7,62mm samopal vz. 58
- Alchymista
- 5. Plukovník
jak je na tom vz. 58 s presnosti? je mi jasne ze zadna snajperka to neni, ale jak daleko od sebe se da posadit 5 ran na 100m? vrta mi v palici ze bych mohl koupit CZ858, tak chci vedet co ceho jdu.
Jo, co kdyz mam dominatni leve oko, nebude se mi s tim moc blbe zachazet?
Jak je na tom naboj, vykonove, je to dostatecne?
Jo, co kdyz mam dominatni leve oko, nebude se mi s tim moc blbe zachazet?
Jak je na tom naboj, vykonove, je to dostatecne?
- kopapaka
- 6. Podplukovník
JiK :
JiK :
El Diablo :
Tak to sme dva, jestli střílíš levou rukou, tak ti můžu říct, že se tak dokonce líp natahuje...Jo, co kdyz mam dominatni leve oko, nebude se mi s tim moc blbe zachazet?
JiK :
Je, ale záleží na tom, na co ho chceš...Jak je na tom naboj, vykonove, je to dostatecne?
El Diablo :
JiK :Na vojně se mi podařilo rozstřílet dolní okraj terče, 3 rány tak 3cm od sebe každá. Ale to jsem z něj střílel poprvé, zkušený střelec by měl určitě i menší rozptyl..
Nevím jak Ďábel, ale já když z něj na vojně poprvé střílel, tak to byly 3 rány jednotlivě na 100m. A s podobným výsledkem...no, to je info malo hodnotna informace, nepises jestli na 20 nebo 200 metru a kolik ran jsi dal, jestli byly 3 diry blizko sebe po vysypani 4 zasobniku, je to spis nahoda, jestli jsi mel grouping 10 z 10ti tak, ze se to dalo zakryt dlani na 250m je to v Tobe.

"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Sa 58 je poměrně přesný. Horší je to při střelbě dávkou. zpětný ráz a pažby posazená mimo osu hlavně bohužel zbraň hodně vychylí. Co mě ale zaráží na Sa58 je, jak poměrně špatně je udělanej. Zbraně z jedné série mají odchylku i 3mm, což mi přijde dost. Nicméně díky vynikající konstrukci to není nikde znát.
JiK hlavně se připrav na otok na líci, když jsem měl já střelby poprvé tak jsme se celá četa vraceli s netelkýma lícema jak jsem dostávali
vypadali jsem jak četa bitkařů
Pánové, pro milovníky SA vz. 58 přidávám odkaz na zajímavé stránky a toho co lze ze Sa vz.58 vytvořit :-) GUNEXPERT

Pánové, pro milovníky SA vz. 58 přidávám odkaz na zajímavé stránky a toho co lze ze Sa vz.58 vytvořit :-) GUNEXPERT

Pouze zasáhnout nestačí.....
Mrkněte sem: http://www.zelenysport.cz/scripts/zbozi ... bozi&KID=7
Je tu spousta variací Sa58, ale již vyrobených a odzkoušených. Je možné si je i koupit.
Je tu spousta variací Sa58, ale již vyrobených a odzkoušených. Je možné si je i koupit.
-
- četař
- Kontaktovat uživatele:
Nemuzurici ze SA by nebyl presny ( ja z neho taky moc neodstrilel ) , ale neni to pry zas tak strasne. Ty modriny na licnici byli zpusobeny zpetnym razem ze?
No podivejte se na hmotnost zbrane a kinetickou energiji streli pokud vychazime z 1. Newtonova zakona - Akce vyvola reakci tak nam tu vyjde ze SA 58 jde do ramene rychlosti asi tak 35 m/s ( cca 125 km/h ) ! Rek bych ze to neni zadna sranda. 

Memento mori
Pamatuj na smrt,
každého potká,
jen šťastí vědí kdy, nebo kde.
Jsem šťastný
Pamatuj na smrt,
každého potká,
jen šťastí vědí kdy, nebo kde.
Jsem šťastný
- kopapaka
- 6. Podplukovník
Jen když to blbě držíš, jinak totiž musíš připočítat i část hmotnosti chlapa co to drží a když nedržíš...
fakt 125 km/h???
Mě teda nikdy neprofackoval a to sem nastřílel tak málo, že to vlastně vždycky bylo jak poprvé
A přesnost? No, v boji stejně většina vojáků netrefí chlapa víc jak na 100 metrů a na to je rozhodně víc než přesný.
Dokonce někde byla studie ( ale nevím v jakém období to dělali ), kde se říkalo, že přes 90 % vojáků z ruční palné zbraně nevystřelí dokud nejsou v přímém ohrožení, na přímý rozkaz nebo " pod dohledem ".

Mě teda nikdy neprofackoval a to sem nastřílel tak málo, že to vlastně vždycky bylo jak poprvé

A přesnost? No, v boji stejně většina vojáků netrefí chlapa víc jak na 100 metrů a na to je rozhodně víc než přesný.
Dokonce někde byla studie ( ale nevím v jakém období to dělali ), kde se říkalo, že přes 90 % vojáků z ruční palné zbraně nevystřelí dokud nejsou v přímém ohrožení, na přímý rozkaz nebo " pod dohledem ".

"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
- El Diablo
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Cože? To je nějaká kravina, mě to nepřipadlo horší než vzduchovka. Modřiny? možná si ho jen blbě držel. Při prvním výstřelu sem měl strach to se přiznám, protože sem kromě malorážky a vzduchovky z ničeho jiného nestřílel a náboje docela vzbuzovali respekt. Ovšem jak sem zjistil že to nekope už sem střílel s radostí...Uk vz. 59 píše:Nemuzurici ze SA by nebyl presny ( ja z neho taky moc neodstrilel ) , ale neni to pry zas tak strasne. Ty modriny na licnici byli zpusobeny zpetnym razem ze?No podivejte se na hmotnost zbrane a kinetickou energiji streli pokud vychazime z 1. Newtonova zakona - Akce vyvola reakci tak nam tu vyjde ze SA 58 jde do ramene rychlosti asi tak 35 m/s ( cca 125 km/h ) ! Rek bych ze to neni zadna sranda.