ale to je jejich věc.
Jsem teď tak trochu v nezáviděníhodné finanční situaci, kdy i 400,- Kč + poštovný jsou pro mě výdaj, se kterým se musí počítat, takže se zeptám naprosto otevřeně a na férovku. Patří britská Airacobra (HM-HA1703) k těm "placeným zlatem" a mám si s nákupem navzdory rodinnému rozpočtu pospíšit, nebo je jich na trhu dost a seženu jí za takový peníz (419,- Kč) i později? Díky.

A ještě jedna otázka pro zdejší obchodníky. Dostane se k vám na pulty někdy i zboží, které nemáte v e-shopech? Nejde o žádný raritky, ale o starší kusy od Easy Model. Měl bych zájem o jedno z britských Buffal (EM-36383 nebo EM-36384), ale ve všech , i zahraničních, shopech jsou beznadějně vyprodaný.

A věc poslední, včera jsem instruoval kamaráda, ať mi koupí v pražské Amercomácké prodejně Me-163. A i když ho na internetu pořád nabízejí, prý jich dostali z Polska jen 200ks a jsou vyprodané.
Těžko říct. Fakt je, že model je všude po světě vyprodaný, což není ani divu, protože je to 5 - 6 let starý kousek. Němce asi neoslovil, tady se prodával dobře. I když jsem pak už taky vyprodával za 349,-, ale to až na konci 2010 a v 2011 a hlavně proto, že původně jsem jich měl asi 30 ks. Angláni by po něm zcela jistě skočili i za víc.
Já jsem se teď např. zbavil několika Hawker Sea Fury. Tady nepopulární letadlo, ale ten Angličan je vzal všechny a chtěl ještě :D , že prý je 30,- GBP vystřílí obratem.

Takže je to jak co a jak kde.
Za ty peníze bych ho ale vzal. Za půl roku si můžeš trhat vlasy, že jsi se nerozhoupal hned. Tady ho na 99% už jinde neseženeš.

Na ty Easy se musím podívat do katalogu. Já je nikdy neměl a co mě mate víc, tak v žádných starších nabídkách jsem je nenašel a ani Easy je na svých stránkách nemají. Podívám a pokud nezapomenu, tak sem dám info.

A co se týká toho Kometa, tak to bych snad radši šel do Easy.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

velitel píše:Za ty peníze bych ho ale vzal. Za půl roku si můžeš trhat vlasy, že jsi se nerozhoupal hned. Tady ho na 99% už jinde neseženeš.
Díky. Už to mám schválený i od manželky :wink: . V týhle kamufláži je to přeci jen jedno z mých nejoblíbenějších letadel vůbec.
velitel píše:Na ty Easy se musím podívat do katalogu. Já je nikdy neměl a co mě mate víc, tak v žádných starších nabídkách jsem je nenašel a ani Easy je na svých stránkách nemají. Podívám a pokud nezapomenu, tak sem dám info.
Mám za to, že jsem je kdysi na nějakých stránkách viděl, ale fakt si už nejsem jistej. Můj zájem znova vzbudil až takový ten úzký katalog (Easy Model Platinum Collectible Assembled Model Part 2), který na mě vypadnul z Mustanga. Přeci jen i britský Buffalo je jedním z letadel, co jsem chtěl na poličce vždycky mít, ale není to tak vyjímečný typ, aby mi nestačil od Easy Model. :)
velitel píše:A co se týká toho Kometa, tak to bych snad radši šel do Easy.
Jak říkáš, taky mě to nějak obvzlášť nemrzí... Přemýšlel jsem nad tím v britských barvách od Easy, ale nakonec udělám maželce radost (za tu Airacobru :D ), vytáhnu nářadí, koupím easy kit od Hobby Boss a postavím ho v tý kamufláži, která se líbí . Jako "rudého barona" V41 PK+QL.
Obrázek

