Bojové nasazení tanků T-90
Re: Bojové nasazení tanků T-90
Je videt ,delam s nima kazdy den. Teflon je zaruodolny material.
Kde je vidět? Já s nima dělám každý druhý den. A nic nevidím. Teflon může být čtyříkrát žáruvzdorný, nicméně přenosu vysoké teploty a důsledkům výbuchu asi nezabrání že jo. Navíc, běžně užívané samojistící matky mají v sobě silon pane Teflon.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Shodou okolností, zrovna teď se objevily zprávy, že ukrajinské ozbrojené síly u Kurska ukořistily kompletní elektronickou rušící soupravu "Volnorez" spolu s veškerou technickou dokumentací.
https://mil.in.ua/uk/news/na-kurshhyni- ... tatsiyeyu/

https://mil.in.ua/uk/news/na-kurshhyni- ... tatsiyeyu/

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Jestli je to opravdu veškerá technická dokumentace, tak by mě zajímalo, co tam dělala, protože ta se do boje nevozí.

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Spíš manuál.

Je vůbec v té technické dokumentaci něco víc, než co se dá zjistit z onoho manuálu a prozkoušení (následné rozpitvání) funkčního zařízení? Nedělal bych z toho raketovou vědu.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
To jo, manuál je manuál. Technická dokumentace je mnohem podrobnější a tak i hodnotnější. Běžně dostupná by být neměla. Mne to přijde jak klasický manuál.A raketová věda to fakt není.

Podle technické dokumentace by ta věc měla jít vyrobit. Z logiky věci by jí tedy měl mít pouze výrobce nebo technik vyškolený k jejím opravám. Manuál vysvětluje obsluze jak s ním pracovat a provádět základní údržbu.
Třeba proto, že nesestavuju drony, např.?
Takže mi argument pro své tvrzení nepředložíš? No inu, maladěc
.
Takže mi argument pro své tvrzení nepředložíš? No inu, maladěc

Ale
ty matky s teflonovou fixaci ti nasypou v kazdem zelezarstvi.
Kdyz uz ti neco podpali tank ,tak uz se na matice nehraje.
Krome toho velmi vysoka teplota ti ty matice k sroubum spise privari.
Kdyz uz ti neco podpali tank ,tak uz se na matice nehraje.
Krome toho velmi vysoka teplota ti ty matice k sroubum spise privari.

Koukám, že udržet myšlenku není jen můj problém. Takže malé opáčko kde je jádro pudla. Rase psal, že to mají bez podložek. Já tvrdím, že je to možné, protože jsou to rusáci. Ty tvrdíš, že tam mají matku s teflonovou vložkou. Že to někde vidíš a že jsi odborník přes identifikaci matek. Tak se tě znovu ptám, kde to sakra vidíš?
Je to prosté milý Watsone 
A mimochodem, opravdu v každém rusáckém železářství

