Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít
Moderátor: jarl
Re: Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít
novinka z Japonska, v kinach asi tazko tak snad budu aspon titulky
https://www.youtube.com/watch?v=lR4_1PFzxfs
https://www.youtube.com/watch?v=lR4_1PFzxfs
CETERUM AUTEM CENSEO MOSCOVIAM ESSE DELENDAM
Já to beru optimálně po čtyřech dílech, vždycky když jsem na horách bez signálu stáhnu do noťasu zatopím a už to frčí. Takže momentálně finišuju s druhou řadou. Scény jsou postarší ale neurazí.Battlestar Galactika už je sice starší serial, takže vizualně citelně zaostává za současnými standarty, ale pořád je to výborný sci-fi příběh. Mně už chybí zkouknout akorát poslední řadu.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Za mě, to nedělej, jen si tím zkazíš celý dobrý dojem.

Naposledy upravil(a) Dzin dne 13/12/2024, 12:18, celkem upraveno 1 x.

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Já to kdysi v kosovských horách shlédl v průběhu dlouhých zimních nocí na jeden zátah.

P.S.
Jestli náhodou zkusíš dát i tu 4. řadu, což opravdu silně nedoporučuji, tak uvidíš, vezmeš zase Star Trek zpátky na milost.

Fakt stojí čtvrtá za starou belu?

Za mě ano, jednoznačně a v plném rozsahu.
Ale zase, je to můj názor plus dalších diskutérů, co jsme to s nimi na scificonech probíral, tobě se to třeba bude líbit. Zpětně hodnoceno ale byla pro mě 4. řada BSG jen "festival promrdanéh* času" v tom horším slova smyslu.
P.S. Ty první tři byly ale naprosto úžasné, tak je dost možný, že to je tak strašný právě vzhledem k tomu, jak jsou skvělé. Nechci moc spoilerovat, ale dost věcí z předchozích tří řad přestane dávat díky 4. smysl, včetně třeba úplného poslání do řiť* celého plotu naprosto geniálního prvního dílu, 33. Ale uvidíš sám, nebo třeba taky ne.
Ale zase, je to můj názor plus dalších diskutérů, co jsme to s nimi na scificonech probíral, tobě se to třeba bude líbit. Zpětně hodnoceno ale byla pro mě 4. řada BSG jen "festival promrdanéh* času" v tom horším slova smyslu.

P.S. Ty první tři byly ale naprosto úžasné, tak je dost možný, že to je tak strašný právě vzhledem k tomu, jak jsou skvělé. Nechci moc spoilerovat, ale dost věcí z předchozích tří řad přestane dávat díky 4. smysl, včetně třeba úplného poslání do řiť* celého plotu naprosto geniálního prvního dílu, 33. Ale uvidíš sám, nebo třeba taky ne.

Naposledy upravil(a) Dzin dne 13/12/2024, 12:47, celkem upraveno 2 x.

Na ČSFD má třeba čtyřka stejné hodnocení jako jednička a lepší než trojka. Oukej, pak dám vědět.

Jj má, ale to je podle mě dáno jen tím, že lidem je líto toho času, co tomu věnovali a tak škodolibě chtějí, aby se na to nachytali i další.
Uvidíš a potom dej vědět, ale pro mě je to už 17 let, co jsme to viděl a stále na to mám živou vzpomínku, jak mě to hodně zklamalo.

Seriály pozerám len veľmi zriedka, naposledy Shogun. Aj preto, že je krátky.
Čo neznášam u seriálov je neskutočné naťahovanie, kde sa často v dieloch riešia somariny, dej sa tam vlečie ako slimák hore kmeňom.
Niektoré perspektívne seriály boli zrušené preto, že kvôli slimačiemu deju ľudí znudili.
Čo neznášam u seriálov je neskutočné naťahovanie, kde sa často v dieloch riešia somariny, dej sa tam vlečie ako slimák hore kmeňom.
Niektoré perspektívne seriály boli zrušené preto, že kvôli slimačiemu deju ľudí znudili.
- Moskevskaja
- podporučík
tož si pozeraj Skřítka od Prušinovského z dielně ČT. Krátké úderné výstižné a ba že aj vtipné;) a také vlastně o ničem... to člověka naplňuje!
"Nevěšte hlavu; co se nepodaří dnes, může se podařit zítra"
Alexander Dubček
Alexander Dubček

