Izraelský tank Merkava
Sory, nechci kazit vaše diskuse, ale srovnávat nejmodernější tanky a hádat, který je nejlepší, to je diskuse skoro jak u F-22 vs. "Su-35". Nikdo vám neřekne skutečné údaje u toho nejlepšího, co má. Takže přemýšlet třeba o tom, jesli má čelní pancíř lepší T-90 S, Challenger II, Strv 122 nebo M1A2 SEP je sice zábavné, ale pravdu si odvozujete pouze z toho, co vám řeknou...

Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
My se nehadame, ktery tank je lepsi. Spis muj nazor smeroval k tomu, ze Izraelci nam predstavili dokonaly tank a jedna mensi bitva v libanonu s nepravidelnou armadou ukazala, ze nam lhali. Navic se chteji vymluvit a rikaji, byl to kornet. Falsuji videa, jak jsem prokazal. A ja rikam, byla to uboha tandemova RPG zarazena do armady v roce 89. U britu to dopadlo stejne, ty ale priznali okamzite barvu.YAMATO píše:Sory, nechci kazit vaše diskuse, ale srovnávat nejmodernější tanky a hádat, který je nejlepší, to je diskuse skoro jak u F-22 vs. "Su-35". Nikdo vám neřekne skutečné údaje u toho nejlepšího, co má. Takže přemýšlet třeba o tom, jesli má čelní pancíř lepší T-90 S, Challenger II, Strv 122 nebo M1A2 SEP je sice zábavné, ale pravdu si odvozujete pouze z toho, co vám řeknou...
Kdy nekdo dobre trefi A1M1HA+, aby mel radost i corner72? :-)
Je je vubec nepodcenuji. Stat, ktery ma vlastni nadzvukovou stihacku na tom nemuze byt zas tak spatne (i kdyz je to paskvil mezi F-4 a F-14). A Iranci jsou opravdu uchylove na raketovou techniku. Docela by me zajimalo, jak by to dopadlo pri pripadnem US utoku. Navic jsem prekvapen urovni ugpradu SA-2, SA-3. To je uplne jiny system. Navic je tu smlouva Iran-Syrie, jakmile kdokoliv zautoci na Iran, Syrie prijde na pomoc. A Izreaelci v minulem tydnu priznali, ze Syrie ma jeden z nejmodernejsich a nejmocnejsich systemu PVO na BV. Ale to jsem odbocil, sorry za OT.cover72 píše:Pinkolin: nepodceňoval bych Irán - jejich náhradar/upgrade za Igly vypadá dost dobře. Ababil taky (Iránci tvrdí, že sledoval CVN a "dokládají" to videem; na kolik je ale věrohodné...)
Prosim, muzes najit ten zdroj o dovozu benzinu do Iranu? Zda se mi to jako pekna blbost. Zeme, ktera vyrabi auta, nadzvukova letadla, autobusy, leky a nevyrabi benzin, prestoze tezi 4 mio barelu ropy? To je blbost. Rafinerie samozrejme po valce Iran-Iraq uz zase bezi...YAMATO píše:No jo, Írán sice machruje s kde čím, ale stát, který si neumí ani vyrobit benzín a musí ho dovážet, ač potří k ropným gigantům, takový stát má ještě hodně co dohánět
Sice by mě zajímalo, co má společného PVO Syrie společného s Merkavou, ale dobře. Včem spočívá ona nedostižnost Syrské PVO?? To by mě opravdu děsně zajímalopinkolin píše:A Izreaelci v minulem tydnu priznali, ze Syrie ma jeden z nejmodernejsich a nejmocnejsich systemu PVO na BV. Ale to jsem odbocil, sorry za OT.

