Japonský základní bojový tank Type 10
Re: Japonský základní bojový tank Type 10
Tenhle obrázek se objevuje v náznacích už docela dlouho, teď mi ho ale poslal jeden místní kolega, navíc v pěkné kvalitě, tak jsem ho zveřejnil.
Dalším důvodem je fakt, že se mi Type 10 prostě líbí.
Dalším důvodem je fakt, že se mi Type 10 prostě líbí.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
To jo, je pěkný, ale osobně se mi trochu víc líbí Typ 90, asi jsem nějak na krabice. 

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Asi si vzpomínáte video, jak Němci vozí na konci hlavně Leopardu půllitr s pivem (zde), kdežto Japonci elegantně vozí sklenky se švestkovým vínem .))))

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Japonské tanky Type 10 osazené přídavnou ochranou proti dronům. Tak prý ne, má jít jen o maskování.

Kanón tanku Type 10 vyrobený společností JSW je o 270 mm delší než L/44 u jeho předchůdce tanku Type 90 a dokonce o 606 kg lehčí. Kromě toho je schopen střílet silnější municí, jako je APFSDS, kterou nelze střílet z L/44.

Delší má hlaveň nebo ta je identická?

Délkově to je stejná L/44. Jen je rozdíl v tom, že ten původní kanón byl přímo od Rheinmetallu, tedy to samé co třeba je na Leopardu 2A4 (Rh-120). Ten kanón na Type 10 je již domácí výroby (Japan Steel Works). Zbraň může střílet zmíněný nově vyvinutým náboj Type 10 APFSDS nebo JM33 APFSDS (licenčně vyráběná verze německého granátu DM33) a také munici NATO. Tank veze celkem 36 kusů nábojů - 14 v nabíjecím automatu, 2 za střelcem, 6 nábojů v pohotovostním skladu a 14 v záloze.

Takže ta délka jde nejspíše na nábojovou komoru. Vyšší tlaky zvládají díky použití lepší ocele na výrobu hlavně.

Mne spíš upoutala ta více než půl tuna úspory na hmotnosti.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"