OSSR, kampak kráčíte?
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Re: OSSR, kampak kráčíte?
Ludia uvazujte. Ak sa niekto umyselne vyhne vojenskej sluzbe je zbeh a tam mas v case mieru 5 az 10 rokov basy. V case vojny je to dvojnasobok ? Prokuratura vyda medzinarodny trestny rozkaz, ktory sa vztahuje na vsetky krajiny EU a miesto kavy na Stephanplatzi, pijes caj v rakuskej base a cakas na vydanie. Kavu si das o 20 rokov. Jasnejsie to uz neviem napisat. Jasne, mozes utiect do Svajcu, alebo ked stihnes este let pred tym, ako ta zacnu hladat aj niekde inde mimo EU. Lenze, ked ti zrusia pas, skoncil si. Ostava ti tak zelena hranica a pokus o ziadost o azyl.
Inak v SNP bolo tolko ludia hlavne preto, lebo nebola vystroj a vyzbroj na viac.
Do armady rukuje dobrovolne minimum ludi pocas vojny. Vsetci idu, lebo musia.
Inak v SNP bolo tolko ludia hlavne preto, lebo nebola vystroj a vyzbroj na viac.
Do armady rukuje dobrovolne minimum ludi pocas vojny. Vsetci idu, lebo musia.
Precistene. Na nazory na Ukrajinu a Rusko tu mame ine vlakna.
Len banda komikov.
Naposledy upravil(a) pjaro77 dne 20/7/2026, 19:16, celkem upraveno 1 x.
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
Pjaro. Ak si odvedeny a nedostavis sa k utvaru si zbeh. Poslu ti obalku s modrym pasikom, neprevezmes 3 a ide to na prokuraturu. Nahanat ta uz nebudu nasi, ale policajne organy tej ktorej krajiny EU. Staci sa pozriet na to, kolko slovenskych zlocincov sa poskryvalo v Cechach, Rakusku, Madarsku atd. a to aj s falosnymi dokladmi a na velku cast dosli. Ale ked niekomu stoji za to sa cely zivot skryvat a menit krajiny a adresu, budis. Bud bude clovek zit s nalepkou srala a skryvat sa cely zivot, alebo ako chlap pomoze vlasti, ale mozno padne. Nie je ziadne pohodlne riesenie.
Precistene
-
NagyAttila
- nadporučík

To je teoria. Miliony ukrajincov sa vyhybaju mobilizacii a nik ich nenahana po celom svete. To iste plati o rusoch.niko píše: ↑20/7/2026, 18:52
Pjaro. Ak si odvedeny a nedostavis sa k utvaru si zbeh. Poslu ti obalku s modrym pasikom, neprevezmes 3 a ide to na prokuraturu. Nahanat ta uz nebudu nasi, ale policajne organy tej ktorej krajiny EU. Staci sa pozriet na to, kolko slovenskych zlocincov sa poskryvalo v Cechach, Rakusku, Madarsku atd. a to aj s falosnymi dokladmi a na velku cast dosli. Ale ked niekomu stoji za to sa cely zivot skryvat a menit krajiny a adresu, budis. Bud bude clovek zit s nalepkou srala a skryvat sa cely zivot, alebo ako chlap pomoze vlasti, ale mozno padne. Nie je ziadne pohodlne riesenie.
NagyAttila is not a real name.
Pure Slovak ultra nationalist.
Skúsim to inak. Ak niekto žije a pracuje v zahraničí nejakú dobu, platí tam dane, odvody a má tam rodinu a zázemie, rozhodne sa nemieni dostaviť na slovenský odvodový úrad. Spústa ľudí žije na iných kontinentoch, na nich nemá MO dosah vôbec.
Ja žijem na slovensku zatiaľ. Ak by som emigroval, tak tiež na iný kontinent ale z iných dôvodov ako ukrývanie sa pred odvodom do armády. Ak zostanem na slovensku, tak sa rozhodne nebudem vyhýbať brániť vlasť.
Iná vec je, že si účinné obranné boje predstavujem trochu na vyššom leveli ako že nafasujem starú kosu a 20 rokov staré oblečenie a pôjdem do zákopu. Počítam, že väčšinu výbavy by som si musel doniesť sám, pretože OSSR ho pre odvedencov nemá.
Môj názor na modernú bojovú techniku poznáte všetci , takže by som chcel pracovať s dronmi
Neostalo by mi iné, než zobrať si nejaký vlastný.
Ja žijem na slovensku zatiaľ. Ak by som emigroval, tak tiež na iný kontinent ale z iných dôvodov ako ukrývanie sa pred odvodom do armády. Ak zostanem na slovensku, tak sa rozhodne nebudem vyhýbať brániť vlasť.
Iná vec je, že si účinné obranné boje predstavujem trochu na vyššom leveli ako že nafasujem starú kosu a 20 rokov staré oblečenie a pôjdem do zákopu. Počítam, že väčšinu výbavy by som si musel doniesť sám, pretože OSSR ho pre odvedencov nemá.
Môj názor na modernú bojovú techniku poznáte všetci , takže by som chcel pracovať s dronmi
- Pressburger
- Kapitán

