Právě že rozkol je mezi něma..y co povazuju letectvo za dolezite, su za
Zkusím najít ten článek
Právě že rozkol je mezi něma..y co povazuju letectvo za dolezite, su za
No presne - Čína, Nemecko, Rusko:Vestly píše:Tak to chod povedat generalnemu stabu Ciny, Nemecka, Ruska a pod. ktori stale vyrabaju a aj nadalej maju v plane vyrabat Su-30/34/35, Eurofightery, J-16 atd![]()
Totizto lietadla 5. generacie budu tvorit len malu cast ich letectiev a taznymi konami aj nadalej zostatu lietadla 4. generacie.
V kazdom pripade za 20 rokov by malo mat Slovensko 3x take HDP ako teraz, takze som si celkom isty, ze sa dovtedy nakupi niekolko dalsich letiek lietadiel 4/5/6 gen.
Ale veď pohode, že boli vtedy dobré. Mal som na mysli toto:skelet píše: Arten: u MiG-23 záleželo na verzi. Dle izraelců byla "ML" v některých ohledech lepší, jak F-16A
toto sa mi veľmi páči :-) neobhajoval si ty AG schopnosti F-16 pre nás?niko píše: ale naco kupovat nieco, co nepotrebujem za vysoku cenu.
Do istého času. Asi niekde v pol. 20tich rokov potom cena začne stúpať.niko píše:Len lietadla 5. generacie budu lacnejsie.
Tak tu by som bol k tým vyhláseniam dosť skeptický. Počkajme si aké schopnosti bude FCAS mať. Silne pochybujem, že pôjde nad rámec štandardov 5.G.Vestly píše:Nezabudnite, ze nemci, francuzi a spanieli vyvijaju lietadlo 6. generacie. Piatu generaciu uplne preskakuju, asi ju nepovazuju za dostatocne perspektivnu
nekecaj. Už som to tu niekoľkokrát písal - ak lietadla, tak počkať na F-35, atď...Vestly píše: Inak, najskor tu vypisujes ze sa kupuju drahe lietadla so schopnostami, ktore SK letectvo nevyuzije, potom zasa, ze preco sa nekupuju rovno F-35
Arten stale som tu pisal o potrebe schopnosti CAS pre OSSR. Pripadne pouziti Jassm-er na nicenie okolitej PVO. Na to je F-16 V ovela lepsia ako F-35. Schopnosti podnikat cielene utoky prekonanim sofistikovanej PVO nasa armada nepotrebuje.arten píše:toto sa mi veľmi páči :-) neobhajoval si ty AG schopnosti F-16 pre nás?niko píše: ale naco kupovat nieco, co nepotrebujem za vysoku cenu.(teraz si tam len dosaď F-35)
ty si tu uz pisal snad vsetko, od zrusenia letectva, cez gripeny az nakoniec f-35arten píše:nekecaj. Už som to tu niekoľkokrát písal - ak lietadla, tak počkať na F-35, atď...
niko píše:Pripadne pouziti Jassm-er na nicenie okolitej PVO. Na to je F-16 V ovela lepsia ako F-35. Schopnosti podnikat cielene utoky prekonanim sofistikovanej PVO nasa armada nepotrebuje.
KAI (Lockheed Martin) FA-50 Fighting Eagle (Multirole Light Combat Supersonic Aircraft) napriek tomu že má mierne nižšie letové výkony a nižšiu kvalitu avioniky ako Gripen C/D MS20 je neporovnateľne efektívnejší ako (Gripen C/D MS20 a hlavne ako F-16V Block 70/72), pretože jeho cena je menej ako polovičná (rozdiel v cene 12 kusov je cca 400 mil US $), ako aj provozné vlasti, pričom výrobca deklaruje jeho neustálou modernizaciu Block 10 (AN/AAQ-33 Sniper); Block 20 (BVR).niko píše: Inak Arthur (a teraz myslene fakt v dobrom) celkom by ma zaujimala tvoja predstava slovenskeho letectva. Ak som spravne pochopil chcel by si vyradit cvicne letectvo aj nadzvuk a nechat vsetko na lietadlach kategorie AJT, teda FA-50, M-346 atd. ?