Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Odpovědět
Pressburger
Kapitán
Kapitán

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od Pressburger »

pjaro77 píše: 29/9/2024, 10:15
Aj bývalá ministerka financií Brigita Schmögnerová v rámci konsolidácie kritizuje plánované meganákupy MO
Proč jste se na tu věc nepodíval tak nějak politicky, pjaro77?
Prečo by to nikoho z ich brehu nezaujímalo. Veď zalistujte si ho presne "zbrojné meganákupy" v tej ich scéne. Všetky tie ich weby to preberajú do toho reťazové e-maily a pod. A nabaľujú sa na tejto téme ďalší.
Arthur, vôbec ma to nezaujíma pretože títo páni sú podobná kategoria ako objavitelia plochej zeme, konšpirátori ktorí zvečera do rána odhalili covidové sprisahania. Budúci ašpiranti na politikov. Vyvolávanie emocií im ide na jednotku ale keď dostanú funkciu a majú niečo vybudovať a zorganizovať, je to bieda s núdzou.
V našej republike je navyše v politike mentalitaa nenávisti medzi červenými a modrými politikmi taká, že z princípu sabotujú akýkoľvek nápad čo tí druhí vymyslia.

Pre teba - ministri nie sú vo funkciách nato aby brali plat za pindanie, ale aby zveľaďovali daný štátny obor.
Ak chce vláda ušetriť, nech poriadne skrúhne počet pracovníkov štátnej správy a jedno zbytočné ministerstvo [trafiku] vytvorené pre SNS. Takže mysli nabudúce hlavou a nie zadkom.
Pointa bola, že už se perou medzi sebou tak ich v Tom Tom :-? treba len a len podporovať... :roll:
Arthur Pressburger
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

Vzdyt to pisu.

Príjmy dosahované na území Slovenskej republiky prostredníctvom stálej prevádzkarne sa budú zdaňovať v plnej výške na území Slovenskej republiky .

Nase vlada chtela sto miliard po bankach a dostali prd. Protoze svuj pozadavek zverejnili v prubehu zdanovaciho obdobi. A byl jeste dostatek casu na optimalizaci.
:roll:
Lynx
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Lynx »

rastob píše: 29/9/2024, 11:13
Lynx píše: 29/9/2024, 10:24 Iste vo svojej erudovanosti vies, ze z SR ziadna municia na UA nejde. Ide cez prostrednikov EA, ci Excalibur intetnational a podobne. A ti dania inde ako v SR.
Prosim ta, nebud uctovnikom. Tu je riesene zdanovanie firiem, ktora na Slovensku ma len prevadzku a oficialne sidli niekde inde.
Príjmy dosahované na území Slovenskej republiky prostredníctvom stálej prevádzkarne sa budú zdaňovať v plnej výške na území Slovenskej republiky na základe podaného daňového priznania za príslušné zdaňovacie obdobie. Tento princíp sa bude naďalej uplatňovať bez ohľadu na skutočnosť, či vo vzájomných vzťahoch s krajinou, v ktorej má daňovník trvalý pobyt alebo sídlo, sa uplatňuje, alebo neuplatňuje zmluva o zamedzení dvojitého zdanenia.
....
Stálou prevádzkarňou je trvalé miesto alebo zariadenie na výkon činností, prostredníctvom ktorého daňovníci s obmedzenou daňovou povinnosťou vykonávajú úplne alebo sčasti svoju činnosť na území Slovenskej republiky. Ide teda o akékoľvek miesto alebo zariadenie, ktoré daňovníkovi slúži na výkon jeho činnosti, bez ohľadu na to, či ho daňovník vlastní alebo ho má prenajaté, alebo mu bolo poskytnuté odberateľom na výkon činnosti (napr. aj pri jednorazovo poskytnutej službe)
Napr. moja banka ma oficialne sidlo v zahranici. Takze podla teba urcite na Slovensku neplatia ziadne dane.
Aj tie banky castokrat odlievaju peniaze svojim matkam v zahranicii, ano, to sa deje bezne.
Lynx
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Lynx »

bheid píše: 29/9/2024, 11:08
Lynx píše: 29/9/2024, 10:52 Kopou spravodajskych informacii napriklad.

