Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít
Moderátor: jarl
- jarl
- 3. Generálmajor
Re: Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít
Myslím sérii jako celek, což je pro mě pořád jeden z nejlepších seriálů všech dob. To že poslední řada stála za prd na tom nic nemění.

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Mě se líbily i řady, které už byly natočeny bez knih včetně té poslední. Samozřejmě mám k některým momentům kritické připomínky a celkově už byly více "odsýpající" a děj v nich zhuštěný, ale nepřišlo mi to nějak vyloženě špatné, to co ztrácely na příběhu doháněli epičností, což se také počítá. Ovšem rozumím jejich kritice a stejně tak chápu i důvody vedoucí k podání, jaké autoři zvolili. Osobně mi jako nejslabší přišla druhá řada, ale i v ní si najdu oblíbené pasáže a je to stále prvotřídní podívání.
Souhlasím s tím, že celkově je to stále jeden z nejlepších seriálů všech dob a překonat ho bude dost těžké. To se ale týká i toho na něj navázat, takže jsem dost zvědaví, jak se s tím dračí rod popasuje.
Souhlasím s tím, že celkově je to stále jeden z nejlepších seriálů všech dob a překonat ho bude dost těžké. To se ale týká i toho na něj navázat, takže jsem dost zvědaví, jak se s tím dračí rod popasuje.

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Do kin vstupuje nový Top Gun s Tomem Cruisem. V hlavních rolích jsou letadla z Prahy
Zdroj: https://prazska.drbna.cz/zpravy/kultura ... la-z-prahy.
Až na to, že jsou z Vodochod vy pragocentristi
Až na to, že jsou z Vodochod vy pragocentristi

Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Mimochodem Tom Cruise má pilotní licenci na L-39, jeden z rozhovorů udělal nejdříve ve svém TF-51 Mustang a druhou část rozhovoru pak v L-39. Oba pilotoval.

A mimochodem do MSFS přibylo včera bezplatné DLC s několika misemi pro F-18 a ten suprduprhypr desetimachový výmysl z toho filmu - a samozřejmě obě letadla 
Kamarád to hned zkoušel a celý večer jsem poslouchal z TS jeho chválu. Já to prubnu dnes

Kamarád to hned zkoušel a celý večer jsem poslouchal z TS jeho chválu. Já to prubnu dnes

"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Včera som bol po vyše dvoch rokoch v kine a za mňa *****seabee píše: ↑26/5/2022, 12:50 Do kin vstupuje nový Top Gun s Tomem Cruisem. V hlavních rolích jsou letadla z Prahy
Až na to, že jsou z Vodochod vy pragocentristi![]()
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
Tak jsem na tom byl podívat. Příběh povědomý, letové záběry skvělé a je fajn, že si Cruise prosadil natáčení za reálných géček. Vidět rozteklé obličeje bylo fajn.

A tady je Lockheed Darkstar:
Zdroj: Lockheed Martin Skunk Works
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Pro fanoušky seriálu Vychováni vlky je tu smutná zpráva. Seriál byl ukončen
https://filmtoro.cz/blog/vychovani-vlky-zruseni
https://filmtoro.cz/blog/vychovani-vlky-zruseni

Jo jo, četl jsem. Škoda. Možná snad na jiné platformě.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Zrovna, když se mi začínal líbit a říkal jsem si, že to dostává šmrnc.

já mám aspoň vyřešené dilema, jestli se na tu druhou řadu mám dívat. Už není proč 

Na druhou stranu za sebe jakožto dlouholetý fanda komiksů doufám, že si pořádně posvítí na DC a začnou konečně dělat filmy, jaké si zaslouží. Za mě dost nechápu, že když mají ikonické hrdiny jako Superman či Batman, že filmy s nimi nechrlí jako na běžícím pásu, ale zaplétají se od postav, které zná snad jen skalní fanoušek (Černý Adama, to jako opravdu?).
Hlavně tedy Superman dopadá dost tristně a je to bohužel vina jen Snydera, který filmy s ním zpackal měrou vrchovatou. Osobně nemám nic proti hraní si se zažitými stereotypy, ale ne, když se tvoří nová sága, to se má postupovat konzervativně a dávat publiku to, co chce a očekává. Na "změnu pravidel" je třeba postupně dojít. Kdyby aspoň pořádně "kopírovali" Marvel, který přesně takto postupoval a vyplatilo se mu to.

DC dělá s "A" postavami filmy. S "B" postavami dělá seriály. Obecně dělá DC líp seriály, než filmy.

Mě spíše přijde, že filmy dělá s "D" postavami.
Z poslední tvorby mám spíše pocit, že v nich zkouší kde co v naději, že se něco ujme.

Nějakej novej seriál který by stál za shlédnutí, SF ideálně? Blíží se Taboo dvojka.

včera vyšel trailer k českému filmu Zbojník. jestli jsem to pochopil, tak je to nějaká malá produkce, kde hraje i několik zkušených herců. Hudbu dělali stejní lidé, kteří udělali hudbu ke Kingdome Come
edit: na facebookové diskuzi je u tohoto traileru dobrý boj špinavé oblečení vs samočistící schopnosti vlny

https://fb.watch/dyAKTh0t2h/

Hmm, zajímavé.

Vypadá to dobře, jen mě tahá za uši ta moderní čeština.
Tvůj temný oheň ti nepomůže, plameni Udúnu. Vrať se do stínu!