"Non je ne regrette rien"
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

Tak jsem se podíval do katalogu Easy, tedy do toho velkého a tam jsem zjistil, že Bufalla jsou v plánu. Zatím jsou jen v katalogu nakreslené, stejně jako Stuky, SBD atd., atd. Podle mě někdo vzal vloni na jaře, když vyšel katalog 2011-2012 všechny modely a dal je na web. Easy ale nestíhá a minimálně 1/3 z toho co mají v katalogu a co už mělo vloni být, tak je ještě na "kreslicím prkně". Takže snad časem.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Veliteli, mám prosbu. Mohl bys prosím zveřejnit konkrétní varianty Stuky od Easy Model, které jsou zatím jen na obrázcích a které se chystají? Abych věděl, jestli mám vlastně na co čekat. Eminentně mě zajímají verze "tank buster", východní fronta (ideálně Rudel, Kursk - toho ale asi nikdo vůbec nedělá).

A ještě 1 věc - rád bych od Easy Model Sherman M4A3 (76), 37th Tank Bat., 4th Armored Div. (ten co má např. teď Moduni ve výprodeji za 184 kaček). Jestli by bylo možné ho za podobnou cenu sehnat

- JIŽ VYŘEŠENO (díky za info).
Naposledy upravil(a) zved dne 14/1/2013, 15:35, celkem upraveno 2 x.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Kolekce "Létající pevnosti"

Příspěvek od p3tris »

Obrázek

Kolekce "Létající pevnosti"

Obrázek Obrázek

Dne 13. ledna vyšel časopis číslo 27 s modelem transportního letounu a bombardéru Junkers Ju-52/3m g9e

Zdroj: nakladatelství AMERCOM S.A.
Naposledy upravil(a) p3tris dne 13/2/2013, 12:16, celkem upraveno 2 x.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

zved píše:Veliteli, mám prosbu. Mohl bys prosím zveřejnit konkrétní varianty Stuky od Easy Model, které jsou zatím jen na obrázcích a které se chystají? Abych věděl, jestli mám vlastně na co čekat. Eminentně mě zajímají verze "tank buster", východní fronta (ideálně Rudel, Kursk - toho ale asi nikdo vůbec nedělá).

A ještě 1 věc - rád bych od Easy Model Sherman M4A3 (76), 37th Tank Bat., 4th Armored Div. (ten co má např. teď Moduni ve výprodeji za 184 kaček). Jestli by bylo možné ho za podobnou cenu sehnat.
Udělám scan stránky se Stukami a dneska později ji sem hodím. Musím si vzít katalog ze skladu do kanclu.

Toho Shermana mám taky, takže netřeba shánět, ale je za normální cenu 249,- Kč. Prozatím nevidím důvod proč Easy dávat do výprodeje.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

velitel píše:
spider74 píše:
366496
No jo, Moduni. Ti si to přečíslovávají. Pak je problém to hledat, protože všichni používají normální výrobní čísla a jak je tam jiné číslo, tak to vyhledávače nenajdou.
Ale pozor, to není klasické Corgi, ale série Predators. Těch bylo nasekáno mnoho tisíc, takže budoucí hodnota nižší.
Tak už je to doma.......série Predators. Limitovaná edice - celkový počet 3760 (certifikát samozřejmě přiložen). Ostatní modely taky OK a doručení bez problémů. Předchozí komunikace 1+. Takže shrnuto ......moje zkušenost s MODUNI ok.
Modely beru +- ze tří míst.......... Vojenskémodely, Modelyletadel a Moduni a je ku podivu (a k mé radosti), že v tomhle státě a s mými neblahými zkušenostmi v poslední době s obchodníky to bylo zatím bez nejmenších problémů. A doufám , že i nadále bude. :up:
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Hotové modely letadel a další létající techniky

Příspěvek od p3tris »

Španělská pobočka DeAgostini vydává sérii dvojplošníků v měřítku 1:72 s názvem "Biplanos Míticos" (nejspíše něco jako "mýtické dvojplošníky"). Zatím je v nabídce 8 kusů:

Boeing PT 17 Stearman
Bristol "Bulldog"
Fokker Dr. I Dreidecker
Nieuport 11-16
Spad VII
Curtiss JN-4 Jenny
Sopwith B 1B
Gloster Gladiator MK II

Jednotlivé obrázky a další informace na oficiálních stránkách.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“