Ty tusim ty Cechom vlezies do prdele az po päty, ano to maju radi. Ty si urcite ten typ, ktory sa odstahoval do Prahy a po 3 mesiacoch uz vravel tou ceskoslovencinou ;)
Jenže ty jsi v tomhle spíš jako Blesk nebo Super :D
Ano, aj moj ciel je samozrejme zaujat, a "robit cisla".
Nesher
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Nesher »

Lynx píše: 29/9/2024, 10:24
Nesher píše: 29/9/2024, 10:14
Lynx píše: 29/9/2024, 09:13
Mas pravdu, CSG vyraba municiu v SR, ale zisky sa realizuju v CR, presnejsie Praha-Karlín.
To jsem netušil, že MSM daní v Karlíně. Ty jsi včera zase popil borovičky, přeskočil pár vater svrchovanosti a teď máš ještě kocovinu, viď? :lol:
Iste vo svojej erudovanosti vies, ze z SR ziadna municia na UA nejde. Ide cez prostrednikov EA, ci Excalibur intetnational a podobne. A ti dania inde ako v SR.
Takže to MSM dělá zadarmo? Už ty patoky fakt nepij. Předpokládám, že máte veřejnou ssbírku istin i u vás, takže stačí nahlédnout do výroční zprávy a uvidíš kolík slovenské firmy z hodingu CSG odvádí svrchované mafii.
Lynx
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Lynx »

Nerozporujem ze nieco odvadzaju, ja len vravim, ze by mali odvadzat o 50-75-100% viac. Kludne aj o 200-300%.
rastob
rotný
rotný

Příspěvek od rastob »

lynx > Ja som sa rozhodol, ze by si z platu mal odvadzat o 50 -100% viacej dani a popripade ak mas dochodok, tak by si mal aj z neho platit dan z prijmu.
Preco, lebo podla mna zarabas prilis vela.
Lynx
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Lynx »

rastob píše: 29/9/2024, 11:51 lynx > Ja som sa rozhodol, ze by si z platu mal odvadzat o 50 -100% viacej dani a popripade ak mas dochodok, tak by si mal aj z neho platit dan z prijmu.
Preco, lebo podla mna zarabas prilis vela.
Ano, tvoja logika je spravna.
Len ja ju aplikujem na firmy a nadmernymi ziskami a maloou zodpovednostou voci SR kedze municna fabrika je legitimny ciel (o com sa mali moznost presvedcit vo fy Diehl Defence v DE) -> vznika ohrozenie aj civilneho obyvatelstva. A za toto riziko by mali tie zbrojarske firmy platit.
A ty to aplikujes na fyzicku osobu, zamestnanca. Pripadne dochodcu, ako pises.
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Lynx, prečo by mali platiť o toľko viac ? Aby to vláda rozhrkala na pitchoviny ?
Vieš koľko je u nás zamestnancov štátnej správy ? 440 tisíc
Vieš koľko je v ČR ? 480 tisíc
Ako je možné, že je u nás skoro 2x toľko úradníkov na obyvateľa ?
Lynx
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Lynx »

Pjaro: ja tuto tezu vravim bez ohladu , kto je pri moci. Koniec koncov, specialna dan pre Slovnaft bola tvorba minulych vlad.
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Lynx píše: 29/9/2024, 11:29 Aj tie banky castokrat odlievaju peniaze svojim matkam v zahranicii, ano, to sa deje bezne.
Kde sa to deje bežne ? Myslíš si vážne, že samostatný právny subjekt len tak pošle peniaze materskému subjektu ? Tvoja argumentácia je na úrovni Danka a Huliaka. Keď už, tak banka vypláca investorom dividendy. Ak sú investori v zahraničí, nič s tým nenarobíš.
Lynx
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Lynx »

Ja len upozornujem na nespravodlivost.
V pripade bank: banky boli ozdravene za Dzurindu za peniaze z predaja SPP a SE. Nasledne boli banky predane do zahranicia. Takze sa kazdy obcan poskladal na ozdravenie a este aj zisky (vo forme dividend ako si spravne poznamenal) tecu do zahranicia. A ty sa este tesis, ze je to spravne, lebo SK vlada (co ako je sucasna vlada otrasna) nema peniaze na minanie na picoviny.

A aj preto sa tu nemame tak dobre ako by sme sa mohli mat.