- Moskevskaja
- podporučík
Ba že, po čase. Už to chtělo. Sprostě utěkám od nevyhnutelných povinností k alkoholu, ale stejně tam někde vzadu v hlavě, ta mrcha povinná, zůstane. Tož se nedá vyhnout, jdu si číst metodiky a do toho pít, dokud se v těch paragrafech zázrakem neobjeví nějaký smysl nebo se to neslije dohromady..
Ale abych nebyl OT, kamarád mi nedávno dal tip na dobrý komiks. "Muž v domácnosti" se jmenuje a je to o bývalém členovi Yakuzy, který si neví rady, když řemeslo pověsil na hřebík a musí se věnovat rodině.
P.S. ale propagaci Prušinovského si zde zkusím klidně i počtvrté, popáté.. mám ho rád.
Ale abych nebyl OT, kamarád mi nedávno dal tip na dobrý komiks. "Muž v domácnosti" se jmenuje a je to o bývalém členovi Yakuzy, který si neví rady, když řemeslo pověsil na hřebík a musí se věnovat rodině.
P.S. ale propagaci Prušinovského si zde zkusím klidně i počtvrté, popáté.. mám ho rád.
Alexander Dubček
Alexander Dubček
- jarl
- 3. Generálmajor
Ve středu jsem byl v Třebíči na filmu Pán prstenů: Válka Rohirů. Třebaže nejsem fanouškem anime, film se mi líbil, ale šokovala mě návštěvnost v tamějším kině. Třebaže se jedná o novinku, která se promítala teprve podruhé, přišlo nás jenom osm, což jsem ještě nikdy nezažil.

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Nevím jak v Třebíči, ale v Praze už stojí vstupné do kina taky až 300,- Kč.
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
- jarl
- 3. Generálmajor
V Třebíči to bylo za polovic.

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Cena lístku není malá, každý má nějakou streamovací stanici. A v neposlední řadě drtivá většina filmů za velké plátno (a tedy cenu lístků) nestojí.

U nás bylo kino asi z 1/3 plné. Musím říci, že se mi taky film líbil. Sice jsme si říkal, když jsem na to šel, že mě to asi moc neosloví, ale jakmile zazněl motiv Rohirů, úplně mě to pohltilo a úplně mi naskočilo nadšení, když jsem byl před těmi roky v kině na trilogii.jarl píše: ↑14/12/2024, 19:35 Ve středu jsem byl v Třebíči na filmu Pán prstenů: Válka Rohirů. Třebaže nejsem fanouškem anime, film se mi líbil, ale šokovala mě návštěvnost v tamějším kině. Třebaže se jedná o novinku, která se promítala teprve podruhé, přišlo nás jenom osm, což jsem ještě nikdy nezažil.
Myslím, že hlavní důvod, proč na to moc nešli bylo, že se jednalo o kreslený film. Kdyby byl hraný, podle mě by byla návštěvnost jako před lety.

- Moskevskaja
- podporučík
Já se specializuju na malá kina či letňáky, mám na to dá se říct úchylku. Když chci vidět nějaký film, počkám si, až ho budou dávat v nějakém kině ideálně daleko, s možností nějakého výletu okolo a ještě v místě s nějakým divným názvem. A jedu. Zatím mám zářezy jen z několika obcí, ale často překvapí, jak milá je tam atmosféra. Myslím, že kina na maloměstech či venkově maj větší šanci se uživit, než ve větších městech, tam už lidi raději pojedou do multiplexu a tam jak víme, cit pro kulturu pláče..
Třeba 1917 jsem viděl v kině v Kruhu, nešlo se nesoustředit na čtverečky na stropě kina. Sucho Bohdana Slámy v kinokavárně v Březnici (můžete tam u filmu popíjet). Mám zálusk na kino v Perninku (kvůli názvu města). Rožmitál pod Třemšínem má taky slušné kino, široko daleko není nic a městečko je to velmi hezké a zachovalé, restaurace Café Romantic na břehu rožmitálského rybníka je vhodné místo na.. no například, když drahé polovičce provedete nějaký průser, tak tam se to dá dobře zkoušet vyžehlit.
Je fajn, že covid tahle malá kina nepoložil, jedou dál.
Třeba 1917 jsem viděl v kině v Kruhu, nešlo se nesoustředit na čtverečky na stropě kina. Sucho Bohdana Slámy v kinokavárně v Březnici (můžete tam u filmu popíjet). Mám zálusk na kino v Perninku (kvůli názvu města). Rožmitál pod Třemšínem má taky slušné kino, široko daleko není nic a městečko je to velmi hezké a zachovalé, restaurace Café Romantic na břehu rožmitálského rybníka je vhodné místo na.. no například, když drahé polovičce provedete nějaký průser, tak tam se to dá dobře zkoušet vyžehlit.
Je fajn, že covid tahle malá kina nepoložil, jedou dál.
Alexander Dubček
Alexander Dubček
Když natočej film na jaký by přišli akorát tak tolkienožrouti, ale jde proti jeho dílu, tak jich holt moc nepřinde.
A když ještě tytéž lidi urážejí, že jsou tydlecty rasýsti a nenávistníci, tak nepřinde už vůbec nikdo z nich.
Mi to přinde jako blbý obchodní model, ale kdo su já... jen blbý tolkienožrout.
¯\_(ツ)_/¯
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
tyhle hlášky jsou snad u seriálu Prsteny moci, ne?