Pod označením БД7-95-242 (БД-242) dost dobře nemůže vyhledávač najít bombu. Toto je označení pro závěsné zařízení pumy v pumovnici (ani ne pumovnici, ale spíš v "dutině" ) upraveného bombardéru Tu-95 který byl nosičem této věci při pokusném shozu. Já tu stránku poslal kvůli poslednímu odstavci:
......."получившего на Западе имя - Царь-бомба"........
......." označovaného na západě jménem - Car-Bomba".......
Ale nechci se přít, já beru na vědomí, že tento pokus a bomba v něm použitá bude označována jako "Car-Bomba" Tady nejsme ve sporu. Já jen chci říct, že to není originální označení této zbraně. I kdyby to někoho v SSSR napadlo velmi rychle by to zapomněl. Pokud by se po někom jmenovala tak maximálně něco jako "Chruščov-bomba, Bomba-míru, bomba-sovětů, bomba dar-kolchozníkům........ nebo tak něco. Vážně, je to tak.

Já nejmenoval Andeje Sacharova, říkám, mohl bych plácnout hovadinu.... Ono, si myslím, problematiku nesmyslnosti takovýchto projektů odborníci chápali, politici na tom byli hůř.
Sacharov se ale "nenamočil" později. On vystupoval proti pokusným jaderným výbuchům již dříve, a to velmi vehementně. Andrej Sacharov už v roce 1957 jako reakci na Edwarda Tellera a i některé své kolegy popsal spousty papíru články dokazujícími škodlivost jaderných pokusů. Stal se hlavním strůjcem smlouvy o zákazu jaderných pokusů v atmosféře a tato smlouva je z velké části jeho dílo (hlavně morálně, ale i odborně). Tato smlouva byla podepsána 10. října 1963 (dva roky po „carovi“) Také se zúčastnil podpisu ratifikačních listin přímo ve Washingtonu.
Pro ty co by nevěděli, i když to píšu zbytečně, Andrej Dmitrijeviš Sacharov byl jaderný a teoretický fyzik, otec sovětské vodíkové pumy (osobně byl vedoucím projektu této pumy), autor teorií o kosmologii a kvantové fyzice, odpůrce války v Afganistánu, propagátor Sovětsko Americké spolupráce, bojovník za lidská práva, přítel Alexandra Solženicina, který ho také navrhl na Nobelovu cenu míru a tu v roce 1973 Sacharov dostal (na rozdíl od některých právem), jako první Sovětský občan.