V pripase Slovnaft: ano, bol to slovensky manazer (Slavomir Hatina), ktory sa dostal cez Meciarovsku privatizaciu do vedenia Slovnaftu, aby ho nasledne predal MOL. To podla mna tiez nebolo fair, ale s minulostou sa uz nic neda robit.
rastob
rotný
rotný

Příspěvek od rastob »

HONZIK11 píše: 29/9/2024, 11:28 Vzdyt to pisu.
Nase vlada chtela sto miliard po bankach a dostali prd. Protoze svuj pozadavek zverejnili v prubehu zdanovaciho obdobi. A byl jeste dostatek casu na optimalizaci.
:roll:
Na banku mi nesiahaj. Kto ti da len na dividende zhodnotenie 6-7% :D :D :D

Staci ze ma vypiekol Vas minister finnacii s CEZ-om. :shock: :shock: :shock: Trh ocakaval, ze kedze ceny energii poklesli, tak sa nebude uplatnovat extra zdanenie CEZ-u, kedze extra zisky uz nebude mat. No len on zahlasil, ze CEZ sa bude extra zdanovat aj nasledujue 2 roky, takze poklesla cena akcii. Ja som ku svojej smole kupil par akcii pred jeho vyhlasenim. Najvacsia prdel je, ze stat je 70% akcionarom v CEZ-e, takze prenho nie je problem vyviest vsetok zisk cez dividenu, no len v tom pripade by sa musel delit aj s malymi akcionarmi.

Lynx > z tvojho pohladu som hnusny kapitalista, kedze vlastnim par akcii CEZ-u, jednej ceskej banky a nula nula prd podielu v x americkych akciovych spolocnostiach cez akcie fondov.
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Lynx, keď tiekli dividendy z našich bánk štátu, viacerí kapitáni ich dostali na bubon. Lebo miesto aby fungoval risk manažment rozhodovali pri požičiavaní kameradschafty s politikmi. Priemyselná banka, Devín banka.
https://www.trend.sk/financie/preco-pad ... nske-banky

Mal tieto lukulské hody kindermanažmentu a tunelárov minister riskovať znova ?
Ozdravené banky sa predali tým, ktorí za ne boli ochotní zaplatiť a nie znova bohatým kamarátom politikov za symbolickú korunu.
Naposledy upravil(a) pjaro77 dne 29/9/2024, 12:34, celkem upraveno 4 x.
bheid
poručík
poručík

Příspěvek od bheid »

Lynx píše: 29/9/2024, 11:46 Nerozporujem ze nieco odvadzaju, ja len vravim, ze by mali odvadzat o 50-75-100% viac. Kludne aj o 200-300%.
A nebylo by lepší to rovnou znárodnit a nechat si celý zisky? I když to by pak hrozilo že nebudou ani ty co jsou z toho teď.
Lynx
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Lynx »

bheid píše: 29/9/2024, 12:28
Lynx píše: 29/9/2024, 11:46 Nerozporujem ze nieco odvadzaju, ja len vravim, ze by mali odvadzat o 50-75-100% viac. Kludne aj o 200-300%.
A nebylo by lepší to rovnou znárodnit a nechat si celý zisky? I když to by pak hrozilo že nebudou ani ty co jsou z toho teď.
To by bolo samozrejme najlepsie, ale az taky optimista nie som.
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

:D :D Ty si kovaný súdruh ? Vieš aký je problém so štátnymi podnikmi ? Politickí nominanti vo vedení. Často neschopáci, ktorí aj keď privedú firmu na okraj priepasti, ešte dostanú zlaté padáky.
Lynx
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Lynx »

Tu sa bavime o vyrobe municie, o vyrobe, ktora ma zakazky na 10r dopredu. Ci ide o municiu pre OSSR, ci inych zakaznikov, na to sa netreba delit so sukromnikom. Ono politicki nominanti - to nemusi byt nutne nieco zle, ide skor o to, ci su nominanti schopni, alebo neschopni.
Niekto tu spominal CEZ - vacsinovo statna firma.
bheid
poručík
poručík

Příspěvek od bheid »

Lynx píše: 29/9/2024, 12:39
bheid píše: 29/9/2024, 12:28
To by bolo samozrejme najlepsie, ale az taky optimista nie som.
A ještě mě napadla kacířská myšlenka: Co takhle zkusit vytvořit nějakou vlastní firmu? Nějaký vlastenecký slovenský oligarcha by se nenašel? Případně vlastenecká vláda?
Lynx
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Lynx »

Ale preco? Ved SK stat ma vo vyrobe municie 50%. To nevytvoril csg. On ten podiel len kupil od jedneho sk privatizera.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“