Vývoj na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

CAT píše:Pochopil jsem to správně že velitel si myslí, že to nebyli NG, kdo je napadl? Co jsem tak pochopil, tak že se jedná o NG se odvozuje od toho že ti ozbrojenci přijeli v autech "privatbank", druhá strana tvrdí, že jich bylo několik před pár dnama odcizeno...
Privatbank vlastní žid Kolomojskij, který financuje NG, je to možná spojitost ?
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
maciatko

Příspěvek od maciatko »

UKRAM bolspecificky v tom, ze povedal, ze nevie ci to boli NG, podla neho nejaky zoldnieri, ale neboli to donecke milicie.. v tom bol specificky, BBC korenspondentka toto tiez potvrdzuje na jej twitter
svd---> fr f2--->trg 22 zeiss 6-24x56--->?
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Lord: No tohle všechno vim ač si tedy nemyslim, že by bylo nutné tu ventilovat, to že je to žid, ta informace je totiš dost k ničemu... Ale o to vůbec nešlo. Jde o to, že původní zpráva říká o tom, že stanoviště UAarma napadli NG, ale už v samotném článku se píše jen o mužích v černém bez identifikace, na NG se odvolává protože tam byli auty "privatbank". Velitel té brigády vyjádřil pochybnosti o tom, že to byla NG, "přivatbank" se vyjádřila ve smyslu, že jí bylo x aut nedávno odcizeno...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
praxus

Příspěvek od praxus »

Hm je jedno kdo to byl ale jako 15 mrtvych .20-30 zranenych a oni beze strat.To vypada ze se ukarmy vubec nebranila??Oni si fakt museli myslet ze to byly Ng at uz to byl kdo chtel.
Нa Киев !!!!!!
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

Cat:
Beru, že útočníci jsou nejasní, podle aut to nejde jdentifikovat.
Ale, co tam dělaly přesně v době přepadu 2x Mi 24?
maciatko
:
http://www.youtube.com/watch?v=jFGbaKKfzf4
Na videu je krásně vidět dvě řízené střely ( PTŘS) uz dálky. (4:46 - 4:49)
Vypadá to, že si vojáci dali "kouřovou" a opolčenci měli čas nachytat přepad.
Ty vrtulníky se držely hezky nad přepadenou jednotkou. Jsou jim prdu.
ObrázekObrázek
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Mirek: No já nevím, hledám informace kde se dá a k Mi24 jediné co jsem našel, že tam v době přepadu nebyly... Ale budu rád za každé doplňující info... Ještě dodám, že NG ve výzbroji Mi 24 podle mého infa nemají...
Obrázek
maciatko

Příspěvek od maciatko »

Mire: vdaka, tie raketky som si nevsimol...dostojnik UKRAMU sa vyjadril, ze to boli zoldnieri a ze to nebol domaci odboj, mi to prislo divne, ze si je tym nejak isty...
svd---> fr f2--->trg 22 zeiss 6-24x56--->?
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Tak CATe já taky pochybuji, že by NG jezdila firemními auty. Mohl si to dát do souvislosti jen pisatel článku, tak jsem uvedl proč možná.
Jinak si myslím, že byly auta spíše odcizená, možná i s klíčky :)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Mirek/maciatko: Pánové nejde o ATGM, jde o fléry z Mi 24...

Lord: No jako osobně si myslim, že nejsou tak blbý, aby tam přijeli služebákem, přesně jak řikáš... Na NG bych nevsázel, vsázel bych na diverzní akci separatistů a mezi náma za takovouhle sec.ops. akci klobouk dolu...
Obrázek
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

Pokud vezmu tohle video jako záznam z dálky
http://www.youtube.com/watch?v=jFGbaKKfzf4
Tak je velice těžké kvůli načasování pro opolčence tam poslat několik aut s posádkou pro boj z blízka, provést přepad.
Poté svoje stahnout, a použít PTŘS z dálky 1 km.
Beze ztrát a jakýchkoliv stop po přepadovém komandu.
(Věže zůstaly natočené v ose postupu) Tedy stroje bez posádek.
Tohle by byl kousek, který by vešel do dějin.
Spíše bych se vsadil, že byly použity PTŘS z dálky na jednotku při odpočinku.
Odpovídala by tomu poloha mrvých v poli, utíkali směrem od strojů pryč do nekrytého pole.
ObrázekObrázek
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Mirek: Mohu říct toto - po ATGM by ty BVP2 nevypadaly takhle, moc nevěřim ani na RPG... To v tom videu co jsi identifikoval jako ATGM nejsou ATGM, ale fléry který pouští Mi24, zrovna tam prolétá... Já bych to spíš viděl tak, že tam přijelo pár civilních aut, z těch se začalo střílet po vojácích "na kouřový", některý začali zdrhat... Pak zapálení BVP a rychlej odjezd... Rozhodně je opravdu zvláštní že po těch kteří to provedli neni ani stopy, žádnej mrtvej nic...
Obrázek
riho
rotný
rotný

