Konkrétně se tam píše:Dzin píše:Tak jsem si to shlédl a musím říci, že Jílková mě docela pozitivně překvapila, ikdyž nemám moc rád její styl. Ale třeba tím, jak mluvila ne o "obraně území státu", jak ji tam vnucoval Štefec, (a mám i dojem, že v zákoně se o tom taky nemluví a píše se tam o zajištění územní celistvosti státu) ale o "obraně státu" bylo dobré.
Takže ne "obraně území státu", ale "obraně ČR proti vnějšímu napadení".ÚKOLY OZBROJENÝCH SIL
§ 9
(1) Základním úkolem ozbrojených sil je připravovat se k obraně České republiky a bránit ji proti vnějšímu napadení.
(2) Ozbrojené síly plní též úkoly, které vyplývají z mezinárodních smluvních závazků České republiky o společné obraně proti napadení.
(3) Další úkoly armády, Vojenské kanceláře prezidenta republiky a Hradní stráže jsou stanoveny v části třetí, čtvrté a páté.
Osobně mi to připadá stejné.
To by asi bylo na delší rozbor ...Scotty87 píše:Asi máme dost rozdílnou představu o tom co znamená říkat pravdu.Skeptik píše: tak začali mluvit úplně opačně ... a pravdivě.
Nicméně vytržení části věty z kontextu je samo o sobě určitý druh lhaní

Ani slovo o tom, že to co Koller a Štefec říkají je "absolutní" pravda nebo "absolutní" lež ... nikdo jen nelže a nikdo jen nemluví pravdu. Navíc říkat to, co si myslím neznamená říkat pravdu (ale ani to neznamená říkat lež).Skeptik píše:A co když je to tak, že oba pánové psali a říkali to co se po nich chtělo, ale pak už je prostě přestalo bavit šířit (pro)americkou propagandu, a tak odešli a začali psát a říkat to, co si myslí.
Nebyli by první, ani poslední, z těch, co když vypadli z "politického korporátu" tak začali mluvit úplně opačně ... a pravdivě.
Bylo by to tedy na rozbor každého jednoho výroku obou pánů ... a pak teprve lze rozhodnout, zda v tomto bodě říkají pravdu, nepravdu, či lžou.