Umístění příloh na Palbě - s obrázky
Moderátor: jarl
Re: Umístění příloh na Palbě - s obrázky
Podívej se zda to není formát WEBP (nebo nějaký jiný divný), pokud ano, tak si ho v malování přeulož na jpeg. Někdy může být problém i s png, jindy jsou ty obrázky jako avi, html a podobně, ale to jsou úplně nesmyslné formáty a ty ti snad ani nejdou uložit.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Jdou uložit úplně všechny formáty a jdou na webu najít i úplně všechny převodníky. Jenom musí dát člověk pozor, pečlivě si to prostudovat a klikat jenom na správná tlačítka k uložení. To rozhraní bývá obvykle zamořené výzvami ke stahování, které vedou na různé reklamní stránky a možná i na útočné weby - nevím, nezkoušel jsem to radši

Já používám třeba tenhle:
https://prevod-souboru.cz/konvertory/webp-do-jpg/
Má ale snad 20 jiných převodníků a ukládá ti převedené obrázky sám, nemusíš (nesmíš!)na nic klikat.
Nebo tenhle z AVIF:
https://converter.app/cs/avif-do-jpg/
Tam ale musíš kliknout na Download - ale v rozhraní, ve kterém běžel převod, takže splést by se mohla snad jen lama.
Ukládá se vždycky do "Stažené soubory". Ale když si člověk nastaví ukládání do cloudu, tak mu pomáhej pámbu

Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Ještě se dá obrázek neukládat přímo, ale vytvořit jen výstřižek (každý komp má nástroj Výstřižky) a jednoduše si vyříznout jen konkrétní motiv. Fajn je, že pak obrázek zabírá docela málo místa, jen cca 150 kB. Což je pro nás tady v pohodě a zbytečně se tím nezasírá fórum nejakými 1000 kB plachtami.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
No tak koukám, že mi to nejde taky. Velikost cca 500kb

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Výstřižek jsem zkoušel, zarazilo mě, že tak najednou to nejde. Ještě zkouška jpg 348Kb a nic.Rase píše: ↑16/9/2024, 12:16 Ještě se dá obrázek neukládat přímo, ale vytvořit jen výstřižek (každý komp má nástroj Výstřižky) a jednoduše si vyříznout jen konkrétní motiv. Fajn je, že pak obrázek zabírá docela málo místa, jen cca 150 kB. Což je pro nás tady v pohodě a zbytečně se tím nezasírá fórum nejakými 1000 kB plachtami.
Nejde to, zkusil jsem všechno.

Zemakt:
možná máte plnou tu galerii, která se musí navýšit (mě to předtím taky zlobilo a pak v pohodě). Ale nepřijde mi, že byste nahrávali nějak hodně obrázků.
možná máte plnou tu galerii, která se musí navýšit (mě to předtím taky zlobilo a pak v pohodě). Ale nepřijde mi, že byste nahrávali nějak hodně obrázků.

No a jak jí mám ulevit? Jarl navýší?

Joo, napsal jsem jarlovi že mám problém a on mi to navýšil. Může být problém jinde, ale mě nahrát obrázek (jpeg) jde.

Seabee mi ještě poradil vymazat si přílohy z profilu, ale to mám obavu že by zmizely i z příspěvků, nebo?

- jarl
- 3. Generálmajor
Kapacita příloh je pro všechny uživatelské účty stejná. Pokud vám to vkládání obrázků nepůjde, mohu jí zase zkusit navýšit. Mně to normálně funguje.

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Už to jde, nevím jestli je to navýšeno nebo to prostě začlo jít.
- Tomáš Hájek
- desátník
to jsou do příspěvku umístit vážně jen 4 obrázky ??
- jarl
- 3. Generálmajor
Nevím teď z hlavy jak je to technicky rozlišeno, ale při psaní článků jsem do nich dával tolik obrázků kolik jsem chtěl.

- Tomáš Hájek
- desátník
mě to umožňuje max. 4, a to jejich velikost a velikost dalších rozhodně nepřekročila 3 MB
přikládáno přes záložku příloh.
No já kdysi dával taky n obrázků - ještě přes forumfoto nebo jak se to jmenovalo.
Současný způsob mi přijde uživatelsky přívětivější, ale čekal bych omezení velikostí ne počtem
a tedy článek dělit na n příspěvků, aby se tam vešly obrázky.. taky možnost, ale dost přes ruku
a není to tak hezký jak by člověk chtěl, když už vypotil těch šest áčtyřek, že jo
přikládáno přes záložku příloh.
No já kdysi dával taky n obrázků - ještě přes forumfoto nebo jak se to jmenovalo.
Současný způsob mi přijde uživatelsky přívětivější, ale čekal bych omezení velikostí ne počtem
a tedy článek dělit na n příspěvků, aby se tam vešly obrázky.. taky možnost, ale dost přes ruku
a není to tak hezký jak by člověk chtěl, když už vypotil těch šest áčtyřek, že jo
V drtivé většině sekcí jdou fakt jen 4 obrázky (ne všude) a ona velikost je taky omezená, povětšinou tohle ale stačí.

Já jsem tedy na limit zatím nenarazil.

- jarl
- 3. Generálmajor
Tak to jsem měl štěstí, že jsem psal články do sekce, která umožnuje vkládání obrázků podle uvážení autora. Ten limit čtyř obrázků na příspěvek jsem v administraci nastavil podle Lordova přání, ale pro psaní článků je to opravdu hrozně málo. Rušit to úplně sám od sebe nechci, ale co takhle zvýšení limitu na 8 obrázků na jeden příspěvek? Bylo by to pro článkaře přijatelné?

- Tomáš Hájek
- desátník
8 rozhodně lepší než 4. O 100 %
díky
já tam těch obrázků mám hodně skoro vždycky, tedy asi nejsem vypovídající vzorek

díky
já tam těch obrázků mám hodně skoro vždycky, tedy asi nejsem vypovídající vzorek
Těch článkařů zas tolik není, co to nechat bez limitu?