Panzer General
Moderátor: jarl
V tom není žádný problém, rozjeď to přes DosBox - návod je
TADY
TADY
Nová aktualizovaná UK verze Panzer General II: Panzer General II Adlerkorps Edition v1.0 (plná hra s instalátorem) (1.4GB) - Balíček, kromě všech nejnovějších aktualizací obsahuje i tisíce nových jednotek a vylepšení a hlavně 63 kampaní!
Hra funguje jak na WinXP i na Vistách.
Více info a download na http://www.panzercentral.com/forum/view ... hp?t=38679

Před pár dny bylo vypuštěno nové vydání Pacific Panzer General.
Na stažení řada nových bitev a kampaní, nové animace plus vylepšení webu atd.

Na stažení řada nových bitev a kampaní, nové animace plus vylepšení webu atd.

Žádný problém, jdi do DosBoxuHeckler píše:Moje oblíbená hra. Spustím to ale na konfiguraci Core i5 2500K Sandy Bridge, 8 GB RAM, GTX 560 Ti a EWindows 7 Home Premium? Mám problém, že mi tyto starší hry nefungují.
"okno" pre Panzer general DOS je limitované rozlíšením 640x480pixelov, viac to nejde, je to hra z 1994. Herná plocha u PG-dos je 12x9 hexov a viac to nevydá.
"okno" pre DOSbox sa môže roztiahnuť na celú obrazovku Alt + Enter ako už uviedol Hans S.
Ak si chceš užiť maximálne rozlíšenie 1024 x768pix ...1600x900pix a pod., potom je len jediná možnosť. Stiahnuť si reedíciu Panzer general pod názvom Panzer general forever.
PGF download
Vlákno o PGF:
screenshot PGF pravdepodobne z 22´a viac palcového monitora
Záver -rozsah hernej plochy:
PG-dos .....................12x9 hexov
PGF ..........................31x18 hexov *
*(v závislosti od uhlopriečky monitora)
"okno" pre DOSbox sa môže roztiahnuť na celú obrazovku Alt + Enter ako už uviedol Hans S.
Ak si chceš užiť maximálne rozlíšenie 1024 x768pix ...1600x900pix a pod., potom je len jediná možnosť. Stiahnuť si reedíciu Panzer general pod názvom Panzer general forever.
PGF download
Vlákno o PGF:
screenshot PGF pravdepodobne z 22´a viac palcového monitora
Záver -rozsah hernej plochy:
PG-dos .....................12x9 hexov
PGF ..........................31x18 hexov *
*(v závislosti od uhlopriečky monitora)
Ani ten najlepší Spitfire nemôže byť na dvoch miestach súčasne...
- saldy
- rotmistr
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se pustil do Generálů jako za starých časů (vyhoda je, že to jede i na starých laptopech, a to pak pracovní doba krásně ubíhá)
Pacific gen. je opravdu tuhárna, většinou mi schází 1-2 tahy před limitem a musím se pak vracet k nahrané pozici, hraju jen japončíky.
Panzer gen. je poměrně snadný, na konci mám už nezničitelnou armádu plnou Tigrů s spoustu prestiže, jednotky jsou téměř nezničitelné.
Allied gen. no tady jsem se teda vůbec nechytil, za rusy ta první mise ve Finsku to je nemožný dobýt, 11 tahů je extrémně málo, to by mě zajímalo kdo to vzládnul. Druhá mise jsou ústupové boje kdy ubráním prostor za řekou a třetí mise je boj o Moskvu 1941, Město sice v pohodě ubráním ale napíše mi to nakonec porážku a celá kampaň po třech misích končí.
Pacific gen. je opravdu tuhárna, většinou mi schází 1-2 tahy před limitem a musím se pak vracet k nahrané pozici, hraju jen japončíky.
Panzer gen. je poměrně snadný, na konci mám už nezničitelnou armádu plnou Tigrů s spoustu prestiže, jednotky jsou téměř nezničitelné.
Allied gen. no tady jsem se teda vůbec nechytil, za rusy ta první mise ve Finsku to je nemožný dobýt, 11 tahů je extrémně málo, to by mě zajímalo kdo to vzládnul. Druhá mise jsou ústupové boje kdy ubráním prostor za řekou a třetí mise je boj o Moskvu 1941, Město sice v pohodě ubráním ale napíše mi to nakonec porážku a celá kampaň po třech misích končí.
Naposledy upravil(a) saldy dne 28/7/2012, 21:51, celkem upraveno 1 x.

"Zabít se dá každý" V. Corleone
a máme tu Panzer Corps, začíname 11.07.2011, 39,99 bucks
Panzer Corps Wehrmacht is a brand new turn-based strategy game that reinvents a classic genre. Produced and developed by a team of experts and brought to perfection by a community of hundreds of fans, the game has evolved over 2 years to become what can be defined as a modern classic!...
Panzer Corps Wehrmacht is a brand new turn-based strategy game that reinvents a classic genre. Produced and developed by a team of experts and brought to perfection by a community of hundreds of fans, the game has evolved over 2 years to become what can be defined as a modern classic!...
- saldy
- rotmistr
- Kontaktovat uživatele:
Po dlooooouhý době titul co mě velmi zaujal, zdá se že grafika je naladěna velmi decentně, není příliš asketická ani příliš rušivá, to hlavní přehlednost, bude zachováno a nebudou tam doufejme žádný 3D prvky které se v podobných klonech ukázaly jako nesmyslné. Oldskul se vrací, a to je jenom dobře. Hratelnost se teprve ukáže, uvidíme jak se dokáže přiblížit k 20let starému králi králů.

