Projekt nového polního stejnokroje
Re: Projekt nového polního stejnokroje
Čistě od pohledu je to jiný materiál než se běžně používá.
Jasně. Mj že to je ripstop https://cs.wikipedia.org/wiki/Ripstop tak mnohem důležitější, krom střihu samozřejmě, je samotné složení tkaniny. Na to jsem zvědav. Nosím teď kraťasy udělané z nových origo US multikamů (nic nošeného, opraného), a je to zcela jinej level. Ani nešly odstříhnout nohavice. Na zimu mám britské MTP s nějakou větrnou membránou a taky dost dobré. Otázka hořlavosti pak také není od věci. No, jsem zvědav. Zatím to vypadá dobře.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Tady na vrchním praporčíkovy si můžete všimnout nové bundy. Zatím ve fázi testování stejně jako maskáče nového střihu.

Ten vousáč na druhé fotce uprostřed. Ten výraz ve tváři
"hmm pěkná, tu chcu taky"

doufám že bude kompatibilní s čertem 

Setkání Multicamu zavedeného v AČR s testovací uniformou nového střihu a materiálu.

Přijde mi to a nebo to u všech generálů kteří byly viděni s novým střihem, vypadá, že mají o číslo menší blůzu než by potřebovali pro oblast břicha? 

Heh, máš recht. Je to nemoc z povolání, čím vejš, tím šířeji. Nicméně Řehka je furt OK
. Uvidíme za rok

Tak z profilu to tak nevypadá. Asi záleží jak moc se "vyprsí".

Každopádně to vypadá, že ve srovnání s ostatními vojáky z jiných zemí, střih nových bund bude asi kratší a celkově přiléhavější (pokud nedostali generálové menší velikosti).
se mi to zda nebo to nema klasicke kalhotove kapsy? ze by se ty bocni posunuly vyse a ty klasicke zrusili uplne aby vojaci nemohli mit ruce v kapsach?D
Vojáci nemůžu mít ruce v kapsách. Nebo by je aspoň správně mít neměli. 

Pěkný. Ta blůza na zip se mi líbí. Snad to nebude nějaký šunt a nerozbije je to po pár týdnech.
Poptávají se první nové součástky výstroje. Konkrétně čepice a rukavice.
Poptavaji? Můžu tomu rozumět jako že to je finální verze a je vypsana zakázka pro zájemce?
- Juraj Tichý
- Kapitán
"to zas bude v alejich nablito"
Už to vidím: NATO sa chystá zaútočiť na Rusko, AČR už nakupuje špeciálnu zimnú výbavu...
Už to vidím: NATO sa chystá zaútočiť na Rusko, AČR už nakupuje špeciálnu zimnú výbavu...