Paul von Rennenkampf

vojáci a jejich velitelé, politici

Moderátoři: Pátrač, Tkuh, kacermiroslav, Rase

Pátrač
3. Generálmajor
3. Generálmajor

Příspěvek od Pátrač »

Dnešní filmy o válce jsou jiné. Od války uteko hodně času a tak se ke slovu dostávává umělecká invence a hlavně snaha udělat to tak aby ti dobří byli fakt dobří a ti špatní špatní.

Reálie jsou do jeteliny a historická pradivost ještě více. Výjimky jako Bratrstvo neohrožených nebo Zachraňte vojína Ryana jsou pak milé překvapení.
ObrázekObrázek

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:

JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
Ljubov
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Ljubov »

Hlásím svůj návrat.

Je pravda, že současné filmy o válce jsou jiné, musí být jiné. Změnily se podobně jako skoro všechno ostatní. Jenom mě prostě štve to škatulkování "dobří - špatní"

Tak Pátrači, jak toho Admirála hodnotíš? Snad se film líbil.
Obrázek
All for our vantage. Then, in God’s name, march.
Every rose grows merry with time.
There’s never a rose grows fairer with time.

Pátrač
3. Generálmajor
3. Generálmajor

Příspěvek od Pátrač »

Myslím si, že je to vydařený film. Bohužel vložený příběh o Kolčakovi a jeho milence je daň amerikanismu. Na druhou stranu, lidí se chtějí i bavit. Ale jsem rád, že jsem ho viděl.

Vítám Tě Sluníčko zpátky.

Mám na Tebe jednu prosbu. Až budeš mít čas, podívej se na moji práci o Velké válce. Chtěl bych aby ses podívala na to málo co je tam o Ruských reáliích. Myslíš, že bys dění v Rusku mohla trochu doplnit?
ObrázekObrázek

Ljubov
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Ljubov »

Tak to jsem ráda, že se líbil.

Na tu práci se určitě podívám, ale můžu poprosit o link? Nejspíš jsem ji v těch nových tématech přehlédla. Jestli bude v mých silách něco k ní doplnit, což je při kvalitě tvých článků téměř nemožné, pokusím se o to. Aspoň něco napíšu, protože se mi v poslední době nedaří sesmolit žádný trochu slušný článek.
Obrázek

Pátrač
3. Generálmajor
3. Generálmajor

Příspěvek od Pátrač »

Ještě to visí na Portálu. Ale ten link je zde:

http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=3637

A tvořit buděš mít co. Mluvil jsem s Johanem a zdá se že Tě budeme lámat k takovému většímu projektu ale on Ti to vysvětlí lépe.

Jinak plním slovo. Dneska dávám na Palbu Ypry a jsem ve stádiu vysoké rozpracovanosti bitvy u Lvova. Takže v dohledné době to bude.
ObrázekObrázek

Ljubov
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Ljubov »

Ještě to visí na Portálu.
Panebože! Strašně se omlouvám, já snad přehlídnu opravdu všechno.

O tom projektu už základní info mám, vypadá to opravdu impozantně. Tak snad tomu moc nesnížím úroveň svým škrábáním. Psala bych ráda, ale vždycky napíšu pár slov a zděsím se, že to vůbec nedává smysl. Rozdělala jsem dobrých osm témat, ke každému mám napsáno něco ve stylu "narodil se - žil - zemřel - nechť mu dá Bůh věčnou slávu" (na tomto scénáři založil táta svou maturitu). Tak doufám, že alespoň tobě vydrží elán do psaní. :up:

EDIT: Pátrači to s tím doplněním tvé práce určitě nemůžeš myslet vážně :!: Právě jsem si ji podruhé přečetla a zdá se mi, že nevím nic, co by tam nebylo. Vůbec nic mě nenapadá. Takový znalec historie dovopravdy nejsem. Pokud se mi něco podaří vytvořit, tak ti to raději předem pošlu mailem, a jestli to bude za něco stát, hodím to i sem. Ale mám pocit, že budu jenom opakovat to, co už tam jednou -a lépe- je.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Osobnosti“