Kdyz vytrhnes vetu z kontextu, tak bude offtopic vzdy. A autor s tim neudela. Ten zdroj je tady:redboy píše:Sice by mě zajímalo, co má společného PVO Syrie společného s Merkavou, ale dobře. Včem spočívá ona nedostižnost Syrské PVO?? To by mě opravdu děsně zajímalopinkolin píše:A Izreaelci v minulem tydnu priznali, ze Syrie ma jeden z nejmodernejsich a nejmocnejsich systemu PVO na BV. Ale to jsem odbocil, sorry za OT.
http://www.atmonline.cz/news/2007/srpen/220807b.htm
Jsou tam odkazy na zdroje, ale ja umim spatne cesky, coz teprve francouzsky
Dikobraz odkazujici na jine zdroje. Tady se mi zda neni relevantni obcas nic. Wikipedie, atmonline... Najdi jiny odkaz, ktery bude rikat, ze ty izraelci to rikaj jen tak pro srandu kralikum. Jinak je to k jen placnuti do vody. Zrovna http://www.ynetnews.com mi neprijde jako uplne nerelevatni zdroj informaci. Nechapu, proc by izraelci rikali blbosti jen tak ze srandy? Aby jim zvedli rozpocet? Snad to jedine.redboy píše:Aha... Tak to to vysvětluje... dikobraz.
Nechapu proc si hrajes na machra. Bud hod sam jiny odkaz, nebo si svuj prazdny nazor schovej za klobouk. Protoze izraelskou F-16tku v pohode sestreli i ta modernizovana Pechora, co ji maj v Syrii na kazdym rohu.
Ja tu jednu vetu z kontextu nevytrh. S tim zacal jeden administrator. Takze zkuste si kluci zamest pred vlastnim prahem. Maz co chces. To je tvoje PRAVO, vcetne spamazani meho uctu. A moje je moznost neco NAPSAT nebo NENAPSAT. Pripadne se jen uchechtnout, hodit skleb a jit delat neco uzitecneho :-).sa58 píše:Jen tak mimochodem, do fóra o tanku Merkava nepatří PVO Sýrie. Pokud v tom míníš pokračovat, budu nucen některé příspěvky vymazat či promazat. Není to zrovna moje hobby, ale nějaká štábní kultura na Palbě být musí.
Hledej. Je to až přílíš OT, než abych to tady chtěl dál rozvíjet.pinkolin píše:Prosim, muzes najit ten zdroj o dovozu benzinu do Iranu? Zda se mi to jako pekna blbost. Zeme, ktera vyrabi auta, nadzvukova letadla, autobusy, leky a nevyrabi benzin, prestoze tezi 4 mio barelu ropy? To je blbost. Rafinerie samozrejme po valce Iran-Iraq uz zase bezi...YAMATO píše:No jo, Írán sice machruje s kde čím, ale stát, který si neumí ani vyrobit benzín a musí ho dovážet, ač potří k ropným gigantům, takový stát má ještě hodně co dohánět
Ale aspoň krátce: íránskému ropnému průmyslu prostě chybí investice, které se rvou do vývoje ZHN a podobně. Ono by se na ty investice ty prachy sehnaly, kdyby Íránci neměli benzin extrémně dotovaný (cena cca 2-2,5 Kč/l!). Takhle holt musí cca 50 % benzinu dovážet. Dokonce mají i problémy s udržením úrovně těžby ropy

Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
Tady není co dávat za odkazy. Mimochodem teď sem prolez ten Ynetnews a jedinej článek v dohledné době kde padlo něco o PVO a co sem našel je http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 79,00.htmlpinkolin píše:Dikobraz odkazujici na jine zdroje. Tady se mi zda neni relevantni obcas nic. Wikipedie, atmonline... Najdi jiny odkaz, ktery bude rikat, ze ty izraelci to rikaj jen tak pro srandu kralikum. Jinak je to k jen placnuti do vody. Zrovna http://www.ynetnews.com mi neprijde jako uplne nerelevatni zdroj informaci. Nechapu, proc by izraelci rikali blbosti jen tak ze srandy? Aby jim zvedli rozpocet? Snad to jedine.redboy píše:Aha... Tak to to vysvětluje... dikobraz.
Nechapu proc si hrajes na machra. Bud hod sam jiny odkaz, nebo si svuj prazdny nazor schovej za klobouk. Protoze izraelskou F-16tku v pohode sestreli i ta modernizovana Pechora, co ji maj v Syrii na kazdym rohu.
Je celkem fuk co říkaj izraelci, teda respektive co říkaj jiní o tom co říkaj. Celá armáda Syrie je jen hromada 30 let starýho materiálu. Co se PVO týče, jistě moderní byla, dokonce je početně silná i dnes, ale to je tak vše. I ta modernizovaná "pečora" je 25 let stará. Proti letecké síle a armádě státu Izrael jde jen o muzeum. Tak to prostě je. Stačí použít to co víš sám a ne opisovat co kdo napíše. Mrkni na seznam toho co je Syrská armáda, to plně posztačuje.
Sapik sorry, už toho nechám, sem jen nevydržel takovej blud.
Naposledy upravil(a) redboy dne 26/8/2007, 23:34, celkem upraveno 1 x.

- jaromír dolanský
- praporčík
- Kontaktovat uživatele:
To : pinkolin.
Plně podepisuji to, co popsal JAMATO o ropném průmyslu Iránu. Před několika týdny tam právě situace s nedostatkem pohonných hmot vyvolala i protestní akce a pouliční násilí. Vím to opravdu z první ruky, od kamaráda, který se odtamtud pár dní před tím vrátil. A navíc, na většině informačních serverů se o tom psalo, tak 4 - 6 týdnů zpátky.
Plně podepisuji to, co popsal JAMATO o ropném průmyslu Iránu. Před několika týdny tam právě situace s nedostatkem pohonných hmot vyvolala i protestní akce a pouliční násilí. Vím to opravdu z první ruky, od kamaráda, který se odtamtud pár dní před tím vrátil. A navíc, na většině informačních serverů se o tom psalo, tak 4 - 6 týdnů zpátky.
VIVERE SUIS DESIDERIS. PRO SUO HONORE MORI.
Presne ako píšeš Jaromíre, začali v Iránu nepokoje kôli prídelovému systému na benzín nielen kôli nízkej cene, ale aj nie moc rozvinutej priemyselnej výrobe a dotovaniu, cena 2.5 - 3 sk - ck je zdrvujúca
ceny šli hore aj v amerike, a hnedf bol ohen na streche, tak preco si nezavrieskat aj v iráne?
PS: Armáda Izraela uz nie je to co bývala v minulosti!!! technika sa mení ale aj ludia a doba!!!

ceny šli hore aj v amerike, a hnedf bol ohen na streche, tak preco si nezavrieskat aj v iráne?