Příspěvek od riho »

Jedno BVP bez veže, druhé jasný zásah z ľava vpredu do motora. Množstvo zabitých strelou do hlavy. Podľa mňa jasný prepad z diaľky. Tá biela dodávka na ceste mi ale k tomu nejak nejde.
Obrázek

Memento Mori
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

riho píše:Jedno BVP bez veže, druhé jasný zásah z ľava vpredu do motora. Množstvo zabitých strelou do hlavy. Podľa mňa jasný prepad z diaľky. Tá biela dodávka na ceste mi ale k tomu nejak nejde.
Riho poranění na hlavě že odpovídá střelbě z dálky? Střílel si už? A viděl jsi co udělá taková ATGM s tankem? Natož s BVP?
Obrázek
riho
rotný
rotný

Příspěvek od riho »

Vojensky sniper je cviceny strielať na hlavu a krk. Ak by pocet takýchto zásahov nevybočoval z priemeru, tak by na to asi neupozorňovali. Tak mi CAT vysvetli, od čoho je tam ten zásah?
Obrázek

Memento Mori
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Riho: Vojenský sniper je trénován, problém je praxe, problém je, že pokud se ti cíl pohybuje, tak i s sniper puškou na 200 metrů může být problém, obzlášť v kouři, nebo když ti nepřítel vrací palbu. Ohledně zničenejch BVP - RPG, ne ATGM, ono celkově proč plejtvat poměrně drahou řízenou ATGM na levný BVP a nenechat si ji na tank? A ještě ohledně té vzdálenosti - všimni si přostředí, jsou tam lesy, remízky, tam se těžko boj odehrává víc než na 200 metrů...
Obrázek
new.imperial

Příspěvek od new.imperial »

Při střelbě na 300 m - kdo každou ranou netrefí terč velikosti fotbalového míče, nemá na střelnici co dělat...
Inter pedes puelarum magnum beneficium puerorum est!
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

new.imperial píše:Při střelbě na 300 m - kdo každou ranou netrefí terč velikosti fotbalového míče, nemá na střelnici co dělat...
Jěště nějaký moudro o střílení nemáš? :-? Navíc sis možná nevšiml rozdílu, ale bitva neni střelnice...
Obrázek
riho
rotný
rotný

Příspěvek od riho »

Ja som nikde nepisal o ATGM. RPG beriem. Aj útok z dodávok, pričom jedna tam vyhorela. Lenže tiež vidím pole dlhé aspoň kilometer, ku ktorému by boli vojaci otočený chrbtom. Toto sa mi zdá príliš dobre urobená a premyslená prepadovka na nevycvičených separatistov.
Obrázek

Memento Mori
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Riho: No já o ATGM psal od začátku, a Mirek také, takže sem to bral tak, že taky mluvíš o ATGM. To pole za nima sem viděl jen na fotce a rozhodně ne 1km, stěží 300 metrů a pak remízek (pokud taky bereš tu fotku se dvěma mrtvejma na poli)... Edit už vidim o jaké fotce mluvíš, tam je pole opravdu klidně 1km a víc dlouhé nepřerušované... Nakonec můžem to místo najít na google maps a kouknout se...

Tady už něco málo i v českej médiích... http://www.lidovky.cz/na-vychode-ukraji ... ranici_msl
Naposledy upravil(a) CAT dne 22/5/2014, 15:58, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Mauler
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od Mauler »

riho píše:Vojensky sniper je cviceny strielať na hlavu a krk. Ak by pocet takýchto zásahov nevybočoval z priemeru, tak by na to asi neupozorňovali. Tak mi CAT vysvetli, od čoho je tam ten zásah?
No nevím z hlediska pravděpodobnosti zásahu při pohybu těla je hlava a krk hodně obtížný cíl a je to asi jen 6% šance na trefu to stejný ruce a nohy tělo je jistější cíl 22% a to nezapočítávám k tomu stres který negativně ovlivně přesnost střelby.Taky vím z vlastní zkušenosti jaký je problém trefit se vůbec do stojícího terče siluety těla pokud člověk střílí jen občas.Z toho vyplívá že by tam musely být snajpeři profesionálové asi všichni a mít hooodně munice sebou a hlavně dost času o čemž pochybuji když jim přilétly vrtulníky na pomoc tak se každý rozumný člověk zdekuje pokud zrovna nemá sebou Iglu nebo strelu.
Lepší je tragický konec než tragédie bez konce
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“