Označení bylo SLC nebo SSB a neoficiálně Maiale (vepř).Lord píše:Jakej oficiální název měly ti vepříci, že bych si o nich něco našel ... jinak článek, Martane taky se těším!
Jokosuka/ Kugišo MXY7 Ohka
Moderátor: Hans S.
Ty miniponorky byly opravdu dvě X-6 a X-7. A každá z nich nesla 2 x 1996 kg torpexu. Vedle Tirpitze tenkrát vybuchlo skoro 8 tun trhaviny.Martan píše:Pánové, mějte se mnou trpělivost. Jsem teď v práci a informace mám samozřejmě doma.
Add Tirpitz: Pokud si pamatuji, tak pouze jedné miniponorce se podařilo položit nálože. Přesto byly způsobené škody značné (jak už ostatně napsal norad). Ono se není co divit - každá miniponorka měla nálože dvě o hmotnosti 1,5 tuny trhaviny. Akorát si nemohu vzpomenout, jestli každá nebo obě dohromady. Ale před tím co museli podstoupit posádky miniponorek klobouk dolů.

Z Palby jsem odešel, dotazy už na mě nesměrujte.
Add Tirpitz: Máte pravdu. Teď se na to doma dívám.
Add Vepříci: Přípravím článek o jejich nasazení a tak vás varuji - ne že mi to někdo vyfoukne
:-)
První počinek o miniponorkách najdete tady Miniponorky
Add Vepříci: Přípravím článek o jejich nasazení a tak vás varuji - ne že mi to někdo vyfoukne

První počinek o miniponorkách najdete tady Miniponorky

-
- Poddůstojník v záloze
- Kontaktovat uživatele:
Martan: hodne pekny clanek !! Plne spokojen ... a ty vepre si vem do parady taky ... fakt se tesim 
Jinak bylo docela naivni posilat Seehundy do atlantiku na lov konvoju ... to co nedokazalo od zacatku valky celkem dohromady pres 1 000 nemeckych ponorek ( + nejake ty italske, i kdyz ty moc uspechu nemeli ), tak stezi mohlo dokazat techto 18 stroju ...

uminitypen_seehund_bild.

Jinak bylo docela naivni posilat Seehundy do atlantiku na lov konvoju ... to co nedokazalo od zacatku valky celkem dohromady pres 1 000 nemeckych ponorek ( + nejake ty italske, i kdyz ty moc uspechu nemeli ), tak stezi mohlo dokazat techto 18 stroju ...

uminitypen_seehund_bild.

-
- Kontaktovat uživatele: