Cvičné letouny pro OSSR
- Juraj Tichý
- Kapitán
Re: Cvičné letouny pro OSSR
Ako za federácie. Stále nechápete. S voličmi to nic nemá.
No zbytočne sa o tom ďalej baviť.
No zbytočne sa o tom ďalej baviť.
Juraj: chceš mi říct, že ty, Lynx a Suger nejste voliči?
Co bylo za federace je mi srdečně ukradené. I to co si koupíte.
Co bylo za federace je mi srdečně ukradené. I to co si koupíte.

Honzík11
Ty jediný si pochopil prečo sme tu.
Ja som napísal len to, čo je v článku v L+K, kde je cítiť silný lobing Aera.
Ak by sme sa mali držať zaužívaných zvyklostí, tak by mal byť systém prinajmenšom zavedený v domácich vzdušných silách výrobcu a dokončený vývoj každej zamýšľanej verzie. Zatiaľ ani jedno neplatí, takže bude musieť Aero ešte poriadne zapracovať, ak bude chcieť predať niečo na Slovensko a vôbec niekomu v Európe. Ponuka je jedna vec, realita druhá.
Je to prvá ponuka, neviem, prečo by mala byť hneď víťazná. Ešte by mali byť minimálne dve, až potom sa môže hodnotiť, ktorá je tá najlepšia.
Ty jediný si pochopil prečo sme tu.

Ja som napísal len to, čo je v článku v L+K, kde je cítiť silný lobing Aera.
Ak by sme sa mali držať zaužívaných zvyklostí, tak by mal byť systém prinajmenšom zavedený v domácich vzdušných silách výrobcu a dokončený vývoj každej zamýšľanej verzie. Zatiaľ ani jedno neplatí, takže bude musieť Aero ešte poriadne zapracovať, ak bude chcieť predať niečo na Slovensko a vôbec niekomu v Európe. Ponuka je jedna vec, realita druhá.
Je to prvá ponuka, neviem, prečo by mala byť hneď víťazná. Ešte by mali byť minimálne dve, až potom sa môže hodnotiť, ktorá je tá najlepšia.
"Alea iacta est"
Takze STA rozpredava Black Hawky a suska sa o tom, ze by mohol cely projekt skoncit. Dovodom je samozrejme situacia v Afganistane. To len na margo toho, ako sme predpokladali, ze sa STA zapoji do struktury vycviku pilotov OS SR.
Očakával som to, keďže boli primárne určené pre výcvik Afgancov.niko píše:Takze STA rozpredava Black Hawky a suska sa o tom, ze by mohol cely projekt skoncit. Dovodom je samozrejme situacia v Afganistane. To len na margo toho, ako sme predpokladali, ze sa STA zapoji do struktury vycviku pilotov OS SR.
"Alea iacta est"
Za mna je to velka skoda. Nadeje na obnovenie vycvikovej slavy kosickeho regionu zhasli.
Asi tak, možno ešte niečo vymyslia, ale nedávam tomu veľkú šancu.niko píše:Za mna je to velka skoda. Nadeje na obnovenie vycvikovej slavy kosickeho regionu zhasli.
"Alea iacta est"
Afganci su prec a nasa armada intenzivnejsie spolupracovat nechce. Nakoniec skoncia ako klasicka letecka skola v lepsom pripade na urovni Seagle Air.
Len nasi v Pardubiciach. 

Nerúhaj sa 

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Vsak chteli zalozit svoji vetronarskou skolu v Novych Sadoch pri Nitre, ale nejak z toho seslo. Nebyla termika, byla mlha. 

Zemakt: Uz to beriem ako fakt. Tak aspon budeme po rokoch zase cvicit spolu. V Taliansku nech sa vyhrievaju Nemci.
HONZIK: Tebe prisiel dneska novy matros ?
HONZIK: Tebe prisiel dneska novy matros ?
Pamatuji si jak slon.niko píše:Len nasi v Pardubiciach.
Na cvičné lietadlá údajne nepôjde 100 miliónov EUR s DPH, ale 200 miliónov EUR s DPH
zdroj: https://www.mfsr.sk/files/archiv/83/Pri ... va2021.pdf
zdroj: https://www.mfsr.sk/files/archiv/83/Pri ... va2021.pdf
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
- Juraj Tichý
- Kapitán
Veľmi zbytočný výdavok. Za tu sumu môžu vycvičiť v USA 80 pilotov v úplne inej kvalite.
Súhlasím a o to viac ak sa náhodou rozhodnú pre pár kusov KAI T-50.
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
Tiež si myslím.
Resp. tie peniaze použiť na bezpilotné stroje, prieskumné aj útočné.
Resp. tie peniaze použiť na bezpilotné stroje, prieskumné aj útočné.

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.
Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Ale tak chystanie sa na minulú vojnu, je tak pohodlné.
Snáď im to UHP zastaví. Najbližších 5-7 rokov nebude treba vycvičiť žiadneho pilota.
Nech následne nech su to traja rocne, co je 8mil € = 25 rokov. Spolu +/- 30 rokov
Prevádzka cvičných strojov tiez niečo stojí...
Je to blbosť.
Snáď im to UHP zastaví. Najbližších 5-7 rokov nebude treba vycvičiť žiadneho pilota.
Nech následne nech su to traja rocne, co je 8mil € = 25 rokov. Spolu +/- 30 rokov
Prevádzka cvičných strojov tiez niečo stojí...
Je to blbosť.