Útok na Zeebrugge
Moderátor: Tkuh
Re: Útok na Zeebrugge
No tak ještě jedna nápověda, ale poslední. Ostrostřelec 

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
- Aaron Goldstein
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Takže potom asi Porto Corsini... 

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
Z první války neznám, zkusím najít, a v mém případě nešlo o Tichomoří, USS Buchanan je původní jmého HMS Campbeltown, tedy ten nájezd na Saint Nazaire.Zemakt píše:Tichomoří? Ale kdepa. Zůstal bych u Velké války a....., no to už asi dost napovim, na Jadranu
Jo tenhle, jasan
. Taky dobrá operace.

- jarl
- 3. Generálmajor
Tady je ten Ostrostřelcův průnik do Porto Corsini na dobové pohlednici, i když já jsem také tipoval nájezd na Saint Nazaire.

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
- jarl
- 3. Generálmajor
Tak když už tu byla jedna kvízová otázka, tak zkuste uhodnout, z kterého slavného románu je tahle pasáž týkající se útoku na Zeebrugge:
"(...) strávil víkend u moře. Koupil si plavky a celou sobotu se slunil na pláži v Zeebrugge, několikrát se vykoupal v Severním moři a procházel se kolem přístavního městečka, kde kdysi ve smršti střel bojovali a umírali britští námořníci a vojáci. Někteří staříci s mrožími vousy, kteří posedávali na molu a chytali mořské okouny, by si možná na ty dny před čtyřiceti šesti lety vzpomněli, kdyby se zeptal; ale nezeptal se. Z Anglie tam bylo jen pár rodin, roztroušených po pláži. Odpočívaly na slunci a dívaly se, jak si jejich děti hrají v příboji."
"(...) strávil víkend u moře. Koupil si plavky a celou sobotu se slunil na pláži v Zeebrugge, několikrát se vykoupal v Severním moři a procházel se kolem přístavního městečka, kde kdysi ve smršti střel bojovali a umírali britští námořníci a vojáci. Někteří staříci s mrožími vousy, kteří posedávali na molu a chytali mořské okouny, by si možná na ty dny před čtyřiceti šesti lety vzpomněli, kdyby se zeptal; ale nezeptal se. Z Anglie tam bylo jen pár rodin, roztroušených po pláži. Odpočívaly na slunci a dívaly se, jak si jejich děti hrají v příboji."

- Aaron Goldstein
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Frederick Forsyth - Den pro Šakala 

- jarl
- 3. Generálmajor
Teda, Aarone, to byla ale rychlost. Gratuluji.

Uff., od něj jsem četl pouze dvě knihy. Ale dost dobrý. AG 

- Aaron Goldstein
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Náhoda... Zrovna to (opět) čtu a jsem pár stránek za tím...jarl píše:Teda, Aarone, to byla ale rychlost. Gratuluji.

PO delší době jsem si to vše z novu pročtl a jsem velmi potěšený. Je to dobrý článek a dobrá diskuse. Strašně mi to vše připomíná Operaci Chariot, čili nájezd na Saint Nazaire což byla britská speciální vojenská operace proti silám ovládajícím přístavní zařízení v tomto francouzském přístavním městě. Samo že za Druhé světové války. Šlo o největší akci provedenou oddíly Commandos za druhé světové války, které za ni draze zaplatily.
Stejně, nemáte pocit že jsou ti Briti tak trochu magoři?
Stejně, nemáte pocit že jsou ti Briti tak trochu magoři?

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:
JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.