Ad PzC:
Grafika zemského povrchu je v súlade so súčasným trendom a tak trochu rozprávková (hory a tie okrúhle mestečká ako by od hobita)))). Ikonky jednotiek sú fajn, najmä pri najväčšom oddialení taktickej mapy.
Plus:
- zoomovateľnosť taktickej mapy - jednoznačne plus
- Ergonómia a rôzne pomocné vychytávky.
- voľná modovateľnosť – ak to bude pravda
- Strategická mapa, jednotky predstavované schematickými druhmi techniky namiesto jednotných hviezdičiek a krížov
Mínus:
- 3D vzhľad ikoniek, to pomaly aby tvorcovia custom modov kupovali 3D – studio MAX. Pokiaľ v klasickom AG-PG tvorcovia dokázali przniť vcelku jednoduché 2D ikonky tak u 3D rozmeru to bude na pikaču.
- opäť to používanie jednej ikony na rôzne mašiny /u PGdos Matilda I a II/, tu je to KV-2 a KV-5.
- opäť absentuje francúzska Beute panzertechnika(Marder I a samochodky na báze H38,R35, L.schpl.,FMC36..) , zbohom realistická Normadia -Caen 44 a 21.Panzer division
- na screenshootoch nevidno,T-26,T-28,T-35...
- podľa AAR trochu zvláštny dôraz na raritnú kúsky (maus, dora, KV-5 a ako bonus SS jednotky ) ...
...už mám druhý SS tank. ... takže se nemůžou "downgradovat" na non-SS jednotku
.... Už jsem dostal SS pěchotu a SS tank
Ďalší AAR
PzC artwork
Grafika zemského povrchu je v súlade so súčasným trendom a tak trochu rozprávková (hory a tie okrúhle mestečká ako by od hobita)))). Ikonky jednotiek sú fajn, najmä pri najväčšom oddialení taktickej mapy.
Plus:
- zoomovateľnosť taktickej mapy - jednoznačne plus
- Ergonómia a rôzne pomocné vychytávky.
- voľná modovateľnosť – ak to bude pravda
- Strategická mapa, jednotky predstavované schematickými druhmi techniky namiesto jednotných hviezdičiek a krížov
Mínus:
- 3D vzhľad ikoniek, to pomaly aby tvorcovia custom modov kupovali 3D – studio MAX. Pokiaľ v klasickom AG-PG tvorcovia dokázali przniť vcelku jednoduché 2D ikonky tak u 3D rozmeru to bude na pikaču.
- opäť to používanie jednej ikony na rôzne mašiny /u PGdos Matilda I a II/, tu je to KV-2 a KV-5.
- opäť absentuje francúzska Beute panzertechnika(Marder I a samochodky na báze H38,R35, L.schpl.,FMC36..) , zbohom realistická Normadia -Caen 44 a 21.Panzer division
- na screenshootoch nevidno,T-26,T-28,T-35...
- podľa AAR trochu zvláštny dôraz na raritnú kúsky (maus, dora, KV-5 a ako bonus SS jednotky ) ...
...už mám druhý SS tank. ... takže se nemůžou "downgradovat" na non-SS jednotku

Ďalší AAR
PzC artwork
Re: Panzer General
Moje oblíbená hra. Promárnil jsem s ní rok života. Možná víc.

Na good old games sa da kupit PZ 2 s podporou XP/Vista/7/8 a aj ine stare hry.
http://www.gog.com/game/panzer_general_2
Asi to je emulovane vsetko ale mam odtial stary Settlers a bezi to v pohode.
http://www.gog.com/game/panzer_general_2
Asi to je emulovane vsetko ale mam odtial stary Settlers a bezi to v pohode.
- Aaron Goldstein
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
A nebo zkusit Panzer Corps... Je to remake PG...

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
- saldy
- rotmistr
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Bohužel mi nejde Adlerkorps Edition v1.1 spustit na W7, respektive hra zamrzá a seká se. Při instalaci jsem vypnul Win Defender i antivir ale nic se nezměnilo. Je to škoda lidi se chtějí vracet ke klasikám ale už to nejde.JaW píše:Nová aktualizovaná UK verze Panzer General II: Panzer General II Adlerkorps Edition v1.0 (plná hra s instalátorem) (1.4GB) - Balíček, kromě všech nejnovějších aktualizací obsahuje i tisíce nových jednotek a vylepšení a hlavně 63 kampaní!

Vdaka debate v Hospode mi napadlo - hrate niekto Panzer general Forever http://pgforever.info/ alebo Open General http://www.open-general.com/
?
?
Ne nehraji, hraji stále klasický Panzer General, byť v českém vylepšení.

Člen palby bez super hlášky pod čarou