A mimochodem, opravdu v každém rusáckém železářství

Rase, jak víš že je to bez podložek, když vidíš jen hlavy šroubů?
Honzik11, jak víš, že jsou tam matice s fixací když vidíš jen hlavy šroubů?
Neberte to jako urážku či ironii, jde o SKUTEČNÝ DOTAZ, pokud to tam vidíte, můžete mi to prosím zakroužkovat?
Zajímá mě to, vzpomeňte si na debatu o stavěcích šroubech na nábojích Svinec, kterou jsme tu vedli s Dzinem a dalšími.
Děkuji.
PS: Uvolňování matic není jediný důvod proč se podložky používají. Také bývají používány pro rozložení tlaku, jde-li o materiály které mohou být vysokým tlakem hlavice štoubu či matky poškozeny, a pro zamezení "vyklepávání" či "vytrhání" děr, pokud jde o materiál tímto trpící. Typicky oboje může nastávat např. u plastů a hliníku.
Pak se dávají podložky i pod hlavy šroubů, jsou-li na straně takového materiálu. Na obr. je však nevidím, z čehož právě soudím, že se bavíte o podložkách pod maticemi, které ovšem z tohoto úhlu nejsou vidět. Proto kladu výšeuvedené otázky.
Honzik11, jak víš, že jsou tam matice s fixací když vidíš jen hlavy šroubů?
Neberte to jako urážku či ironii, jde o SKUTEČNÝ DOTAZ, pokud to tam vidíte, můžete mi to prosím zakroužkovat?
Zajímá mě to, vzpomeňte si na debatu o stavěcích šroubech na nábojích Svinec, kterou jsme tu vedli s Dzinem a dalšími.
Děkuji.
PS: Uvolňování matic není jediný důvod proč se podložky používají. Také bývají používány pro rozložení tlaku, jde-li o materiály které mohou být vysokým tlakem hlavice štoubu či matky poškozeny, a pro zamezení "vyklepávání" či "vytrhání" děr, pokud jde o materiál tímto trpící. Typicky oboje může nastávat např. u plastů a hliníku.
Pak se dávají podložky i pod hlavy šroubů, jsou-li na straně takového materiálu. Na obr. je však nevidím, z čehož právě soudím, že se bavíte o podložkách pod maticemi, které ovšem z tohoto úhlu nejsou vidět. Proto kladu výšeuvedené otázky.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Alfiku ty samofixacni matice jsou charakteristicke svym osazenim ve kterych je fixacni hmota do ktere si az pri utahovani narezes zavitem stroubu zavit.
Na tom 1.obr. antenni jednotky rusice fy Kilowat ,vyrobce , je to osazeni videt.
Bavime se o hlopostech na zaklade jednoho prispevku nejakeho KULERVALA
Jiří Koutný
@LordKulerval
6000$ a nedají podložky pod hlavy šroubků. Barbaři.
Na tom 1.obr. antenni jednotky rusice fy Kilowat ,vyrobce , je to osazeni videt.
Bavime se o hlopostech na zaklade jednoho prispevku nejakeho KULERVALA
Jiří Koutný
@LordKulerval
6000$ a nedají podložky pod hlavy šroubků. Barbaři.
Naposledy upravil(a) HONZIK11 dne 15/8/2024, 10:37, celkem upraveno 3 x.
Včera jsem na to mžoural večer do mobilu a teď na velkém monitoru musím uznat že máš Honzíku pravdu. Vypadá to tak. A teď mi ještě objasni toho pana Teflona. Protože kromě pana Silona můžeme mít i pana Polyamida atd. atd.

Nic se nedeje.
Ano mohou tam byt ruzne materialy tech vlozek. Zalezi na uziti.
Na tu vlozku samozrejme nevidime.
Spatne jsem to napsal spravne melo byt :,vtlacis zavit,, !On se do zavitu nahrne a pak drzi.
Ano mohou tam byt ruzne materialy tech vlozek. Zalezi na uziti.
Na tu vlozku samozrejme nevidime.
Spatne jsem to napsal spravne melo byt :,vtlacis zavit,, !On se do zavitu nahrne a pak drzi.
Honzík11: děkuji, taky jsem to na malém zobrazení ráno neviděl.
Rase a ostatní: Panenbože... tak ještě jednou. Kde vidíte že tam nejsou podložky?
Na obrázku vidím matice s osazením, jako na obr. od Zemakta. Tzn. to je odpověď od Honzíka11.
ALE KDE VIDÍTE ŽE POD TĚMI MATICEMI NEJSOU PODLOŽKY???
Rase a ostatní: Panenbože... tak ještě jednou. Kde vidíte že tam nejsou podložky?
Na obrázku vidím matice s osazením, jako na obr. od Zemakta. Tzn. to je odpověď od Honzíka11.
ALE KDE VIDÍTE ŽE POD TĚMI MATICEMI NEJSOU PODLOŽKY???
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
On je tady ještě někdo ostatní? 
Asi bych tohle téma uzavřel.

Asi bych tohle téma uzavřel.

Ja taky. 

Kořistní T-90M kdesi u Sudže v Kurské oblasti.
https://twitter.com/maks_nafo_fella/sta ... 3718720589
https://twitter.com/maks_nafo_fella/sta ... 3718720589