Nuž ale nech je, aká je, v Prešove še hutori, že „i malé ryby sú ryby“.

Moderátoři: Pátrač, kacermiroslav, Bleu
Hromnik "dokazuje" že pohyb naších predkov bol z Indie do Karpatskej kotliny a použiva na to nie sanskrt, ale dravidske jazyky. V skutočnosti to bolo tak, že India bola samozrejme zaludnena inymi etnikani povečšinou Dravidmi, ked tam prišla okolo roku 1700 BC jedna "odnož" Indo-europanov. Dostala sa tam celkom "klukatou cestou z juhoruskych stepi. Volajme ich Arijci, ale nie v tom vyzname aky použivali Adolfovi kamoši.palo, môžeš prosím ťa trochu vysvetliť toto "...lenže Hromnik nespravne pochopil dejinny pohyb ludi, ktorých nazyvame Indoeuropania a vplyv kultur samotnej Indie do ktorej tzv. Arijci vtrhli a preto sa jazyky Indie stavaju nespolahlivymi pre opis minulosti Slovanov." Nejak som to nepochopil. V akom zmysle nespolahlivými? Na jednej strane tie etymologické orgie aké predvádza p. Hromník a asi ešte vo väčšom merítku O. Cvengroš sú naozaj smiešne a aj mne ako úplnému lajkovi je jasné že sú to bludy, ale na druhej strane slovanské jazyky (ale aj "pobaltské") majú mnoho spoločného so sanskrtom.
K tomu lze říci jen jediné:Martinko píše:Kolega Mirek58, rozdiel je aj v tom, že kým kolokvisti sú študovaní historici s titulmi pred a za menom a tí sa doteraz (viac, ako 2 roky) nezmohli na žiadnu odbornú recenziu, kolega Palo Satko, podľa jeho doznania amatér historik, po dvoch týždňoch „skénovania“ dokázal Bum-Bác, recenzia jak vyšitá (na Pezlárove časy).
Polare, Ty máš nějaké informace o vlivu mimozemšťanů na život a dílo Karla IV? Jestli ano, tak bych rád věděl ty uličníku toto: jak to, že jsi se nepodělil?Polarfox píše:2) Když napíšu knihu o vlivu mimozemšťanů z galaxie Psí na život a dílo Karla IV, tak dokud mi to nezrecenzuje a nezneguje Akademie věd, pár slovutných historiků atp., tak mám vlastně neprůstřelné alibi a je to důkaz nenapadnutelnosti a správnosti mých názorů?
Takovýchto absurdit vychází povícero... Například ve WM magazínu vyšel článek (tuším třídílný), který je překladem "úžasné objevné práce" Nikolaje Levašova "Zamlčená historie Ruska a Slovanů"... A v ní se dozvíme, že žádní Drávidé a žádní Sloveni, ale Rusové je ten národ, ze kterého všichni pocházíme....Pátrač píše:Má informační hodnotu asi jako knihy od Součka či od Dänikena, tedy jen tu, že vám zaplní čas a procvičíte si krční svaly, jak nevěřícně kroutíte hlavou zprava doleva.
Tohle už tu jednou bylo a byť uznávám, že to může znít "méněceně" je to terminus technikus.Jeden príklad za všetky: Už v základnej škole sme sa učili, že „Československo pozostáva z historických zemí a Slovenska“.
Táto formulácia je nielen nepravdivá, ale aj veľmi škodlivá, lebo už malým Slováčikom vštepuje pocit menejcenosti (v Čechách pocit nadradenosti), že patria k národu, ktorý nemá históriu, ktorý teda dlho neexistoval.
Plně souhlasím.palo satko píše:A vyi ostatny pochybovači, na Ludvika Součka mi nesiahajte! Jeho Zájem galaxie je brilantnym vysvetlením poražky na Bile hore.
A proč tak činí? Protože to bije do očí...ten podtext, kam to spěje, čeho se má dosáhnout a velice pravděpodobná "kvalita" se nedají nevidět. Nepotřebuji přelouskat kompletní dílo Dänikena, když mám základního šajna o čem to vše je a setkal jsem se s pár jeho vyznavači a jejich rétorikou. Člověk nepotřebuje být ani nějak zvláště vnímavý, aby ho to nakoplo (alespoň tedy nad úroveň čtenářů Magazínu 2000 záhad atp.). Když k tomu přidáš zdejší nemalé a opakované zkušenosti s takřka totožnými křížovými národněbudícími taženími (Milanxyz a podobní), tak se nediv, že to tu startuje masově na první dobrou...Martinko píše:A pozrite sa, koľko prispievateľov s ním súhlasilo, bez toho, aby si dali tu námahu a knihu si prečítali!