Skúsim fikciu AN a Jana Grohmanna z 26.1.2022 v článku Zapomeňme na pásová BVP. Budujme robustní zápolí
zdroj: https://www.armadninoviny.cz/bvp-ceske-zapoli-2.htmlSlovensko zřejmě z velkých mechanizovaných operací můžeme vynechat, protože je chráněno Karpatami. Tam velké frontové boje pomocí obrněných jednotek nehrozí a vzhledem k názorové struktuře slovenské společnosti a politiky, Rusové zřejmě Slovensko přemluví ke kýženému postoji jinými způsoby.
V tomto hypotetickém scénáři má tedy Rusko již Ukrajinu, Bělorusko a Pobaltí, propojilo se s Královcem, Slovensko vyhlásilo neutralitu a česká pasová BVP za 60 až 80 miliard korun stojí pořád v garážích… a bezpečnostní situace České republiky se prudce zhoršuje.
Naposledy upravil(a) Pressburger dne 20/7/2026, 19:13, celkem upraveno 1 x.
Ak sú lidé nevzdělaní a hloupí, nemůžete toho moc udělat. Lidé sú rádi hlúpi. Ale nedělejte im to jednoduché. Hádejte se a hádejte se s nimi
-
NagyAttila
- nadporučík

Mozno naozaj nastane doba, ze bojovat budu najma plateni zoldnieri. Ked som videl foto z 45.brigady Bundeswehru umiestnenej v Litve, tam zopar chlapov nevyzeralo velmi nemecky. V tom maju krajiny, ktore projali vela imigrantov vyhodu. Ti muzi su casto krat zvyknuti a nauceni bojovat a ich vycvik na modernu techniku je mozny.
Môžeme mať aj BVPčka, OTčka , delá, stíhačky, PVO, rakety, bomby aj drony, len treba pracovať pre armádu bez malých domov kmotrom a rôznych kukuríc. Je to len o dobrej vôli vs chamtivosti.Pressburger píše: ↑20/7/2026, 19:11 Skúsim fikciu AN a Jana Grohmanna z 26.1.2022 v článku Zapomeňme na pásová BVP. Budujme robustní zápolí
zdroj: https://www.armadninoviny.cz/bvp-ceske-zapoli-2.htmlSlovensko zřejmě z velkých mechanizovaných operací můžeme vynechat, protože je chráněno Karpatami. Tam velké frontové boje pomocí obrněných jednotek nehrozí a vzhledem k názorové struktuře slovenské společnosti a politiky, Rusové zřejmě Slovensko přemluví ke kýženému postoji jinými způsoby.
V tomto hypotetickém scénáři má tedy Rusko již Ukrajinu, Bělorusko a Pobaltí, propojilo se s Královcem, Slovensko vyhlásilo neutralitu a česká pasová BVP za 60 až 80 miliard korun stojí pořád v garážích… a bezpečnostní situace České republiky se prudce zhoršuje.
Pokiaľ ide o NOSku, aké vybavenie budú mať a kedy ? Zatiaľ mi pripadajú skôr ako skupina, ktorej sa dá v prípade núdzového stavu to najstaršie vrátane pušiek po dedovi. Oni sa tiež potrebujú okrem základov a streľby učiť pracovať s modernými prieskumnými a komunikačnými prostriedami, útočnými dronmi, naučiť sa CUAS boj.
Pjaro NOSka nie je vobec zle vybavena co do vystroja a coskoro aj vyzbroja. Logicky Kali dava NOSke pekne hracky, aby sa tam ludia hlasili. Ako pechota su uplne v pohode.
Drony u nas riesi Liptovsky Mikulas, ktory skoli kvanta pilotov-dronarov pre rozne zlozky. Vobec by ma neprekvapilo, keby aj pre NOSku.
Na NOSke ale chceju postavit tretiu brigadu. To obsahuje vlastne velitelstvo, vlastnu logistiku, tazku techniku a zosuladenie toho celeho. Toto bude podla mna vyzva.
Este k tej obrane vlasti. Som rad, ze patris k tym, ktory by si Slovensko vedeli zastat. Uvazujem rovnako. Zial viem, ze takych je mozno polovica naroda. Poviem to asi natvrdo. Kazdy poriadny chlap by si mal vediet obhajit svoj nazor, ochranit svoju rodinu a obranit svoju vlast ! Kto sa tomu umyselne vyhne je v mojich ociach sracka, nie chlap.
Aj preto povazujem dezolatov za pajacov a nie patriotov, lebo maju za klavesnicou plnu hubu vlasti, ale ak bude napadnuta, zutekaju niekam do tepla.
Drony u nas riesi Liptovsky Mikulas, ktory skoli kvanta pilotov-dronarov pre rozne zlozky. Vobec by ma neprekvapilo, keby aj pre NOSku.
Na NOSke ale chceju postavit tretiu brigadu. To obsahuje vlastne velitelstvo, vlastnu logistiku, tazku techniku a zosuladenie toho celeho. Toto bude podla mna vyzva.
Este k tej obrane vlasti. Som rad, ze patris k tym, ktory by si Slovensko vedeli zastat. Uvazujem rovnako. Zial viem, ze takych je mozno polovica naroda. Poviem to asi natvrdo. Kazdy poriadny chlap by si mal vediet obhajit svoj nazor, ochranit svoju rodinu a obranit svoju vlast ! Kto sa tomu umyselne vyhne je v mojich ociach sracka, nie chlap.
Aj preto povazujem dezolatov za pajacov a nie patriotov, lebo maju za klavesnicou plnu hubu vlasti, ale ak bude napadnuta, zutekaju niekam do tepla.
-
NagyAttila
- nadporučík

Pjaro: ty naozaj nevidis rozdiel v narocnosti produkcie (nielen) jednorazovych dronov (ktore sa.casto vyrabaju na 3D tlaciarni) a tazkej techniky?
tazku techniku pre NOS - to je hudba budúcnosti. Možno budú mať nejaké 4 a 6 kolesáky raz.
Čo komunikácia tej brigády ? Dostali by nejakú variantu mokysu ?
Ja som si predstavoval NOS ako analog americkej ľahkej pechoty než nejakej národnej gardy. Tie majú vybavenie, o ktorej môže naša hlavná armáda len snívať.
Čo komunikácia tej brigády ? Dostali by nejakú variantu mokysu ?
Ja som si predstavoval NOS ako analog americkej ľahkej pechoty než nejakej národnej gardy. Tie majú vybavenie, o ktorej môže naša hlavná armáda len snívať.
-
NagyAttila
- nadporučík

NOS su pomocne zbory na ochranu nielen kritickej infrastruktry v zazemi. Pripadne ako rezerva na doplnanie strat prvosledovych jednotiek. To nie su frontove jednotky.
Ak chcú s z nich mať brigádu potrebuje mať zabezpečenú spoločnú komunikáciu.
NOSke s najväcsou pravdepodobnostou daju techniku dnesnych brigad po prezbrojeni. Takze BVP-2 a BVP-M. Teoreticky ich mozu prezbrojit uz dnes na uskladnene BVP-1. MOKYS mame v lepsom pripade len pre jednu brigadu.
NOSka by mala byt nieco ako teritorialna obrana, co do aktivacie. Co do nasadenia je to zrejme, aj ked sa to komunikuje tak nepriamo. Slovensko chce vlastnu diviziu. Teda 3 brigady+del.pluk+logistika. V tomto ale musim uznat, ze to nie je zly napad. Rovnako postupuje aj Pobaltie a Polsko napr. Otazka skor je, ci by 3.brigada nemala byt OS, nie NOS. Je to taky lowcost.
NOSka by mala byt nieco ako teritorialna obrana, co do aktivacie. Co do nasadenia je to zrejme, aj ked sa to komunikuje tak nepriamo. Slovensko chce vlastnu diviziu. Teda 3 brigady+del.pluk+logistika. V tomto ale musim uznat, ze to nie je zly napad. Rovnako postupuje aj Pobaltie a Polsko napr. Otazka skor je, ci by 3.brigada nemala byt OS, nie NOS. Je to taky lowcost.
-
NagyAttila
- nadporučík

Ad 3.brigada - najprv treba vytvorit ramec, strukturu a postupne ju potom naplnat.
Zatial sme v stave , kedy sa ani nevie cim ju naplnat, vid napr 25.motorizovany prapor, ktory ma dostat vozidla 4x4. Prave vozidla 4x4 by mala byt priorita.
Zatial sme v stave , kedy sa ani nevie cim ju naplnat, vid napr 25.motorizovany prapor, ktory ma dostat vozidla 4x4. Prave vozidla 4x4 by mala byt priorita.
Ohľadom MOKYSu som pochopil, že bol určený od začiatku pre druhú mechanizovanú brigádu, keďže je na kolesách a z nej sa nasadzujú prápory ako súčasť QRF síl.
Niečo podobne celobrigádne by sa malo implementovať do prvej mech.brigády, možno to bude len jednoduchšie. Teda logicky by to tak malo byť.
Niečo podobne celobrigádne by sa malo implementovať do prvej mech.brigády, možno to bude len jednoduchšie. Teda logicky by to tak malo byť.
-
NagyAttila
- nadporučík

MOKYS je stary 30r, doba pokrocila a myslim, ze napr taky Aliter bude vediet ponuknut prijatelne riesenia.