PS: Armáda Izraela uz nie je to co bývala v minulosti!!! technika sa mení ale aj ludia a doba!!!
hore možeš dole musíš
su aj taký, ktorým netreba krídel a kde žiadny stroj nedoletí...
su aj taký, ktorým netreba krídel a kde žiadny stroj nedoletí...
- jaromír dolanský
- praporčík
- Kontaktovat uživatele:
To : pinkolin
http://www.denik.cz/kratce/58113.html ( aby to bylo "košer" i s udáním zdroje )
VIVERE SUIS DESIDERIS. PRO SUO HONORE MORI.
Diky moc za odkaz. Diky klicovym slovum jsem si nalezl i jine clanky na bbc, ktere skutecne potvrzuji, ze dovazi 40% spotreby paliv. To je fakt ostuda. Ale nedivim se, za 2.50,- Kc by jsme snad benzinem i topili :-).jaromír dolanský píše:To : pinkolin
- Alchymista
- 5. Plukovník
a ďalšia vec, o ktorej sa nejak nikto nezmieńuje: ako sa menila spotreba povedzme v poslednom desaťročí? (ja to neviem) Ak sa ich domáca spotreba zvýšila povedzme o 50-100% (čo nie je problém, ak sú peniaze, stačí uvoľniť dovoz áut), tak je veľmi pravdepodobné, že to rafinérie prestanú stíhať živiť. Už preto, že niekoľko desiatok tisíc áut sa dá doviezť v priebehu pol roka, ale rafinéria sa buduje pár rokov.
Späť k Merkave
Merkava 4 je svojím spôsobom dokonalá.
Ale len v prostredí, pre ktoré je postavená. Suchý, tvrdý terén, horúce prostredie, takmer žiadne vodné prekážky a minimum mostov.
Celkom inak by zrejme dopadla napríklad v strednej Európe alebo vo Švédsku, kde je prostredie odlišné. Rumunské Lancery (Mig-21) upravené v Izraeli, mali údajne obrovské problémy s vlhkom, zrážkami a zimou, a to až do nepoužiteľnosti.
Späť k Merkave
Merkava 4 je svojím spôsobom dokonalá.
Ale len v prostredí, pre ktoré je postavená. Suchý, tvrdý terén, horúce prostredie, takmer žiadne vodné prekážky a minimum mostov.
Celkom inak by zrejme dopadla napríklad v strednej Európe alebo vo Švédsku, kde je prostredie odlišné. Rumunské Lancery (Mig-21) upravené v Izraeli, mali údajne obrovské problémy s vlhkom, zrážkami a zimou, a to až do nepoužiteľnosti.

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
No, ono opravu ty dotace byly zavedeny v 70tych letech jeste za saha, udajne dnes dosahuji 10 miliard dolaru rocne s tim jak roste populace a pocet automobilu. A ze za ty penize by se dala rafinerie postavit hrave, no proste nevim co si o tom mam myslet.Alchymista píše:a ďalšia vec, o ktorej sa nejak nikto nezmieńuje: ako sa menila spotreba povedzme v poslednom desaťročí? (ja to neviem) Ak sa ich domáca spotreba zvýšila povedzme o 50-100% (čo nie je problém, ak sú peniaze, stačí uvoľniť dovoz áut), tak je veľmi pravdepodobné, že to rafinérie prestanú stíhať živiť. Už preto, že niekoľko desiatok tisíc áut sa dá doviezť v priebehu pol roka, ale rafinéria sa buduje pár rokov.
Jinak ten zdroj, ze ktereho cerpal "dikobraz" je zde: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 27,00.html
Je pravda, ze "dikobraz" to spatne prelozil, protoze napriklad uvedl, ze Syrie zavadi SA-24 a Igla-S, coz je jedno a to same, v puvodnim clanku je to dobre. Jinak je to prelozene slovo za slovem dle puvodniho clanku.
Cely clanek muze byt samozrejme od IDF vyprovokovan takticky, protoze izraelsti jestrabove potrebuji penize a kdyz budou rikat, jak se Syrie pripravuje na valku, ziskaji vic penez. Je to neco jako udajne WMD v Iraku :-). Pokud je to tak, tak ma redboy pravdu a IDF dela ze Syrie super AA velmoc ze scela jinych duvodu :-).
Merkava je opravdu skvely tank a v dobe zavadeni byl hlavne dimenzovan proti AT-3 a AT-4, ale doba jde dal. Dnes jsou samozrejme systemy i s tandemovou munici. Jinak izraelci regovali skvele, ihned po prvnich ztratach hned v polnich podminkach pridavali pancerovani na Mk. 4 (strop veze, nevim po jake zkusenosti a hlavne spodek, kvuli IED, zbytek tam neuvadeli), proste oni se umi rychle prizpusobovat aktualnim podminkam.