Samohybná houfnice MORANA
- Pressburger
- Kapitán
Re: Samohybná houfnice MORANA
Je zajímavé, že vzniká Morana 2, když 1 se ještě nezačala vyrábět. To, že zjistili, že je tam spousta chyb a je lepší to celé předělat chápu, ale proč tomu dávat jiný název to moc ne. Nebo Morana 2 bude třeba jen třínápravová (odlehčená) nebo naopak 10x10?
- Juraj Tichý
- Kapitán
Technologicky najpokrocilejsie vozidlo na trhu, preto ho celé upgradujeme
Ach tieto marketingove sračky.

Ach tieto marketingove sračky.
Jo, zapracovávají poznatky z války. O technologii a o celém vozidle nebyla řeč, mimochodem. Ach, to čtení mluveného slova.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Presne tak.
M982 Excalibur s GPS systémem a pro „hloupé“ 155mm dělostřelecké náboje XM1156 Precision Guided Kit na Ukrajine ztratil ucinnost..
To je treba doresit. Neb se.systemy nemohou ted chlubit odchylkou a trefou na dlouhou vzdalenost.
Tedy mohou ale jen na vzdalenych polygonech.
M982 Excalibur s GPS systémem a pro „hloupé“ 155mm dělostřelecké náboje XM1156 Precision Guided Kit na Ukrajine ztratil ucinnost..
To je treba doresit. Neb se.systemy nemohou ted chlubit odchylkou a trefou na dlouhou vzdalenost.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Zemakt: samozrejme, 36t na 4 napravach priechodnosť ako pásové vozidlo...
Ešte je to len prototyp ale už je najprokocilejsie, Archer, Rch155 ci Sigma len ticho závidia
Kecy, kecy, kecy marketaka.
Apropo, Dita nemá balistický radar?
Honzo: ako to doriešiš?
Bud sa vrátiš k navadzaniu po lasery alebo?
Kto by povedal, že zarušiť GPS bude tak jednoduché. Tato možnosť kompletne padla.
Nimotna: Zuzany a vyvoj EvaM2..

Ešte je to len prototyp ale už je najprokocilejsie, Archer, Rch155 ci Sigma len ticho závidia

Kecy, kecy, kecy marketaka.
Apropo, Dita nemá balistický radar?
Honzo: ako to doriešiš?
Bud sa vrátiš k navadzaniu po lasery alebo?
Kto by povedal, že zarušiť GPS bude tak jednoduché. Tato možnosť kompletne padla.
Máš něco k věci nebo jen omáčku, aby jsi ospravedlnil to své klamstvo Juraji?

Notna, chápu to jako zákazníky Dan, Dan M2 a Dit. Zkrátka zákazníky CSG.
Edit: klidně i Zuzan. Zuzy a Dany toho mají na UA za ty tři roky natočeno více než dost.
Edit: klidně i Zuzan. Zuzy a Dany toho mají na UA za ty tři roky natočeno více než dost.

- Juraj Tichý
- Kapitán
- Juraj Tichý
- Kapitán
Nic o skúsenostiach z vojny na Ukrajine tam nepovedal. To si domysľaš ty.
Co povedal?
Jednoducho najprokocilejsie vozidlo na svete, prebieha upgradom na základe skúseností zákazníkov z posledných dvoch rokov, ktorí neexistujú.
Co povedal?
Jednoducho najprokocilejsie vozidlo na svete, prebieha upgradom na základe skúseností zákazníkov z posledných dvoch rokov, ktorí neexistujú.

Já se nebavím o tom co povídal on. To jsem si poslechl. Ale o tom co píšeš Ty.

- Juraj Tichý
- Kapitán
A ja som hovoril o tom, co povedal on.
Morana, najprokocilejsia hufnica na trhu
Morana, najprokocilejsia hufnica na trhu
S tím výrobce houfnice nic neudělá. To je věc výrobce munice aby změnil naváděcí sadu za odolnější. Navíc se tedy rozhodně nedá říct že rušení funguje plošně a vždy.HONZIK11 píše: ↑19/11/2024, 19:00 M982 Excalibur s GPS systémem a pro „hloupé“ 155mm dělostřelecké náboje XM1156 Precision Guided Kit na Ukrajine ztratil ucinnost..
On povídal něco o celém technologickém upgrade Juraji? Ne. Přání otcem myšlenky se tomu říká. Neklam.

No mám obavu aby celý vývoj Evam2 bude len prehodenie systémov na iný podvozok a iný "obal" aj sproblémami ZUZAny.
Nedošlo k tomu aj pri Morane?
No mám obavu aby celý vývoj Evam2 bude len prehodenie systémov na iný podvozok a iný "obal" aj sproblémami ZUZAny.
Nedošlo k tomu aj pri Morane?
A v čem je problém Zuzany? Podle mne ani ne v HW ale SW. Proč je Dita schopna boj. nasazení s dvoučlennou osádkou a Zuza ne. Atd.

Podle mě pochopili, že je teď na trhu zájem o těžké houfnice 10x10 a byť jsem si myslel že Morana s nimi bude srovnatelná, tak si nee. Podle mě tedy teď pracují na verzi s další nápravou. Mě osobně se víc líbí konfigurace jako má Dita - 8x8 s věží pěkně uprostřed.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček