Přestože byla vlaštovka co se týče poruchovosti tragickej letoun, byla díky ní LW aktivní až do konce války, což by byla s klasickejma 109 a 190 asi těžko. V souvislosti s útoky na bombardéry v posledních pár měsících toto vyniká ještě více. Můžem dále pak rozebírat kolik letadel vzlétlo kolich jich spadlo nebo se muselo kvůli poruše motoru vrtátit, proč ne, ale výše uvedenej fakt to nezmění.Ta úroveň, o který se mohlo nechat světový konkurenci jenom zdát, vypadala tak, že i zkušební pilot, kterej létal x desítek letounů a leccos viděl a zažil, se v Me-262 bál a nebylo to kvůli jeho rychlosti.
Nikdo se ničím neohání, jak už jsem výše psal zakopanej pes byl v tom, že tím nesmyslným rozhodnutím tříštili pontencionál již tak s problémama vyrobených letadel a místo aby jimi přednostně vybavili JG, tak je frkali k KG(J) (kde tušim sloužila většina chlapíků od JU88 a He 111, tedy žádní stihači). Dle mého odhadu by na přelomu roku 44/45 mohli mít jednu JG na plných stavech, únor březen možná dvě. Následkem blitzbomeru bylo to, že ve finále měli asi dvě stíhací grupe zhruba na tabulkách(Hans opraví :-)) a pak několik KG(J) grupe s kolísavým početním stavem. Nicméně co by se stalo, kdyby se tak nestalo? Pouze jenom to, že by spojenecký bombardéry mněli větší ztráty a museli by někde ubrat někde přidat toť vše! Zvrácení spojenecké bombardovací ofenzivy? To je utopie!Oháníte se tím, že kdyby je nemontovali do bombardovacích verzí, pro stíhačky by byly
Co se týče pilotáže Me 262 pro nezkušeného začínajícího pilota, tak bych řekl, že 109 byla asi horší ne, tedy za předpokladu, že vše funguje tak jak má. Horší to asi bylo pro ty výše zmiňované bývalé bombarďáky, kteří byli zvyklí asi na jiný fofr.
K Meteoru: je mi trochu záhadou proč to "Tomíci" neprubli a fakt to nevyzkoušeli na ostro
1) Někde byl ještě zakopanej pes a oni čekali na finální verzi?
2) Nebyla potřeba?
těžko říct, já osobně kdybych mněl novou konkurenceschopnou zbraň tak bych jí chtěl vyzkoušet. Studená válka se blížila ne :-), vždyť i ti "amíci" nebyli líní a stačili nalodit P 80 a vyslat je na výlet.
to myslíš vážně?Yup a ještě jedno rejpnutí, ty údajně nekvalitní Meteory, který nesahaly 262 ani po paty, se používaly po dobu dalších 17 let, kde v tu dobu hnily 262?